pablo208 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Gotowe schematy proponuje potraktować jako punkt wyjścia....nie ma jak kombinatoryka stosowanaMądre słowa Popieram w całej rozciągliwości tego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Szczytowe 20cm wogóle nie pracuje. Nie lubię takich blanków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ugięcie jak kolano ,też nie cierpię takich blanków .Mam jeden kij NFC 3,20 m 20 lb i dla mnie to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Faktycznie net szczyt to trochę jak swing tip Można trochę spróbować go przymusić do pracy rozsuwając przelotki na samym szczycie ale za dużo tu nie poprawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Witam, postanowiłem ukręcić własnego kijka, coś pod UL na okonie, padło na klasykę czyli mhx S871-2, i mam kilka pytań, do specjalistów, uzbroiłem w Fuji Alkonite od BKLAG 20H, 10H, 5,5H , BKBAG4,5, BKTAG 5X4,5 i na szczyt LGST 4,5, odległosci od szczytowej wg Fuji Concept czyli 10,5/10,5/11/12,5/13,5/15/17/23. uchwyt 16 SKSS, starałem wyważyć pod Quantum Smoke, i wyszły mi takie odległości od pierścienia przelotki startowej do krawędzi uchwytu 60cm, idąc niżej od krawędzi końca uchwytu do końca dolnika 27cm zaś sam uchwyt zawiera się w 12cm. chwytając kołowrotek w dłoń koniec dolnika mam równo z łokciem, na sucho tak mi najwygodniej, co tutaj należałoby poprawić , przesunąć itp... zdaje się na sugestie to mój pierwszy kijek , więc zapewne trochę błędów narobiłem, a czytając forum widziałem dużo modeli tego MHX-a to trochę pomożecie. Postaram się wrzucic fotki jak się uda to będzie widać też ugięcie.... z góry dziękiZ tego co tu widać to nie zmusiłeś blanku do pracy dołem ,więc otwierająca jest postawiona za daleko od stopki kołowrotka .Postaw ją bliżej .Dla kija 220 cm i o pełnym ugięciu nie będzie błędem aby otwierająca znajdowała się 55-62 cm od stopki .Rękojeść hmmm dla tej klasy kija i długości blanku 26-28 cm od kapsla do środka stopki , jak tak zrobisz to kij będzie poprawny ,wyważaj raczej wagą gripów i kapslem oraz doborem przelotek bo wyważać samą długością rękojeści to sposób który ma jednak swoje ograniczenia Edytowane 25 Listopada 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Nie mogę znaleźć informacji na temat tego, jaka jest różnica między titanium torzite, a titanium sic KR. Które z nich są lepsze (lepsze pierścienie) i które są lżejsze? Bo cenowo wychodzą +- tak samo, i czy dobrze rozumiem, że jeśli mają w nazwie "titanium" to są w tytanowej ramce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Titanium to ramka ,SiC czy Torzitte to materiał pierścienia .Torzitte są lepsze bo lżejsze ,cieńsze i bardziej gładkie . Jeżeli Fuji titanium to ramka jest z dużą domieszką tytanu jeżeli "no name titanium" to może być tak że kolor to titanium a ramka stalowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 To z czego wynika tak wysoka cena sic titanium skoro torzite są lepsze i tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Witam serdecznie mam nadzieje ,że dobrze trafiłem z pytaniem posiadam avida 70ulm2 z 2011 czyli jeszcze ta starsza seria ostatnio zauważyłem ze porcelanka w szczytowej przelotce jest uszczerbiona i chciał bym ją wymienić na nową a kompletnie nie mam pojecia jaki rozmiar i firma, bym był bardzo wdzieczny za pomoc bardziej doświadczonych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zmierz suwmiarką średnicę wewnętrzną pierścienia oraz średnicę szczytówki a doradzimy ci jaką przelotkę szczytową masz kupić .Starą trzeba wymontować najlepiej podgrzewając starą tubę ,wyczyścić szczyt wkleić na dwuskładnikowy Patex (epoksydowy klej) zakupioną przelotkę ,troszkę omotki ,troszkę lakieru i sprawa załatwiona .Jeżeli nie masz zdolności manualnych zapytaj na forum czy ktoś nie wymieniłby ci przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ja używam wyłącznie kleju na ciepło. Nic złego się nie dzieje z mocowaniem, a demontaż jet trywialnie prosty. Wystarczy lekko podgrzać. Takie mocowanie umożliwia dokonanie korekt przed finalnym lakierowaniem. Kleje dwuskładnikowe trzeba mocno podgrzewać, a to moze mieć zły wpływ na blank. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 z góry dziekuje za pomoc tz. mam szczytowa przelotke na wysokości tej tuby na której jest lakier podgrzać zapalniczka i normalnie sciagnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Lakier możesz delikatnie 'zeskrobać' nożykiem czy nożyczkami, podgrzewasz i ściągasz przelotkę. Nigdy nie dawałem omotki przed szczytową przelotka, ma to jakiś większy sens..? Daję tylko kroplę lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 juz po zabiegu pacjent przeżył jeżeli by to cos pomogło to porcelanka w środku ma szerokość 4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) jeżeli Avid jest w fabrycznym zbrojeniu to na szczytowce będziesz miał 6 -tke no i jeszcze Ci pozostał pomiar grubości szczytowki żeby dobrać odpowiednią średnicę tuby na przelotce obstawiam że tam będzie 1.6 mm Edytowane 18 Grudnia 2016 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Tak jest to fabryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na moje oko to po ściągnięciu przelotka jest średnicy 1,8 mm to końcówka wędki bedzie miała 1,6 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) zmierz sobie dokładnie.Lepiej kupić ciut luzniejsza niż ma być za ciasna.Nie wiem jaka dokładnie jest grubość Twojej szczytowki.Moze być 1.8mm A jak juz po mierzysz to proponuję zakupić przelotke z pierścieniem sic.Bedzie droższa niż ta co miałeś ale na pewno lepsza Edytowane 18 Grudnia 2016 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 myślałem nad Fiji alconite najbliżej podobna do tej co była i do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) myślałem nad Fiji alconite najbliżej podobna do tej co była i do reszty To Co masz na wędce to są właśnie alconite Takie są montowane na avidach.Fuji sic jest po prostu lepszy ale i dwa razy droższy wybór należy do Ciebie Pozdrawiam Edytowane 19 Grudnia 2016 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Na szczytowej nie ma co oszczędzać .Wcześniej robiłem sporo kijaszków na Alconite ,ale zawsze na szczycie była SiC . Zakup przelotkę MNST Fuji https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/FUJI-Przelotki-szczytowe-typu-MNST-SIC/208 rozmiar 6 na tubie 1,8 i będziesz pan zadowolony . Różnica między SiC a Alconite jest taka że SiC jest dwukrotnie twardszy i lepiej wypolerowany niż Alco .Ramki poza kolorem niewiele się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dziękuje Panowie za pomoc przelotka już do mnie śmiga;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 panowie nie chcac zakladac watku mam pytanieczy zlamanie czesci szczytowej okolo 2cm wiaze sie z przezbrojeniem kijka na nowo?i jakie beda skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 panowie nie chcac zakladac watku mam pytanieczy zlamanie czesci szczytowej okolo 2cm wiaze sie z przezbrojeniem kijka na nowo?i jakie beda skutki? Generalnie nie musisz Zakladasz nowa szczytowa i ogien. Nie ma co sie pchac w dodatkowe koszty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Będziesz mial mniejsze opory i węzeł będzie lepiej pezelatywal przez szczytowa. W 2014 Fuji właśnie proponowana takie zbrojenie 5-6 cm szczyt do pierwszej w tunelu ,potem już normalnie .Zakładaj i będzie dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi