DarekM Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Chodzi mi też żeby kijek wyglądał dobrze wizualnie i troche go przyspieszyć i żeby niestracił walorów rzutowych małymi przynętami.Bo teraz ten kijek zdaje mi się troche za wolny,ale to tylko moje spostrzezenia .Kijek jest używany tylko do zyłek i łowie nim głównie klenie i nieraz przyłowy mam w postaci średnich pstrągów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 FX 905-2 i FX 802-2 w co ubrać FX905 z Shimano TP 4000, plecionka, rzeka Wisła Kwidzyn i plaża morska nasza i Bornholm. Fuji SiC...FX802 z Shimano 2500, plecionka i żyłka, małe rzeczki, ale Wisełka pewnie też. Przelotki Fuji KR concept, czy PB minima? Jakie wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja zbroiłbym takFX 905 Fuji alconit+FST 30Y--16Y--10Y--8JL--7L--3x6L+top6 FX802 PBminima Tich 20 match--12match--7match--6V--6L--3x5L+top5 ,ale jeśli głównie jigi to 5L--3x4L +4 top Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Pogadaj z Forecastem ,przezbrajał CD-ka kleniowego z alconit na PB minima hard, jak wrażenia z łowiska.Coś mi się zdaje ,że jednak dobre bo kolejny blank już z Krakowa też w nie zbroi,a czym rzuca to wszyscy wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Dzięki za rady ,narazie się wstrzymam i przemysle jeszcze temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Warto tym bardziej że ten xst prosi się o takie zbrojenie. Po pierwsze komplet minim match hard mieszanych z v-kami jest tańszy dużo od alconite. Po drugie komplet minim jest lżejszy od kompletu alconite. Po trzecie jadąc na starcie w minimach match a później kończąc na v-kach (v-ki lżejsze są od L-ek) unikamy klejenia się żyłki do blanku podczas deszczowych łowów. Ewentualnie jak nie lubisz srebra weź tichromy choć cena 2 razy droższa niż hard a wewnętrzny pierścień ten sam. Właśnie przezbroiłem kolegom dwa elixiry 2,6 metra 8 lb w minimy gdyż wcześniej były na alconitach i kleiła się żyłka. Różnica w wadze starych a nowych przelotek jest prawie 1 gram co czuć. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Warto tym bardziej że ten xst prosi się o takie zbrojenie. Po pierwsze komplet minim match hard mieszanych z v-kami jest tańszy dużo od alconite. Po drugie komplet minim jest lżejszy od kompletu alconite. Po trzecie jadąc na starcie w minimach match a później kończąc na v-kach (v-ki lżejsze są od L-ek) unikamy klejenia się żyłki do blanku podczas deszczowych łowów. Ewentualnie jak nie lubisz srebra weź tichromy choć cena 2 razy droższa niż hard a wewnętrzny pierścień ten sam. Właśnie przezbroiłem kolegom dwa elixiry 2,6 metra 8 lb w minimy gdyż wcześniej były na alconitach i kleiła się żyłka. Różnica w wadze starych a nowych przelotek jest prawie 1 gram co czuć.Wazyles dokladnie? ten jeden gram to na komplecie?Sorry mam mala obsesje na punkcie wagi ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Owszem ważyłem dokładnie z ciekawości na wadze jubilerskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zastanow sie co chcesz osiagnac przez zmiane przelotek na lzejsze? Podwyzszyc dolny ciezar wyrzutu?Ale to jest nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dziękować, trochę mam opory przed PB, bo tam będzie plecionka najczęściej śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 A wazyles male przelotki porownawczo? Bo jesli jeden gram na komplecie to roznica wcale nie az tak duza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) minimyv 5 (wielkościowy odpowiednik fuji 6 wewnątrz) waży 0,16 gr.v 6 (wielkościowy odpowiednik fuji 7 wewnątrz) waży 0,19 gr. match 25 waży 3,16 grmatch 12 waży 0,97 gr.match 8 waży 0,57 gr.match 6 waży 0,26 gr takie mi zostały bo reszta już na kijach Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Forecast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Do FX802 śmiało możesz zakładać PB TiChrom ,kumpel ma na StC i napierdziela sandaczowymi przynętami po 20-30g ,nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja bym zrobił oba kije w KR koncept bo lubię te przelotki a Y ? sprzedają to jeszcze ten archaiczny wyrób ? 1.FX 905 25H,12H,8M,7L,5x6KT szczyt MNST6 lub 52.FX 802 20H,10H,6M,5,5L,5x 4 KT szczyt 4 LG Ramki jak i pierścienie do wyboru w zależności od portfela ale Alconite i szczyt w SIC doskonale sobie poradzą, PacBay są konkurencją szczególnie w lekkich konstrukcjach ale Fuji Y już nie. Jeżeli delikatniejszy kij robiony pod gumę to KR będą lepsze, jeżeli pod woblery to wybrałbym PB bo są lżejsze i mają większy pierścień od takich samych rozmiarów w KR, ale są słabsze i mniej solidniejsze niż Fuji KR Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Blank mam już zamówiony i ma być pod pstrąga na lekkie woblery i obrotówki. Młynek to shimano 3000.Miałem go zbroić w minimy TiCh od 25 do 4 ze szczytową 4 też TiCh. Może koledzy z większym doświadczeniem podpowiedzą mi inną koncepcję zbrojenia która może się lepiej sprawdzić do tych zastosowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Minimy do 5, lepiej będzie miotał wobkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 i wtedy na szczyt sica 5,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Tak, może być w tytanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Minima TiCh LV25? Nie za nisko pod 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Czy za nisko to nie wiem? Mam dwa zestawy minim. Jeden od 25 a drugi od 30. Składając mod-fasta pod ten młynek założyłem 30-tkę a ten blank który będę zbroił to fast. Może sztywniejszy dolnik pozwoli odstawić dalej przelotkę i 25 nie będzie za niska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Na małe rzeczki zbroiłem MLF-a od Y20. Ale pod np. sandaczowanie na otwartą wodę zbroiłbym Y25 lub LV30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Kijek ma być na małe górskie rzeki oraz na bassa na lekkie przynęty. Rzuty krótkie ale precyzyjne. W przypadku bassa to przeważnie z pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 No to masz odpowiedź. Raczej nie bałbym się niskiego wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Z wymiarami z chodzić jak zaleca Fuji czy bardziej stromo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi