Patryk1125 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Alconite spokojnie starcza + Sic szczytRamki KW i mnst na szczyt jak najbardziejZaczałbym od niskiej 30 po 6Nic nie wniosła Torzite do kija sumowego, na Sic było by bardzo bardzo dobrze. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Patryk1125 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Czyli 30 starczy w KR potem normalnie w new fuji system tylko na KR tak? myslałem o Torzite głównie dlatego,że przy tej samej rozmiarówce mają chyba najwiekszy "prześwit"-Fi ringów i najwiekszą gładkość,przy gróbej linie zawsze jakis % zasięgu wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Tak zgadza się torzite maja największy prześwitAle jeśli blank jest kiepski rzutowo to prześwitem tego nie zmienisz Co to za blank ? Albo lecisz całość w kWAlbo dwie pierwsze lub jedna w KW, reszta w KL i KT - ja dla siebie zrobiłby właśnie tak. Jeśli blank mięsisty to podomotki moim zdaniem nie maja znaczenia, jedynie może zrobiłbym forhan lock Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 blank CTS ,myślę po całości pojechać 2 stopkowymi KW.czy kl niebedzie za lekko na taki kij? SD907-3 9’0″ 25-40lb 3pc 30-100. Heavy Fast/Moderate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Moim zdaniem spokojnie dadzą radę KL/KT. To są mocne ramki. Ale kW nie zaszkodzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 KT w mniejszych rozmiarach maja bardzo watle stopki a poprzez konstrukcje ramki nie bardzo nadaja sie do Forhana Jesli koniecznie jednostopkowe, to KB Do kija 40 LB moim zdaniem spokojnie pasuje kombinacja dwustopkowa MN/LN + MNST na szczyt. Wzglednie mieszana SV/LV lub KW/KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 KT w mniejszych rozmiarach maja bardzo watle stopki a poprzez konstrukcje ramki nie bardzo nadaja sie do Forhana Jesli koniecznie jednostopkowe, to KB Do kija 40 LB moim zdaniem spokojnie pasuje kombinacja dwustopkowa MN/LN + MNST na szczyt. Wzglednie mieszana SV/LV lub KW/KBRacja KB zdecydowanie mocniejsze, stopka długa, ramka mocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Ja Panowie chciałbym zapytać Was o zbrojenie kija sumowego kij 270 do 120 gram,40lb kołowrotek 6000,linka zazwyczaj 40lb ,łowienie z ręki,jakie sugierujecie przelotki wejsciowe i w jakim to systemie uzbroić np KR Torzite ? od 40 start? T-KWTG,chodzi o to by było w miare lekko(wagowo) i w miarę mocno.Wujek Fuji pomyślał o takiej wędce na suma w systemie KR . Jeżeli łowisz na pleciony sznur to po co brnąć w jakieś otwierające 40stki Jeżeli w miarę lekko i pancernie to polecam nowe RV torzitte . Siła jest przenoszona w miarę wzrostu i na szczycie nie jest aż tak wielka aby trzeba było pakować KB .Największa jest w dolnej części blanku ,dlatego wzmacnia się tą część w dwustopkowe przelotki . Myślę że dobierzesz pasujący wariant z tego zdjęcia.Jeżeli masz obawy o szczyt to zamień ze dwie jednostopkowe ósemki na KW (wariant 35 lb) Edytowane 11 Stycznia 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wybralem do 5S70MLF2 taki set w torzite 16H 8H 5,5M 4KB 4KTx4 + szczyt, ale nie bardzo optycznie pasuje mi przejscie w tunel z 5,5M w 4KB jakies sugestie czy ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wybralem do 5S70MLF2 taki set w torzite 16H 8H 5,5M 4KB 4KTx4 + szczyt, ale nie bardzo optycznie pasuje mi przejscie w tunel z 5,5M w 4KB jakies sugestie czy ok. Ale dziala tak jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 jak pierwszy raz robiłem KrH to za cholere mnie to się nie podobało...ale gra jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wybralem do 5S70MLF2 taki set w torzite 16H 8H 5,5M 4KB 4KTx4 + szczyt, ale nie bardzo optycznie pasuje mi przejscie w tunel z 5,5M w 4KB jakies sugestie czy ok.Do tego blanku w jednoskładzie nabyłem taki sam set tylko zamiast 4kt wziąłem 3.5kt i jedną sztukę więcej tak na wszelki wypadek. Po wstępnej analizie jakiś spacing wyszedł. W mojej ocenie bardziej xfast niż fast i dlatego na szczycie będzie gęsto. A set na 100% się sprawdzi, bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Dzieki . To juz jestem spokojniejszy , chociaz moge jeszcze wymienic 4KB na 5KB jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 W mojej ocenie nie ma. Przy cienkich 8x linkach, 0.6-0.8PE, bo takie widzę do tego blanku, przy odpowiednim spacingu nie będzie problemu z zasięgiem. A pozatym same plusy, maleńkich przlotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Możesz zastosować 5kb lub 4,5 kb .Ładniej wtedy całość wygląda i jak najbardziej ma to sens. Ja przynajmniej tak robię. Na funkcjonalność nie ma to najmniejszego wpływu. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 No tak KB nie KT.. to jasne że można żeby wizualnie lepiej grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) No i już Was lubię. A męczyłem, przymierzałem ten set kilka dni Edytowane 13 Stycznia 2016 przez bomber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Prośba o poradę czy obecne rozmieszczenie jest właściwe czy coś zmienić blank no name muchowy 2,7m klasa 6-7 tak był opisany, będzie skrócony dolnik, zdjęcia ugięcia poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) 3S66LF - w jakie przelotki ubrać ? Witam To ma być kijek okoniowo - lipieniowy . Proszę doradźcie jaki set przelotek wybrać . Mają być lekkie , tytanowe , pod vańka C2000 . Nylon 0.16-0.18mm lub PE max 1.0 . Minimy odpadają . Dziekuję za wszelkie podpowiedzi Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jak maja byc lekkie tytanowe to tylko torzite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jak maja byc lekkie tytanowe to tylko torzite Ale daj mnie tu rozmiarówkę wg swojego przekonania . Od 16 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Tak, od 16 calkowicie wystarczy. Mozesz konczyc nawet na 3.5 w tunelu, jesli sie zdecydujesz na torze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dzięki to mi w zasadzie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 witam Dodam że miałem w ręku blank ulf .Blank jak w opisie bardzo mocny .Zastanawiam się nad lf jaka moc w tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) witam Dodam że miałem w ręku blank ulf .Blank jak w opisie bardzo mocny .Zastanawiam się nad lf jaka moc w tym blanku?Bo to ma być pewnie kijek pod anglickie okonie i pstrągi . Edytowane 19 Lutego 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi