Skocz do zawartości

Kulturystyka, fitness, sporty siłowe i sylwetkowe...

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest najgorzej,- 56 na karku 110 na wadze BMI w okolicach 20. Lawa 155, siad +-200, martwy 250 ,- prawie jak Agata   :lol: i naturalnie w 100% :)

Ja tam zadnej redukcji nie planuje, zrobi sie cieplej, bedzie wiecej ruchu to samo zleci. Im wiecej miesa na sobie tym szybciej leci ;)

Trenuje chyba malo popularnym w polsce systemem Wodyna z elementami Westseid Barbells, ktory tu gdzie mieszkam jest wogole nie znany cztery razy w tygodniu. 

SILA !

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Ten wskaźnik BMI to do bani trochę jest . W wieku 53 lat mam 183/88 kg i BMI 26 to znaczy nadwaga. Jak ja bym wyglądał gdybym miał 83 kg a tyle potrzeba aby jej nie mieć patrząc na wskaźnik. Powinienem ważyć pomiędzy 63 a 83 kg. Już to widzę - 65 kg przy 183 cm wzrostu.

BMI dla ludzi, którzy trenują jest o kant tyłka rozbić. Już prędzej poziom BF jest bardziej miarodajną oceną

U mnie obecnie na budziku jakieś 90 kg. Siłowo:

-siad HB 190x2 , teraz dopiero zaczynam LB i dziś robiłem 165x6

- ławka marne 140

-martwy ciąg klasyk 240x3 zamkiem

W sumie od jakiegoś czasu siłownia "zabiera" mi sporą część wolnych chwil. Przerzucanie żeliwa stało się kolejną życiową zajawką.

• 3 tygodnie później...

Jak tam forma jerkowcy. Za chwilę 47 na karku, cały czas w treningu. Od dłuższego czasu tygodniowym systemem push- pull- legs -off- fbw z wysoką objętością. Aktualnie 103 kg, od kwietnia powolna redukcja ????????. Zdrowia ????????

PSX_20250130_085627.jpg

Jest dobrze ????????????️

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Okej, miałem uderzyć na prywatną wiadomość, ale może ktoś też coś wyciągnie dla siebie, więc pytam tutaj :)

Jak wygląda Twój procentowy rozkład makroskładników?

Czy stosujesz rotacje węglowodanami dzieląc tydzień na dni treningowe i nietreningowe?

Główne źródła tłuszczu w diecie? Zwierzęce czy roślinne? Ile posiłków dziennie?

Okej, miałem uderzyć na prywatną wiadomość, ale może ktoś też coś wyciągnie dla siebie, więc pytam tutaj :)

Jak wygląda Twój procentowy rozkład makroskładników?

Czy stosujesz rotacje węglowodanami dzieląc tydzień na dni treningowe i nietreningowe?

Główne źródła tłuszczu w diecie? Zwierzęce czy roślinne? Ile posiłków dziennie?

Probowalem roznych ukladow rozkladu wegli w ciagu dnia, jednak u mnie najlepiej funkcjonuje taki.

Rano wstaje okolo 6 pije kawe i kolagen (bez wegli).

Jakas godzine pozniej wjezdza Cytrulina+Arginina+Betaalanina (w dni gdzie robie sigle jeszcze Cofeina) dalej bez wegli

Najpozniej o 8 rozpocznam trening. W czasie trningu najpierw wypijam ok 40 wegli w postaci Isotonika i daalej jade juz na EAA.

Po treningu Isolat  i cos na zgaszenie wyrzutu kortyzolu ( na mnie najlepiej dziala duza dawka witaminy C i Magnez) i troche migdalow zeby z ryja nie walilo ;)

Godzine pozniej, 5-6 jajek i kefir i max 40 wegli (20 z 500g Kefiru + cos co powoduje ze kazde sniadanie jest inne  ;) )

Ostatni posilek to kawal miecha ok 300g przewaznie Stek, Baranina, Kaczka, Ges, Indyk plus warzywa ale tez ryz albo kasza gryczana sos (ale domowy) na oliwie z oliwek Tez staram sie nie przekraczac w tej kompozycji (40 wegli) 

Jak jestem glodny wieczorem to cos z kazeina, np ser bialy z oliwa z oliwek, kefir, kawalek chleba (bezglutenowego) albo zupy ktore uwielbiam

Uwazam ze dobijanie koloryki przez nadmierna konsumpcje tluszczu nie jest dobrym pomyslem, u mnie/ na mnie napewno dzalaja zle.

Przy low-carb musisz bardzo uwazac na elektrolity i generalnie na gospodarke magnezowo-sodowa. Zaniedbanie tego konczy sie najczesciej problemami z sercem (sam w to wdepnalem).

Poza tym dzalanie tzw pompy sodowo-potasowej mozna sobie dobrze wyregulowac przez wywalenie soli pochodzenia "chemicznego" i przejscie na sol klodawska. Potas mozna liczyc z pozywienia wedle tego ile jonow ma, mnie sie nie chce i suplementuje codzienie 400 jonow potasu do ww makro. 

Rotacji wegli w takim kulturystycznym ujeciu nie stosuje, poprostu w dni nie treningowe (srody) wypada 40 wegli z isotonika ale zato na wekend wjezdza jakies ciasto :)

Dodatkwa suplementacja zawiera tylko mineraly i witaminy na przecietnym zalecanym poziomie, z wyjatkiem Omega-3 ok 15.000 jednostek dzienie i 10.000 jednostek Prohormonu D-3 .

Jak pojawiaja sie jakies stany zapalne to podnosze dawke Omega 3 do 20.000 i zazwyczaj w polaczeniu z GUA-SHA szybko znikaja  ;)

• Like 1

Jak jest tu ktoś otyły chciałby zrzucić trochę kg nie wie jak zacząć, wstydzi się iść na siłownie, to jestem i chętnie pomogę :)

Sam zrobiłem cos dla siebie, wiec mam jakas tam wiedze która bazuje na własnym doświadczeniu.

https://www.instagram.com/zawziecie.do.celu/

Tak z ciekawosci: ile kilogramow zrzuciles? Zdjecia pokazuja cos bardzo unikalnego przy takiej transformacji tzn brak zwisow skory. Gratulacje.

Ja zszedlem z 125 na 75. Bez karnetu na silownie tyle ze nawet przy 125 potrafilem ganiac po schodach wiele godzin.

I nie zapominajcie panowie o nogach, za dużo już bocianów w klubach. Jedna z moich ulubionych partii

attachicon.gif PSX_20250221_152102.jpg

To smutna rzczywisosc na silowniach...Wszyscy nagle jakos maja problemy z kregoslupem, kolanami itd...

Ja nie uzywam maszyn prawie wcale, w prawym kolanie mam zerwane obydwie boczne lakotki (od wypadkow na nartach przed 30 laty) i naderwane wiazadlo krzyzowe w prawym kolanie...

Nie przeszkadza mi to w robieniu Front-Squat w kazdy wtorki i Beck-Squat w kazdy czwartek  :lol:

Mimo tego, ze nie osiagam juz wynikow ktorymi mozna sie pochwalic wciaz sa to moje ulubione treningi :)