Skocz do zawartości

SPACING (ROZMIESZCZENIE I DOBÓR PRZELOTEK)

marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie, czym ma rzucać i jak daleko to ma latać. Testowałem układy 30-20-12 i 30-16-10 z plecionką. Różnica w odległości osiąganych rzutów występowała i wynosiła co najmniej 4-5 metrów. Jak dla Ciebie ma to znaczenie marginalne, to bardziej stromy stożek będzie ładniejszy i lżejszy.

• 2 tygodnie później...

Witam.

Chciałby poprosić bardziej doświadczonych kolegów o pomoc. Składam mój pierwszy kijek na blanku Batsona XP843 7-18g, 2,13m . Chcę zamówić przelotki Fuji Alconite, lecz nie wiem które są odpowiednikami tych n/w ze strony Batsona. Pierwsze cztery pewnie muszą być typu L ????

Następne cztery chyba typu Y (lub LV)???

XPTCFCG06

XPTCFCG06

XPTCFCG07

XPTCFCG08

XTCYTCG08

XTCYTCG10

XTCYTCG16

XTCYTCG25

Przy średnicy szczytówki 1,8 mm, jaka musi być średnica tulejki przelotki szczytowej? Wystarczy 0,2 mm luzu?

Pozdrawiam

W sumie ,to się nie znam .Na casta łowie od pół roku i uzbroiłem tylko trzy patyki pod multic,ale na najcęższym 2oz 6'6 zacząłem od 12 LN pod Revo SX, a ostatnio Phenixa 7'9 od 6LN do 5L w spirali i latają gumy jak z procy.

Napisz , może pod jaki blank i do jakiej metody ,to bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą :D

blank jest ze skróconego spiningu kompozytowego. Chciałbym od czegoś zacząć a na pewno na tą wędkę nie będe łowić więc nie mam nic do stracenia.Kij ma być do jerków typu slider 7 itp. jego długość to około 1.85m planowałem 8 + szczytowa lub 7+szczytowa.

Ma być to CASTING

... na pewno na tą wędkę nie będe łowić więc nie mam nic do stracenia.Kij ma być do jerków typu slider 7 itp. jego długość to około 1.85m planowałem 8 + szczytowa lub 7+szczytowa.

Ma być to CASTING

No toś Pan ożywił temat...

W związku z tym na niebiesko, to możesz założyć i dwie przelotki z miedzianego drutu albo jakieś od feederowej szczytówki... :unsure: