kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ktoś coś na temat tego kija ? Monolith XT Fly - 2,75m #7/8Długość: 2,75m ; AFTM: #7/8 ; Długość transportowa: 0,73m ; Ilość elementów: 4 ; Waga: 119g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja mam używam go na trocie i szczupaki, za te pieniądze fajny kij.Sznura używam Guideline bullet #8 i do tego polilidery 1,5m.Na szczupaki jest ok, na trocie mógłby być dłuższy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Mierzyłeś go c-c ? jaki ma wskaźnik ugięcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Mierzyłeś go c-c ? jaki ma wskaźnik ugięcia ?Podobno C-C jest do kitu i tylko dla inżynierów-onanistów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 ale przelotkami w górę czy w dół? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Chce do niego kupić Ego Fighter WF8F i zastanawiam się czy będzie to odpowiedni sznur. Waga głowicy: 20gDługość głowicy: 12.5mDługość linki: 27m http://allegro.pl/linka-muchowa-ego-fighter-wf8f-fl-ef-wf8f-i6160984656.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Co konkretnie ma nosić ta linka, jakie muchy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 ale przelotkami w górę czy w dół? Bokiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Mierzyłeś go c-c ? jaki ma wskaźnik ugięcia ?Nie wiem o czym piszesz, i wiedzieć nie chce wcale a wcale Edytowane 14 Lutego 2017 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Nie znam się więc zamiast żartować można pomóc. Linka będzie nosić streamery 10-15 cm max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Kup linkę intermedium lub wolno tonąca S2 lub S3 jak będziesz łowił na 1-1,5 m plus bardziej tonący polyleader, albo od razu linkę S5 jak głębokość łowiska będzie ok. 2-3 m.Pływającą będziesz robił tylko dużo zmieszania w wodzie nad szczupaczymi głowami.Pozdrawiam. Edytowane 14 Lutego 2017 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Powiedz proszę czy coś takiego się nada ? http://allegro.pl/linka-muchowa-ego-sink-tip-wf8fs-fl-st-wf8fs-c-w-b-i6513626648.html będę łowić w płytkich zbiornikach do 2 metrow 3 max Edytowane 14 Lutego 2017 przez kamilwaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Wabika 10-15cm nie poniesie-za długa głowica.20g na 13m to za lekko waga to nie wszystko ...RWAmbush wf8 też waży 20g ale na 6m,a to totalnie różna dynamika . Edytowane 14 Lutego 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) To może mi coś polecicie ? nie mam wielkiego budżetu, chce kupić monilita 4 sklady 7/8 i kołowrotek monilita 7/8 nie wiem jaki sznur do niego. to będzie moja pierwsza tego typu wędka/zestaw. http://allegro.pl/linka-muchowa-ego-agressor-wf8f-fly-line-i6338934884.html#thumb/3 Edytowane 14 Lutego 2017 przez kamilwaldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 budżetowo-amnesia+belly #8/9 int lub s3 z 'loop opti adapted spey'-ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Witam.Jeżeli mogę cokolwiek poradzić ... odpuść sobie droższe koło Jaxona i za tę kwotę kup np, Dragona 800 plus dodatkową szpulę do niego. Lub od razu taniego kaseciaka z 3-4 szpulkami. Finansowo wyjdzie tyle samo a będziesz miał już mozliwość zakupu i połowienia wieloma linkami.Po przełowionej pierwszej jesieni i uganianiem się za jeziorowymi szczupaczkami, dla mnie najbardziej przydatnymi linkami okazały się intermedium i tonąca S3. Pływająca to praktycznie tylko na bardzo płytkich i zarośniętych wodach stojących do poperków się przydaje, lub do łowienia wprost na zielsku.Jeżeli chcesz zakupy zrobić w tym sklepie w Bydgoszczy, który linkujesz, to po prostu zadzwoń tam - podejrzewam że doradzą Ci całkiem fachowo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Nie kupuję nic w tym sklepie, hurtownia w Lublinie oferuje dowolny sprzęt taniej niż innym sklepie internetowym i na allegro. wystarczy pokazać aukcję sklepu na allegro i oni sprowadzają towar taniej. Zaczynam przygodę z muchą i będę na nią łowić kilka razy w roku mam casting do zabawy 10-30 g oraz lekki spining 0-5 woda gdzie będę łowić to zalew gdzie jest max 3 metry jest sporo zarośnięty jest w nim bardzo dużo zaczepów czyli łowienie delikatnie pod powierzchnią. w tym roku miałem duże szczupaki na pływającą żabę. Rzeka wieprz w okolicy Lubartowa woj. Lubelskie to kolejne miejsce gdzie mogę łowić ale nie jest to docelowe miejsce. Mam też dwa kanały dość zarośnięte gdzie nie powalczę woblerem czy gumą a chciałem właśnie spróbować muchą. wędka jaxon 4 składy 150 złkołowrotek jaxon 220 złpodkład 20 zł do tego szukam linki dość taniej i raczej pływającej. jaxona wybrałem tylko i wyłącznie dla tego że, mi się zwyczajnie spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Nie kupuj kołowrotka, Jaxona Pelton, mają kiepski hamulec, jeśli taki masz zamiar kupić. Edytowane 15 Lutego 2017 przez filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilwaldi Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 zarówno wędka jak i kołowrotek to Jaxon Monolith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam.Kup linkę intermedium lub wolno tonąca S2 lub S3 jak będziesz łowił na 1-1,5 m plus bardziej tonący polyleader, albo od razu linkę S5 jak głębokość łowiska będzie ok. 2-3 m.Pływającą będziesz robił tylko dużo zmieszania w wodzie nad szczupaczymi głowami.Pozdrawiam. Ja łowiąc szczupaki brodząc używam wyłącznie linki pływającej bo nawet intermedium tonie zbyt szybko przy takim łowieniu i jest niewygodnie(łowienie na 1-1,5m). Tonące linki S2 lub S3 to moim zdaniem na łódkę lub pływadełko. Jeżeli linka ma być pod muchy szczupakowe i firmy Ego to wziąłbym "Agresora" zamiast "Fightera". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Witam.Myślę że dużo zależy od samego akwenu i charakteystyki jego brzegu i dna.No i od tego na jakie muchy się łowi (wielkość i ciężar).Ale wszystko sprowadza się chyba (tak mi się wydaje po zaledwie jednym jesiennym muchowaniu) do wspólnego mianownika - przy łowieniu jeziorowym dużo bardziej niż na rzece przydaje się kilka rodzajów linek i kołowrotek, który taką ilość ogarnie.Pozdrawiam.PS. Paweł, tak z ciekawości zapytam - łowiłeś może muchą na Stawikach, Borkach, Bagrach czy Hubertusach ? Edytowane 15 Lutego 2017 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam.Myślę że dużo zależy od samego akwenu i charakteystyki jego brzegu i dna.No i od tego na jakie muchy się łowi (wielkość i ciężar).Ale wszystko sprowadza się chyba (tak mi się wydaje po zaledwie jednym jesiennym muchowaniu) do wspólnego mianownika - przy łowieniu jeziorowym dużo bardziej niż na rzece przydaje się kilka rodzajów linek i kołowrotek, który taką ilość ogarnie.Pozdrawiam.PS. Paweł, tak z ciekawości zapytam - łowiłeś może muchą na Stawikach, Borkach, Bagrach czy Hubertusach ?Tak łowiłem ale z rybami krucho. Jak się wieszają to takie do 55cm max.Ale raczej wybieram Pogorie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Używa ktoś tego kijka? Mam ten model Monolitha i chciał bym do niego dokupić linkę Ego Agresor #8? Czy ten zestaw sprawdzi się na szczupakach? Edytowane 8 Listopada 2018 przez nord91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi