Skocz do zawartości

Phenix Black Chrome

Rekomendowane odpowiedzi

Wedka phenix black chrome BCX 92ML 180CM 5-14LB 4-21G

Witam serdecznie.Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał doczynienia z wędką na tym blanku. Jakie macie odczucia i do łowienia jakich ryb będzie idealna ...proszę o opinie .pozdrawiam.

Witam

pod gumy    dobry pomysł      pod  wahadła /ew woblery   pewnie  też  się  nada  , ale  nieco  gorzej  , może  M1 86 MH  będzie  bardziej   wszechstronny   głębiej   zapracuje  ...... moje zdanie   , ale skonsultuj  u dystrybutora.....

Wszystkie blanki z serii BCX  to blanki do typowego opadu. Delikatne w szczycie ( sygnalizowanie opadu) i mocne w dolniku ale nie kołki. Dolnik współpracuje z resztą. W skrócie są to blanki z których powstają kijki typowo pod sandacze i do drop shota. Blanki są bardzo czułe i świetnie zbalansowane.

• Like 1

Krzysiek, tak jak kolega Rafał napisał, to są kije typowe pod opad i z tego co pamiętam @patryk1125 chciał zaadoptować BCX tyle że krótszego brata(2,3m)i nie zdał egzaminu, potem trafił do mnie pod sandacza i tu się sprawdził, do 20g spisywał sie świetnie. Bardzo dobrze pokazujący opad i super czuły blank.

• 1 rok później...

Witam,

a gdyby tak porównać  BCX92ML i kraaga SKF9011 (wzmocniona do12lb) to który waszym zdaniem byłby właściwszy na lekkiego sandacza na warunki Lubelskie - zalew, jeziorka (głownie gumy na główkach z zakresu 7-16g)

tak, żeby przy okazji można był kleniowi coś podrzucić albo szczupaczka pochwycic...

taki mały uniwersał...

dzięki za komentarze

Pozdrawiam

• Like 1

• 4 miesiące temu...

Podłącze sie, interesuje mnie blank BCX78ML.Od ilu gram główka plus np. Keitech 4' Es zaczyna komfortowo pracować i dobrze pokazywać opad i na ilu gramach kończy się komfort prowadzenia/podbijania tej gumy? Jak wygląda ugięcie? Dolnik pracuje czy typowy beton? Z góry dzięki za podpowiedzi

• Like 1

Podłącze sie, interesuje mnie blank BCX78ML.Od ilu gram główka plus np. Keitech 4' Es zaczyna komfortowo pracować i dobrze pokazywać opad i na ilu gramach kończy się komfort prowadzenia/podbijania tej gumy? Jak wygląda ugięcie? Dolnik pracuje czy typowy beton? Z góry dzięki za podpowiedzi

• 2 lata później...

Tak na marginesie, to Phenix w USA, wędki na tych blankach opisuje jako seria Salmon & Steelhead.

Co kraj to obyczaj :-)

Swoją drogą akcję określa jako "Light Fast". Ciekawi mnie po której stronie "fast" to jest. W stronę "extra fast" czy w stronę "moderate"

W stronę extra fast.