fasolus Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Tachibana Zander Master Spin to mój pierwszy spinningowy kijek i mam do niego ogromny sentyment. Postanowiłem go troszkę odświeżyć i podreperować. Zacząłem od przerobienia spartolonej roboty, która została wykonana na szybko w trakcie sezonu. Wędka została z mojej winy skrócona o ok. 10 cm. Takie życie Pierwsza naprawa wyglądała dosyć nieestetycznie ( goły blank między czerwonym przytopionym lakierem, a szczytową okopconą przelotką). Do tego przetarłem trochę korek papierem ściernym i oto efekt końcowy. Może szału nie ma, ale na pewno jest lepiej niż było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Szału nie mam i nie będzie jak nie zabezpieczysz korka .Ja maluje korek tym płynem -U-40 CORK SEAL- konserwacja korka.Efekt jest bardzo dobry na 2 sezony starczy .Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Po dwóch takich zabiegach korek się Tobie "skończy"- szlifowanie to raczej zły pomysł!Koreczek możesz umyć ciepłą wodą z mydłem i ewentualnie wyczyścić szczotką z bardzo delikatnym włosiem i wygląda jak nowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolus Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Po dwóch takich zabiegach korek się Tobie "skończy"- szlifowanie to raczej zły pomysł!Koreczek możesz umyć ciepłą wodą z mydłem i ewentualnie wyczyścić szczotką z bardzo delikatnym włosiem i wygląda jak nowy. Głównie chodziło mi tu o zreperowanie szczytówki, ale dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Mam nadzieję ,że nie naprawiałeś tej szczytówki "kropelką"- to też nie jest najlepszy pomysł.Poczytaj u kolegów jakich materiałów używają przy składaniu wędek, to na pewno się Tobie przyda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi