saw17 Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłaszam się i ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Się zgłaszam z 40lb elektrykiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dobra...Się z Waldim zgłaszamy... PozdrawiamAlek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Zgłaszam się i ja :-)Ognisko napoje i miłe towarzystwo to jest to co lubię najbardziej. Edytowane 14 Lutego 2017 przez brig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Się zgłaszam z 40lb elektrykiemKolego na Dadaju z elektrykiem jeszcze do tego w październiku jak raczej zawsze wieje,to nie jest rozsądne,zapytaj lepiej kolegów co tam często bywają,Dadaj to spore jezioro i na elektryku jak nie ma ładnej bezwietrznej pogody to bym nie ryzykował,to tak prewencyjnie ostrzegam,szkoda nerwów,po co kusić los. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Kolego na Dadaju z elektrykiem jeszcze do tego w październiku jak raczej zawsze wieje,to nie jest rozsądne,zapytaj lepiej kolegów co tam często bywają,Dadaj to spore jezioro i na elektryku jak nie ma ładnej bezwietrznej pogody to bym nie ryzykował,to tak prewencyjnie ostrzegam,szkoda nerwów,po co kusić los.Liczy się integracja popływa w porcie a z elektrykiem na Dadaju to tylko przy trzcinkach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Się zgłaszam z 40lb elektrykiemMasz świadomość tysiąca hektarów? 1. Jak kolega wyżej napisał - bezpieczeństwo. Na Dadaju lubi dmuchnąć, a ma gdzie się rozpędzić. 2. Nie to, że się nie da, ale jednak warto pomyśleć o jakiejś spalinie. Nawet 4 konie będzie 100 razy lepsze. No i nie wyłączasz sobie wody trochę dalej niż dookoła zatoki przy hotelu. Tapatalknięte ze srajfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @Slawito, proszę o nick kolegi, potrzebny kontakt z każdym uczestnikiem@Fazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dobra...Się z Waldim zgłaszamy... PozdrawiamAlekDodatkowo: rezerwacja pokoju 2 osobowego i miejscowej łódki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Zabiera się ktoś z Wrocka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Proszę o 2 miejsca ja i Pauliśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 1. Lukson ( własna łódka ) 2. Tomek88 ( własna łódka) 3. SzymusS ( własna łódka) 4. Wuran - łódka miejscowa 5. deejaybialy - łódka miejscowa 6. Welpa1809 ( własna łódka) 7. +1 od Welpa1809 8. Durzy- łódka miejscowa 9. Sławek.Sobolewski 10. BOB1 11. Slawito - (łódka miejscowa z Fazi) 12. Fazi -(łódka miejscowa z Slawito) 13. milupa ( własna łódka ) 14. Golenia ( własna łódka) 15. yakoto ( łódka Golenia ) 16. bolenjanusz ( łódka milupy) 17. michal7709 ( własna łódka ) 18. rafcool ( łódka michal7709 ) 19. Dano^ 20. Godski 21. saw70 22. Fatso 23. Platynowłosy ( łódka miejscowa z Waldim) 24. Waldi ( łódka miejscowa z Platynowłosym) 25. brig 26. Hasior 27. Pauliśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Proszę o dopisanie mnie do listy ( prawdopodobnie własna łódka) i pokój 2 osobowy Edytowane 14 Lutego 2017 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Piszecie, że ekektryk to słaby pomysł.Miałbym Minnkotę 55 lbs i dwa akumulatory.Nie wystarczy?Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Masz świadomość tysiąca hektarów?1. Jak kolega wyżej napisał - bezpieczeństwo. Na Dadaju lubi dmuchnąć, a ma gdzie się rozpędzić.2. Nie to, że się nie da, ale jednak warto pomyśleć o jakiejś spalinie. Nawet 4 konie będzie 100 razy lepsze. No i nie wyłączasz sobie wody trochę dalej niż dookoła zatoki przy hotelu. Tapatalknięte ze srajfona Piszecie, że ekektryk to słaby pomysł.Miałbym Minnkotę 55 lbs i dwa akumulatory.Nie wystarczy?AndrzejLudzie, bez przesady, trochę zdrowego rozsądku to i po Śniardwach da radę na elektryku. Zauważyłem, że czasami zachowujemy się jak byśmy po nie wiadomo jakich oceanach pływali a tak naprawdę 1400 ha to jezioro co najwyżej średniej wielkości. Pływałem na elektryku po jeziorach znacznie większych niż Dadaj i nadal żyję, zdrowy rozsądek jest najważniejszy. Nikt przecież, nawet na spalinie nie będzie się pchał w totalny rozpiździel. Edytowane 14 Lutego 2017 przez Pumba 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 https://www.google.pl/maps/place/Dadaj/@53.851782,20.818685,13z/data=!4m5!3m4!1s0x46e26de4ffbe9703:0x98263209808534f5!8m2!3d53.8542913!4d20.8517191 Jak powieje nie ruszysz nawet z miejsca. Chyba, że nie będziesz szukał górek tylko pływał koło wysp ale na jesieni między wyspami to jest już słabo i generalnie loteria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 https://www.google.pl/maps/place/Dadaj/@53.851782,20.818685,13z/data=!4m5!3m4!1s0x46e26de4ffbe9703:0x98263209808534f5!8m2!3d53.8542913!4d20.8517191 Jak powieje nie ruszysz nawet z miejsca. Chyba, że nie będziesz szukał górek tylko pływał koło wysp ale na jesieni między wyspami to jest już słabo i generalnie loteria.Spoko, wiem gdzie jest Dadaj, wiem jak wygląda, znam batymetrię i co ogólnie w odzie piszczy Chodzi mi o to, że czasami pojawiają się warunki, w których nawet wędkowanie na spalinie jest niekomfortowe. Wtedy siedzi się w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Proszę o dopisanie mnie do listy + OloPe i poprosimy o miejscową łódkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja miałem 2 razy tam naprawdę niezłego stracha. W tym raz na wiosłach . Pogoda ze słonecznego dnia ,od 6 rano do 12, zmieniła się w ciągu 15 min z totalnej flauty na 1,5 m fale. Uwięziło mnie to na "ptasiej" na dobre 3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Aaaa! Elektryka brać nie muszę , ale łódka miejscowa by się zdała (chyba, że ktoś mnie przygarnie ) 1. Lukson ( własna łódka )2. Tomek88 ( własna łódka)3. SzymusS ( własna łódka)4. Wuran - łódka miejscowa5. deejaybialy - łódka miejscowa6. Welpa1809 ( własna łódka)7. +1 od Welpa18098. Durzy- łódka miejscowa9. Sławek.Sobolewski10. BOB111. Slawito - (łódka miejscowa z Fazi)12. Fazi -(łódka miejscowa z Slawito)13. milupa ( własna łódka )14. Golenia ( własna łódka)15. yakoto ( łódka Golenia )16. bolenjanusz ( łódka milupy)17. michal7709 ( własna łódka )18. rafcool ( łódka michal7709 )19. Dano^20. Godski21. saw7022. Fatso (łódka miejscowa, albo na dostawkę)23. Platynowłosy ( łódka miejscowa z Waldim)24. Waldi ( łódka miejscowa z Platynowłosym)25. brig26. Hasior27. Pauliśka Edytowane 14 Lutego 2017 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 1. Lukson ( własna łódka ) 2. Tomek88 ( własna łódka) 3. SzymusS ( własna łódka) 4. Wuran - łódka miejscowa 5. deejaybialy - łódka miejscowa 6. Welpa1809 ( własna łódka) 7. +1 od Welpa1809 8. Durzy- łódka miejscowa 9. Sławek.Sobolewski 10. BOB1 11. Slawito - (łódka miejscowa z Fazi) 12. Fazi -(łódka miejscowa z Slawito) 13. milupa ( własna łódka ) 14. Golenia ( własna łódka) 15. yakoto ( łódka Golenia ) 16. bolenjanusz ( łódka milupy) 17. michal7709 ( własna łódka ) 18. rafcool ( łódka michal7709 ) 19. Dano^ 20. Godski 21. saw70 22. Fatso (łódka miejscowa, albo na dostawkę) 23. Platynowłosy ( łódka miejscowa z Waldim) 24. Waldi ( łódka miejscowa z Platynowłosym) 25. brig 26. Hasior 27. Pauliśka 28. nurek28 ( prawdopodobnie własna łódka) 29. dekosz ( łódka miejscowa z OloP) 30. OloP ( łódka miejscowa z dekosz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Piszecie, że ekektryk to słaby pomysł.Miałbym Minnkotę 55 lbs i dwa akumulatory.Nie wystarczy?Andrzej W 2015 byłem tydzień na Dadaju i codziennie pływałem na elektryku 55lb Dało radę Ale pogoda była istnie letniaNatomiast dopłynięcie do dalszych miejscówek - masakra Osobiście uważam że możesz zabrać, ale licząc się z założeniem że:1. Jak trafimy w tamtym okresie na brzydką, wietrzną pogodę, to nie wypłyniesz z portu2. Jak będzie ładna pogoda, to popływasz, ale powoli p/sodnośnie brzydkiej pogody na wodzie https://www.youtube.com/watch?v=Mvk8IjeNMDc Edytowane 14 Lutego 2017 przez SzymusS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Osobiście też bym doradzał pływanie na spalinie. Na silniku 4-5 konnym dopłynięcie z hotelu do najdalszych miejscówek zajmie ok.20-30min. Na elektryku odpowiednio dłużej. Są też jesienne miejsca blisko hotelu. Ogólnie nie ma co się martwić na zapas, jak komuś zabraknie prądu to wezmę na hol za swoją łódką. Najważniejsze jest spotkanie i dobra zabawa !! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ludzie, bez przesady, trochę zdrowego rozsądku to i po Śniardwach da radę na elektryku. Zauważyłem, że czasami zachowujemy się jak byśmy po nie wiadomo jakich oceanach pływali a tak naprawdę 1400 ha to jezioro co najwyżej średniej wielkości. Pływałem na elektryku po jeziorach znacznie większych niż Dadaj i nadal żyję, zdrowy rozsądek jest najważniejszy. Nikt przecież, nawet na spalinie nie będzie się pchał w totalny rozpiździel.Wiadomo że lepiej na mocnej spalinie.Ale z braku laku.Popieram zdanie Łukasza . Zdecydowanie da się. .W ciągu roku robię około 200 km po jeziorze sporo większym niż Dadaj. Minnkota 55 z maksymizerem + ponton.Do tego koniecznie dwa lub trzy akumulatory. Obserwowanie prognoz pogody obowiązkowe. Przy wietrze w porywach do 30-40 km/h można pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja również polecałbym spalinkę, choćby 4-5KM. Problemem nie jest areał samego jeziora ale fakt że w tym rejonie jesienią zwykle mamy wiatry zachodnie i północno zachodnie, prawie nigdy południowy i wchodni. Wypłynięcie ze Star Dadaj na jesień to wiatr boczny przez główne ploso jeziora lub ewentualnie prosto w fejsa Wiatr w burtę i brak możliwości cięcia fali z jakąś tam prędkością może być w rezultacie przykre a przecież ma być miło, ładnie i przyjemnie Biorąc pod uwagę silnik elektryczny trzeba liczyć się z tym, że do najbliższych ciekawszych miejsc z portu mamy tak plus-minus 3,5km tak więc z dwoma, trzema akumulatorami na pokładzie, 2 osobami i resztą grajdołka będzie to godzinna wycieczka czołgiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi