krzysiek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Pytanie, czym ma rzucać i jak daleko to ma latać. Testowałem układy 30-20-12 i 30-16-10 z plecionką. Różnica w odległości osiąganych rzutów występowała i wynosiła co najmniej 4-5 metrów. Jak dla Ciebie ma to znaczenie marginalne, to bardziej stromy stożek będzie ładniejszy i lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 kij będzie robił pod chyba wszystko szczupak sandacz guma plus 25 gr max do tego wobler boleniowe i inne przynęty na bolenie od 10 do 20 paru gram do tego morskie trocie wąskie blachy od 18 do 25 gr i takie same woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Szpiegu a nie wiem czy nie byłoby dobrze go ubrać w LV a nie Y Byłby pewnie stabilniejszy i lżejsze uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 czekam na wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 W fishingarcie masz S6 tytany można zakombinować ze szczytem np. dać 7-ki bo większe sakrutnie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 czekam na wszelkie sugestie ..wpadnij do wioski z tramwajami to ściagniesz sobie spacing XLSa 9` do 1 1/4oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 odzysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 odzysk? ...nie, nie, mój jest jak nówka...pracuje kilka razy w roku jak wychodzę na brzeg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 salami nie puki co cisza w eterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 salami nie puki co cisza w eterze ???? szpiegu, po jakiemu Ty gawarisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 po ichniemu do salmona 1977 pisalem on wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 po bałtowursku wurstu he hee.Pytałem jeszcze innego kolegi,zobaczymy.A moze chcesz rozpiske z avida 9' 1 1/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 wstawiaj jak nie mi to może jak nie mi to ktoś inny skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociemu Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam. Chciałby poprosić bardziej doświadczonych kolegów o pomoc. Składam mój pierwszy kijek na blanku Batsona XP843 7-18g, 2,13m . Chcę zamówić przelotki Fuji Alconite, lecz nie wiem które są odpowiednikami tych n/w ze strony Batsona. Pierwsze cztery pewnie muszą być typu L ????Następne cztery chyba typu Y (lub LV)??? XPTCFCG06 XPTCFCG06 XPTCFCG07 XPTCFCG08 XTCYTCG08 XTCYTCG10 XTCYTCG16 XTCYTCG25Przy średnicy szczytówki 1,8 mm, jaka musi być średnica tulejki przelotki szczytowej? Wystarczy 0,2 mm luzu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Przykład bardzo ładnego, choć niezbyt stromego stożka:Y25Y16Y10LV8 ew. L8 - jest dość wysokaL7L6L6FST6 Co do tulejki: im mniejszy luz, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Krzysiek a jak widzisz początek na LV, każdy Y a ja taki kijek bardziej widziałbym na LV tak pod kołowrotek 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Czemu nie? Można nawet zrobić bardziej stromo – takie wędki nie muszą katapultować przynęt w kosmos, np. 25,12,8,L7,L6,… bez wątpienia będzie baaardzo lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Osobiście bardziej leży mi kij na LV, jest bardziej stabilny, przyjemniejszy dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek02 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam postanowiłem ożywić ten temat.Mam pytanie jaki rozmiar powinna mieć przelotka końcowa 12 czy 16(ta najbliżej multika) przy użyciu muskoprofilowca procastera lub okumy. Będę używać przelotek batsona BVDLG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A mi sie podoba 6 Powaga pzdr Dąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 W sumie ,to się nie znam .Na casta łowie od pół roku i uzbroiłem tylko trzy patyki pod multic,ale na najcęższym 2oz 6'6 zacząłem od 12 LN pod Revo SX, a ostatnio Phenixa 7'9 od 6LN do 5L w spirali i latają gumy jak z procy.Napisz , może pod jaki blank i do jakiej metody ,to bardziej doświadczeni koledzy się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek02 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 blank jest ze skróconego spiningu kompozytowego. Chciałbym od czegoś zacząć a na pewno na tą wędkę nie będe łowić więc nie mam nic do stracenia.Kij ma być do jerków typu slider 7 itp. jego długość to około 1.85m planowałem 8 + szczytowa lub 7+szczytowa. Ma być to CASTING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 ... na pewno na tą wędkę nie będe łowić więc nie mam nic do stracenia.Kij ma być do jerków typu slider 7 itp. jego długość to około 1.85m planowałem 8 + szczytowa lub 7+szczytowa. Ma być to CASTING No toś Pan ożywił temat...W związku z tym na niebiesko, to możesz założyć i dwie przelotki z miedzianego drutu albo jakieś od feederowej szczytówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi