Sandacz23 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Oglądałem filmik - zawody na Dadaju...I tak mi się jakoś rzuciło w oczy to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) No co , wygląda jak sławetna DELTA .Nic dodać, nic ująć i najważniejsze , że działa i łowi się . Edytowane 24 Października 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Oglądałem filmik - zawody na Dadaju...I tak mi się jakoś rzuciło w oczy to....Łoo żesz ty....[emoji23] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Mocne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 a mnie ciekawi czy to seryjna produkcja czy......innowacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Obstawiam na 99,9% seryjniaka, proponuje się przewędrować do sklepu wędkarskiego i pooglądać kwiatki ze stojaków, zwłaszcza półka cenowa do 300 pln, firmy Mik... i Kon... są liderami, o dziwo Jax.... daje rade. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam . A ja jak zwykle po proźbie . Może któryś z kolegów mógłby udostępnić spacing do blanku STC 5S76MLXF2 - B Xtreme dł 2,3 dwuskład 6-10 lb. przelotki Torzite . Ten który znalazłem zaczyna sie od 30 i to mnie trochę przeraża . http://www.mudhole.com/assets/images/content/St-Croix-Guide-Spacing-Chart.pdf Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Witam . A ja jak zwykle po proźbie . Może któryś z kolegów mógłby udostępnić spacing do blanku STC 5S76MLXF2 - B Xtreme dł 2,3 dwuskład 6-10 lb. przelotki Torzite . Ten który znalazłem zaczyna sie od 30 i to mnie trochę przeraża . http://www.mudhole.com/assets/images/content/St-Croix-Guide-Spacing-Chart.pdf Dzięki . Chcesz oryginalny, to napisz do STC, bez problemu wysylaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Wolałbym sprawdzony . Nie chcę fabryki . Mam swój ale bez blanku nie ma sensu pisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Niestety tego akurat nie zbroilem, wiec nie pomoge. Delfin czy 'tradycyjnie'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Zrobić na KrH od 20 na szybkim stożku skończyć na 4 kt, szczyt dość gesto. Wejdze 10 plus szczyt ale ja lubię dobrze podparte blanki, startowa tak ok 60cm od stopki i bedzie gitDokładne odległości to już eksperymentalnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Spinning tradycyjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Można nawet od 16tki go zrobić jak chcesz na lekko zależy pod jaki kreciol.A skończył bym jak Hubert radzi na 4. ...3,5 będą trochę małe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Kręcioł na chwilę obecną RAW II 40 wiem że duży ale zdarzają się przyłowy sumowe . Hubertus a ta 4 to nie za mało wolałbym 4,5 będzie wolniej zamarzać . O czyms takim pisałeś ? 20H - 10H - 5,5H - 4,5hoker- 4,5L -4,5L - 4,5l - 4,5L - 4,5L - top 4,5 Edytowane 8 Listopada 2017 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Kręcioł na chwilę obecną RAW II 40 wiem że duży ale zdarzają się przyłowy sumowe . Hubertus a ta 4 to nie za mało wolałbym 4,5 będzie wolniej zamarzać . O czyms takim pisałeś ? 20H - 10H - 5,5H - 4,5hoker- 4,5L -4,5L - 4,5l - 4,5L - 4,5L - top 4,5różnica w zamarzaniu miedzy 4 a 4,5 będzie całkowicie niezauważalna, a kręcioł widze spory, średnica szpuli pewnie ok 48mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Tak dokładnie . Mały nie jest ale mi przypasował . Jeżeli chodzi o przelotki to zrobię na 4 zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Daiwy 2500 maja srednice szpuli 48mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) Cześć Panowie!Ostatnio postanowiłem przezbroić stary około dwudziestoletni kijek, który po kilkunastu latach zbierania kurzu za szafą, zaczął przydawać się na nocne wypady.Wędzisko 3m długości, opisany jako 10-45g (moim zdaniem max 35), miętkawy górną połową, mocniej pracujący pod obciążeniem. Oryginalnie uzbrojony jak to wtedy bywało w ciężkie V (6+1) od 30 do 10 (chyba!) niemiłosiernie wytarte na szczycie. Tylko ten kijek daleko "RZUCAŁ", nawet nielotami (w tym sezonie kleniówkę 3,5cm z pletką PP0,19 nocą jak coś zaczęło zbierać posyłał tak daleko jak kolegi Talon14g ), przy nocnych łowach komfort dawał zapas mocy, swoją pracą świetnie "męczył" rybę.Kołowrotek Daiwa 3500, szpula 55mm szerokości, stopka - odległość środka szpuli od blanku ~87mm.W weekend zacząłem go obierać, w poniedziałek przyszły przelotki, wczoraj nocny test przezbrojonego.Dostał zestaw Fuji Y-L 30-6, 9 sztuk (identycznie jak mój dragonowski TD 2,7m) + sic na szczycie. Na tunelu prosił by się o jeszcze jedno L, ale to mało istotne na ten czas.Przy rozstawianiu przelotek dwa problemy się pojawiły, ugięcie góry, z czym w miarę sobie poradziłem i wyraźne załamanie linki na 16tce co częściowo zniwelowałem przez przesunięcie jej (całości) do przodu. Wczoraj zauważyłem że rzuty tymi samymi przynętami w znanych sobie miejscach są wyraźnie krótsze (~10~15m!) po przebudowie. Poszedłem pod latarnie (bez dziwnych skojarzeń o oświetlenie chodziło) , podczas wyrzutu linka bardzo płynnie przechodzi przez 30, a przed 16 bardzo mocno "falbankuje" (czy jak to nazwać) tak jak by 16 brała na siebie całe tłumienie stożka. Od środka szpuli do 30 mam 75cm, 30-16 41cm... Przypomnę że jak 16 było bliżej to bardzo brzydko na niej linka się załamywała.Te rzuty chyba przez tłumienie krótsze a nie przez to że blank wyraźnie dospieszył? Co myślicie, 30 dać bliżej młynka żeby więcej tłumiło i wtedy 16 tez trochę przysunąć do oka? Fotki tak za wiele nie dadzą, skróty obiektywu, problem z zdjęciem kija 3m w mieszkaniu, cienie od lampy na ścianie niby na "+" tylko też zakłamują... wkleję żeby post nie był mdły Edytowane 9 Listopada 2017 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 No i dobrze że przeraża bo jeżeli lowisz tylko na plecionki to set KR od 16H w zupełności wystarcza. Jeżeli żyłka to 20H może lepiej się sprawdzi aczkolwiek nie jest to takie pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 No i co tam, nikt nie podpowie co jak pokombinować żeby działało to rzutowo choć podobnie do ciężkich 20letnich przelotek?Jutro pierwsze łowienie w dzień, może jakieś przemyślenia same się nasuną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Na zdjęciu widzę praktycznie identyczną różnice odległości miedzy 30 -16 a 16-8 ?? Z tego co widzę nie ma opcji ,żeby nie załamywała się niepokojąco na tym linka - pokombinował bym z tymi odległościami od startowej - a jesli wychodzi Ci ponad 70centów do wejściowej to dodał bym jedną przelotkę w tunelu i po sprawie . Ale ja się nie znam więć tylko gdybam .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Na zdjęciu widzę praktycznie identyczną różnice odległości miedzy 30 -16 a 16-8 ?? Z tego co widzę nie ma opcji ,żeby nie załamywała się niepokojąco na tym linka - pokombinował bym z tymi odległościami od startowej - a jesli wychodzi Ci ponad 70centów do wejściowej to dodał bym jedną przelotkę w tunelu i po sprawie . Ale ja się nie znam więć tylko gdybam ....Tam jest 10cm mniej, między tymi ringami. Tylko to co pisałem przed wstawieniem zdjęć, dziwne skróty obiektywu.O tym tunelu też myślałem, kurzy się złamane TD (miałem wklejkę robić) może "L" podpieprzę i poprzerabiam, choć nie ukrywam że mam nadzieje że przesunięcie 2 pozwoli problem rozwiązać.Dzięki za podpowiedz, każda sugestia mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Z 30 przechodzisz od razu na 16 czy jak ? 30Y to bardzo wysoka przelotka, chyba nie mam jej na żadnej mojej wędce.... wydaje mi się że przyczyną dla której może się linka tamować na 16 moze być zbyt dalekie odsuniecie 30Y od kołowortka i za duża odległość pomiędzy 30 a 16 (jesli nic pomiędzy nimi nie ma). To będze powodowało że linka będzie przelatywała przez 30 bez żadnego wyhamowania i faktycznie pakowała sie w kolejna przelotkę (jesli jest nią 16). Próbowałbym w takiej sytuacji porzesunąc 30 blizej kołowrotka a 16 blizej 30. I pewnie w zwiazku z tym trzeba bedzie dolozyc 1-2 male przeloki na szczytówce. Generalnie przed złożeniem wędki dobrze jest zrobić testy rzutowe na przelotkach prowizorycznie rozmieszczonych na taśmie - wtedy wychodzą takie mankamenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) A nie lepiej wpakować zamiast 30 rozmiar mniejszą czyli 25? Lub zamiast 16 dać 20. Edytowane 11 Listopada 2017 przez pietrus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Masz za daleko odsuniętą przelotkę 30Y od kołowrotka i za dużą odległość między 30Y i 16Y. Jeśli masz set przelotek 30Y, 16Y, 10Y, 8YL, 7L proponuję takie odległości: Od stopki kołowrotka do ringu przelotki 30Y około 70 cm, następnie odległości między ringami kolejnych przelotek: 36 cm, 23,5 cm, 22 cm i 19 cm. Set przelotek 10 +1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi