paweł0891 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam wszystkich zaglądających do mojego wątku.W końcu odważyłem się i otworzyłem własny wątek z moimi woblerami W tym roku mija 8 lat jak zacząłem swoje struganie i tak trwa aż do dziś, z większymi lub mniejszymi przerwami.Przynęty wykonuje tylko na własny użytek, czasami obdarzę woblerem któregoś z znajomych. Wszystkie przynęty wykonuje 100% ręcznie, bez pomocy jakichkolwiek urządzeń elektrycznych. Materiał to lipa, bardzo rzadko balsa. Głównie robię przynęty pod bolenia.Co jakiś czas będę się starał co tu wstawić z moich przynęt.Poniżej dwie moje boleniówki, długość 8cm, waga około 7gr bez kotwic, w celu zwiększenia odległości rzutu zakładam na obie kotwice ołowianą lametę, praca bardzo drobna z odskokami i niewielkim oporem podczas szybkiego prowadzenia. Wszelkie sugestie uwagi mile widziane. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witamy, Pawle Wobki zapowiadają się ciekawie, czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witamy w tak zacnym gronie i czekamy na więcej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witaj we własnym wątku Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Witaj, bardzo staranne woblerki. Czekam na cd.pozdrawiam Olgierd Edytowane 12 Lutego 2017 przez oldziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Wobki ok, a jak z łownością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Łowią, znajomi którzy łowią na nie mogą potwierdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Po 8 latach doświadczenia w strugania na pewno łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Łowią na 100% kolega wstawi fotkę z rybką i będzie ok.Boleń to nie moja bajka ale w tym roku może zacznę z boleniem walkę stulecia jak wiosenne klenie i jazie pozwolą .Ma już do do kogo się zwrócić o porady goleniowe .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) ładne, ładne te woblery Edytowane 13 Lutego 2017 przez Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Wszystkich rozumów nie zjadłem i jeszcze wiele mogę się nauczyć. O ile sterowce jakoś mi wychodzą to w bezsterowcach boleniowych jestem zielony, ale wszystko przede mną. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zwykłe, proste a przede wszystkim łowne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 To prawda, lubię prostotę Po niżej woblery wystrugane w 2010r. dziś już emerytowane, żal nimi rzucać przed obawą ich utraty. Dały mi wiele pięknych wspomnień i wspaniałych holi, w tym rekordowego Wiślanego bolenia którego do dziś nie pobiłem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Są "moje" woblery ! Pytacie czy łowią ? Zapewniam że tak !!! Może to potwierdzić zdjęciami zarówno Paweł jak i ja oraz wiele innych osób na ich rzecz praktycznie porzuciłem inne przynęty boleniowe mam ich całe pudełko i pewnie jeszcze przybędzie przed sezonem prawda Paweł ? A jeśli chodzi o malowanie to totalna prostota i to mi się w nich podoba ! potwierdza to fakt że wobler nie musi wyglądać jak biżuteria żeby łowił ! Fajnie Pawle że w końcu je pokazałeś światu hehe ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Wersja "mini" waga 4gr, dobrze współgra z kleniowym kijkiem i z żyłką 0.18 grubiej już tak nie lata a cieniej szkoda ryb. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Miód fajnie, że dołączyłeś do wariatów rękodzielników tu na forum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Kolejny mój wytwór jest to wobler jak ja to nazywam do zadań specjalnych Długość 8,5cm waga 8gr materiał balsa (pływak) praca drobna lecz już bardziej wyczuwalna na kiju, dobry do wolnego i średniego ściągania. Sprawdził mi się łowiąc w klatkach, ale jego głównym zadaniem jest łowienie opaskowych boleni na wypuszczonego, ryb po za zasięgiem rzutu lub z braku możliwości cichego podejścia w okolice żerowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 To najważniejsze że łowią. Widać że wiesz co się liczy w boleniówkach żeby łowiły, ale do tego trzeba dojść ucząc się na żywym organizmie.PozdrawiamWujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Paweł jeszcze tylko marzec, kwiecień i ..... maj ! uzupełniaj zapasy żebym yyyy żebyś miał na co łowić haha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Te z jajem gitarka Pamiętasz jak miałem na tego od Ciebie Świńską rekordową maciorę ? Wygrała ze mną z powodu bardzo trudnego miejsca do podebrania (wiesz o którym mówię) ale powaga takiej świni nie widziałem nigdy w życiu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Pamiętam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Zrób ich więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor269 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Paweł piszę się na boleniòwkę w wersji alu :-) Edytowane 18 Lutego 2017 przez gregor269 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Piękności jak będziesz jechał jutro lub wtorek to daj znać bo ja też mam sporo wobków do ustawienia i mam nadzieje że zrobiłeś więcej tych boleniówek przy okazji zaczerpnę trochę wiedzy o robieniu moich ulubionych boleniówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi