Skocz do zawartości

Monolith XT Fly - 2,75m #7/8

kamilwaldi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kup linkę intermedium lub wolno tonąca S2 lub S3 jak będziesz łowił na 1-1,5 m plus bardziej tonący polyleader, albo od razu linkę S5 jak głębokość łowiska będzie ok. 2-3 m.

Pływającą będziesz robił tylko dużo zmieszania w wodzie nad szczupaczymi głowami.

Pozdrawiam. 

Edytowane przez Forest-Natura

Powiedz proszę czy coś takiego się nada ? http://allegro.pl/linka-muchowa-ego-sink-tip-wf8fs-fl-st-wf8fs-c-w-b-i6513626648.html

będę łowić w płytkich zbiornikach do 2 metrow 3 max 

Edytowane przez kamilwaldi

Wabika 10-15cnie poniesie-za długgłowica.20g na 13m to za lekko waga to nie wszystko ...RWAmbush wf8 też waży 20ale na 6m,a to totalnie różna dynamika   :ph34r: .

Edytowane przez darek1

To może mi coś polecicie ? nie mam wielkiego budżetu, chce kupić monilita 4 sklady 7/8 i kołowrotek monilita 7/8 nie wiem jaki sznur do niego. to będzie moja pierwsza tego typu wędka/zestaw.

http://allegro.pl/linka-muchowa-ego-agressor-wf8f-fly-line-i6338934884.html#thumb/3 

Edytowane przez kamilwaldi

Witam.

Jeżeli mogę cokolwiek poradzić ... odpuść sobie droższe koło Jaxona i za tę kwotę kup np, Dragona 800 plus dodatkową szpulę do niego. Lub od razu taniego kaseciaka z 3-4 szpulkami. Finansowo wyjdzie tyle samo a będziesz miał już mozliwość zakupu i połowienia wieloma linkami.

Po przełowionej pierwszej jesieni i uganianiem się za jeziorowymi szczupaczkami, dla mnie najbardziej przydatnymi linkami okazały się intermedium i tonąca S3. Pływająca to praktycznie tylko na bardzo płytkich i zarośniętych wodach stojących do poperków się przydaje, lub do łowienia wprost na zielsku.

Jeżeli chcesz zakupy zrobić w tym sklepie w Bydgoszczy, który linkujesz, to po prostu zadzwoń tam - podejrzewam że doradzą Ci całkiem fachowo.

Pozdrawiam.

Nie kupuję nic w tym sklepie, hurtownia w Lublinie oferuje dowolny sprzęt taniej niż innym sklepie internetowym i na allegro. wystarczy pokazać aukcję sklepu na allegro i oni sprowadzają towar taniej.

Zaczynam przygodę z muchą i będę na nią łowić kilka razy w roku mam casting do zabawy 10-30 g oraz lekki spining 0-5 woda gdzie będę łowić to zalew gdzie jest max 3 metry jest sporo zarośnięty jest w nim bardzo dużo zaczepów czyli łowienie delikatnie pod powierzchnią. w tym roku miałem duże szczupaki na pływającą żabę.

Rzeka wieprz w okolicy Lubartowa woj. Lubelskie to kolejne miejsce gdzie mogę łowić ale nie jest to docelowe miejsce.

Mam też dwa kanały dość zarośnięte gdzie nie powalczę woblerem czy gumą a chciałem właśnie spróbować muchą. 

wędka jaxon 4 składy 150 zł

kołowrotek jaxon 220 zł

podkład 20 zł  

do tego szukam linki dość taniej i raczej pływającej. 

jaxona wybrałem tylko i wyłącznie dla tego że, mi się zwyczajnie spodobał. 

Witam.

Kup linkę intermedium lub wolno tonąca S2 lub S3 jak będziesz łowił na 1-1,5 m plus bardziej tonący polyleader, albo od razu linkę S5 jak głębokość łowiska będzie ok. 2-3 m.

Pływającą będziesz robił tylko dużo zmieszania w wodzie nad szczupaczymi głowami.

Pozdrawiam. 

Ja łowiąc szczupaki brodząc używam wyłącznie linki pływającej bo nawet intermedium tonie zbyt szybko przy takim łowieniu i jest niewygodnie(łowienie na 1-1,5m). Tonące linki S2 lub S3 to moim zdaniem na łódkę lub pływadełko. Jeżeli linka ma być pod muchy szczupakowe i firmy Ego to wziąłbym "Agresora" zamiast "Fightera".

• Like 1

Witam.

Myślę że dużo zależy od samego akwenu i charakteystyki jego brzegu i dna.

No i od tego na jakie muchy się łowi (wielkość i ciężar).

Ale wszystko sprowadza się chyba (tak mi się wydaje po zaledwie jednym jesiennym muchowaniu) do wspólnego mianownika - przy łowieniu jeziorowym dużo bardziej niż na rzece przydaje się kilka rodzajów linek i kołowrotek, który taką ilość ogarnie.

Pozdrawiam.

PS. Paweł, tak z ciekawości zapytam - łowiłeś może muchą na Stawikach, Borkach, Bagrach czy Hubertusach ?

Edytowane przez Forest-Natura

Witam.

Myślę że dużo zależy od samego akwenu i charakteystyki jego brzegu i dna.

No i od tego na jakie muchy się łowi (wielkość i ciężar).

Ale wszystko sprowadza się chyba (tak mi się wydaje po zaledwie jednym jesiennym muchowaniu) do wspólnego mianownika - przy łowieniu jeziorowym dużo bardziej niż na rzece przydaje się kilka rodzajów linek i kołowrotek, który taką ilość ogarnie.

Pozdrawiam.

PS. Paweł, tak z ciekawości zapytam - łowiłeś może muchą na Stawikach, Borkach, Bagrach czy Hubertusach ?

Tak łowiłem ale z rybami krucho. Jak się wieszają to takie do 55cm max.

Ale raczej wybieram Pogorie

• Like 1

• 1 rok później...