rower26 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Może stali bywalcy Dadaju podzielą się z forumowiczami jakimiś wskazówkami odnośnie łowienia? Przynęty, głębokości? Wiem że jest oddzielny wątek nt tego akwenu, ale cenne wskazówki zawsze się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Może stali bywalcy Dadaju podzielą się z forumowiczami jakimiś wskazówkami odnośnie łowienia? Przynęty, głębokości? Wiem że jest oddzielny wątek nt tego akwenu, ale cenne wskazówki zawsze się przydadzą.Przed sobotnimi zawodami? [emoji106]Obawiam się, ze specjalnie nikt wylewny nie będzie [emoji23] Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Pamiętajmy że to zawody towarzyskie, mam nadzieję że nie będzie napinki, ja przynajmniej tak jadę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Mogą też napisać osoby, które znają zbiornik a nie jadą na nasz zlot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Mogą też napisać osoby, które znają zbiornik a nie jadą na nasz zlot No i o tym w wątku o Dadaju, bo tu mogą nawet nie zaglądać. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Przed sobotnimi zawodami? [emoji106]Obawiam się, ze specjalnie nikt wylewny nie będzie [emoji23] Tapatalknięte z komórkiPiszesz o naszych zawodach 21.10? Czy może są jakieś inne w najbliższą sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Piszesz o naszych zawodach 21.10? Czy może są jakieś inne w najbliższą sobotę?O tych podczas zlotu. Nie wiem o innych dużych, choć pewnie jakieś klubowe mogą się zdarzyć.Ale w małym stopniu dotyka jerkbaitowcow. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Pamiętajmy że to zawody towarzyskie, mam nadzieję że nie będzie napinki, ja przynajmniej tak jadę Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie miał napinkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 O tych podczas zlotu. Nie wiem o innych dużych, choć pewnie jakieś klubowe mogą się zdarzyć.Ale w małym stopniu dotyka jerkbaitowcow. Tapatalknięte z komórkiNigdy w życiu nie brałem udziału w zawodach wędkarskich. Jeśli traktujemy zlot czysto towarzysko, bez spiny, to nie widzę przeciwwskazań w podzieleniu się wiedzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 To ja podzielę się informacjami od kolegów, którzy łowili tam tydzień temu.Większość drobnicy zeszła w głęboką wodę. Na górkach było zupełnie pusto, echo zauważało ryby dopiero poniżej 6 metrów, a największe stada wędrowały u podstawy górek, na głębokości 8-12 metrów. W trzcinach bywały jeszcze pojedyncze szczupaki, ale nie za wielkie. Tyle usłyszałem od moich znajomych. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie miał napinkę To ja ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) To ja podzielę się informacjami od kolegów, którzy łowili tam tydzień temu.Większość drobnicy zeszła w głęboką wodę. Na górkach było zupełnie pusto, echo zauważało ryby dopiero poniżej 6 metrów, a największe stada wędrowały u podstawy górek, na głębokości 8-12 metrów. W trzcinach bywały jeszcze pojedyncze szczupaki, ale nie za wielkie. Tyle usłyszałem od moich znajomych.Czyli blaty puste. Niedobrze. Nurtuje mnie jedno pytanie - kto zarządził brak trolla podczas zawodów??? Organizator, zarządca wody czy ktoś z Jerkbaita? To zły pomysł jak dla mnie.Przecież o tej porze roku to metoda na największe zębacze. Edytowane 11 Października 2017 przez godski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Czyli blaty puste. Niedobrze. Nurtuje mnie jedno pytanie - kto zarządził brak trolla podczas zawodów??? Organizator, zarządca wody czy ktoś z Jerkbaita? To zły pomysł jak dla mnie.Przecież o tej porze roku to metoda na największe zębacze. Jak koniecznie potrzebujesz takiej informacji, to mogę się zgłosić na ochotnika, niech będę tym złym skoro ktoś musi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Jak koniecznie potrzebujesz takiej informacji, to mogę się zgłosić na ochotnika, niech będę tym złym skoro ktoś musi Piotrek tutaj chodzi raczej o przesłanki tego typu decyzji. Dlaczego świadomie ograniczyć możliwość dobrania się do największych ryb? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Jak koniecznie potrzebujesz takiej informacji, to mogę się zgłosić na ochotnika, niech będę tym złym skoro ktoś musi Milup Ty zły ch.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ostatnio podczas zawodów Podhalańskiego Pucharu Sandacza była to metoda dozwolona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Będzie okazja wykazać się kunsztem łowienia z ręki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Zawsze można się zdyskwalifikować, co uczynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Przy każdym łowieniu trzeba wykazać się kunsztem.Trolling to nie tylko wob za burtę i czekamy ,tam jest też co robić.Chociaż ja nie jestem jej pasjonatem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Przy każdym łowieniu trzeba wykazać się kunsztem.Trolling to nie tylko wob za burtę i czekamy ,tam jest też co robić.Chociaż ja nie jestem jej pasjonatem . Czy z mojego postu wywnioskowałeś, że deprecjonuję którąś z metod? Czytaj proszę ze zrozumieniem. Powtórzę na wszelki wypadek jeszcze raz, może za drugim razem dotrze: na naszym zlocie będzie się można wykazać kunsztem łowienia z ręki. Eta wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Panowie spokojnie, w krótkich żołnierskich słowach odpowiem że podstawowym powodem było uproszczenie zasad, żeby nie tworzyć osobnych kategorii spinning, trolling, a zatem wyrównanie szans.Nie ma co doszukiwać się drugiego dna, może pomni doświadczeń kolejne imprezy zorganizujemy zawody w szerszej formule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Andrzej jak ktoś umie łowić to złowi bez trolla i bez spiny ,nie wiem czyja to decyzja ale nie milej stanąć kilka łódek obok siebie i gaworzyć niż ganiać za grubym zwierzem ....nie żebym Cię chciał urazić ,ale ma być spontan i integracja , więc czemu nie na wodzie ??? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Ktoś z Was będzie może od piątku rana? Jeśli mi się uda przyjechać to zarezerwowałem sobie łódkę od piątku rana (żeby trochę więcej połowić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Panowie spokojnie, w krótkich żołnierskich słowach odpowiem że podstawowym powodem było uproszczenie zasad, żeby nie tworzyć osobnych kategorii spinning, trolling, a zatem wyrównanie szans.Nie ma co doszukiwać się drugiego dna, może pomni doświadczeń kolejne imprezy zorganizujemy zawody w szerszej formule OK. Aczkolwiek nie widzę w tym nic dziwnego aby porównać skuteczność różnych dowolonych metod podczas jednej imprezy. Andrzej jak ktoś umie łowić to złowi bez trolla i bez spiny ,nie wiem czyja to decyzja ale nie milej stanąć kilka łódek obok siebie i gaworzyć niż ganiać za grubym zwierzem ....nie żebym Cię chciał urazić ,ale ma być spontan i integracja , więc czemu nie na wodzie ???Spontan i integracja nie kłóci się z polowaniem na grubego zwierza. Ktoś z Was będzie może od piątku rana? Jeśli mi się uda przyjechać to zarezerwowałem sobie łódkę od piątku rana (żeby trochę więcej połowić)Ja z Arkiem stawimy się w czwartek wieczorem prawdopodobnie. I zapolujemy w piątek rano na grubego zwierza . Edytowane 11 Października 2017 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Czyli blaty puste. Niedobrze. Nurtuje mnie jedno pytanie - kto zarządził brak trolla podczas zawodów??? Organizator, zarządca wody czy ktoś z Jerkbaita? To zły pomysł jak dla mnie.Przecież o tej porze roku to metoda na największe zębacze. Najpierw cytat z regulaminu łowiska:3.1. Łowienie ryb metodą trolingową dozwolone jest wyłącznie na jedną wędkę z przynętą holowaną za sprzętem pływającym. Zabrania się holowania w ten sposób przynęt naturalnych. Wędkujący tą metodą zobowiązany jest do posiadania podwójnej licencji. Wobec powyższego zdecydowaliśmy, że nie będziemy zmuszać wszystkich do zakupu podwójnego zezwolenia i upraszczamy temat regulaminu zawodów. Nie miałem ochoty na dyskusję z każdym uczestnikiem, będzie trollingował, czy nie i pilnowania, kupił podwójne zezwolenie, czy nie, a po zawodach wdawać się w dywagacje na temat "wyższości Świąt wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia". W trakcie zlotu organizujemy towarzyskie zawody spinningowe z zakazem trollingu i już. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi