pakul1206 Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 A jakby tak założyć szczytową odwrotnie ??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 A jakby tak założyć szczytową odwrotnie ??? A uchwyt kołowrotka o 90 stopni obrócić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ale jak skutecznie zaistniał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ale jak skutecznie zaistniał.. Celna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ... to wcale nie musi być takie głupie żeby to zaraz obśmiać i odwrócić się z wyższością na pięcie.... rozmawiałem wczoraj Januszem Dudziakiem który robił ostatnio ciekawe eksperymenty z przelotkami, bardzo ciekawe wnioski z nich płyną zresztą (niekoniecznie pozytywne dla f-my Fuji). Nie wiem czy uda mi się namówić Janusza na artykuł lub dłuższą wypowiedź na forum jerkbait a nie chciałbym robić za głuchy telefon ... ale generalnie obserwacja jest taka że przelotka inaczej pracuje przy rzucie a inaczej pracuje przy holu pod obciążeniem i zabiegi z obracaniem przelotek - generalnie - są wyjściem naprzeciw albo pierwszej albo drugiej sytuacji, tak w dużym skrócie temat oczywiście nie jest tak prosty jak samo "obrócenie" przelotki - liczą się tutaj niuanse związane chociażby z rozmiarem kołowrotka - to już są bardzo dedykowane rozwiązania, raczej dla pasjonatów tematyki rodbuildingowej ale nagrodą może być np. brak tarcie linki o ramke przelotki w trakcie holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) "nagrodą może być np. brak tarcie linki o ramke przelotki w trakcie holu" - no mnie, to strasznie trze i przeciera ramki, wręcz je przecina. A jak taki boleń zrobi odjazd, kij gnąc niemiłosiernie, to od razu po dwóch Ygrekach w tytanie i koszty lecą ... nie wytrzymałem Edytowane 13 Marca 2018 przez Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Dwa lata temu gdy byłem u kuzyna w Hiszpanii, pojechaliśmy nad morze powędkować, wszystkie jego gruntowi były uzbrojone w ten sposób. Sam katalog Matagi proponuje tego typu zbrojenie do kiju służących do łowienia z plaży. Pojawiają się odwrócone przelotki w topowych kijach, i nie ma się co śmiać. z tego co się dowiedziałem w sklepie wędkarskim w Maladze chodzi o wytrzymałość i zmniejszone tarcie o ramki linką przy wyrzucie, nie holu. Ciężary są spore samo przeciążenie przy wymachu ogromne, a linka gruba wiec jak najbardziej ma to sens. Edytowane 13 Marca 2018 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 "wiec jak najbardziej ma to sens" - tak, a szczególnie w lekko-średnim spinningu, uzbrojonym w ygreki i elki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Tak Michał, takie zabiegi mogą mieć sens w lekkich wędkach które podczas holu wchodzą w głębokie ugięcie co powoduje dużą zmianę kątów pomiędzy kołowrotkiem a pierwszą przelotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 I nikt jeszcze na to nie wpadł i nie zastosował, poza tym gościem z filmu? Ciekawe ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ... chyba niedługo ta słynna firma na literkę "F" upadnie , bo co niektórzy przeganiają już ją w dorabianiu teorii ... od dziś montuję wszystko na opak : na szczytówce - dolnik, przelotki zgodnie ze wskazówkami zegara do okoła blanku (oczywiście odwrócone) , żeby blank w czasie głębokiego ugięcia się nie skręcał ... itd... klient nasz pan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ...a kto mowi ze nikt na to nie wpadl, takie zabiegi / eksperymenty widze juz od jakiegos czasu, w pewnym sensie to nic nowego Nie dla wszystkich katalog Fuji jest Bibilią a odstępstwa od jego zaleceń herezją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Eee..Oryginalność na siłę.. Ale ludzie to chętnie kupią.. Dwustopkowa przelotka znosi wszystkie niedoskonałości jednostopkowej. Ale kto jeszcze pamięta o takich nieefekciarskich rozwiązaniach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_fantastic/bam_work/bam_work_en.html http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_big/mut/mut_en.html http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_fantastic/pa/pla_ans_en.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) ... nikt nie mówi o herezjach tylko po co sobie utrudniać życie i dorabiać dziwne teorie poparte wyssanymi z palca u nogi pomysłami. ... katalogi - katalogami , tabelki - tabelkami , ale to nie są wyrocznie. Gdyby tylko tym się kierować , nie byłoby tej całej zabawy ."MARKETING TO JEST SIŁA"... przecież trzeba trochę namieszać ludziskom w głowie , by sprzedać kolejną wędkę .... Edytowane 13 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_fantastic/bam_work/bam_work_en.html http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_big/mut/mut_en.html http://www.zenaq.com/rod_zenaq/rod_fantastic/pa/pla_ans_en.html#... dokładnie klasyczny przykład ponoć "naszej" DELTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Miramar, nie obraź się, ale nie masz pojęcia o założeniach Delty, można się tu doszukiwać wspólnych cech w najlepszym wypadku, a nie mówić o klasycznym przykładzie. Edytowane 13 Marca 2018 przez Apioo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ... nikt nie mówi o herezjach tylko po co sobie utrudniać życie i dorabiać dziwne teorie poparte wyssanymi z palca u nogi pomysłami. ... katalogi - katalogami , tabelki - tabelkami , ale to nie są wyrocznie. Gdyby tylko tym się kierować , nie byłoby tej całej zabawy ."MARKETING TO JEST SIŁA"... przecież trzeba trochę namieszać ludziskom w głowie , by sprzedać kolejną wędkę ....A czy przypadkiem rodbuilding to nie zabawa ? Pasja ? Hobby ? Zajawka ? Jeśli ktoś ma chęć pogłębiać i rozwijać takie a nie inne zainteresowanie to dlaczego nie...wiele osób chętnie dowie się czegoś nowego przecież nikt Cię nie zmusza do utrudniania sobie życia, chyba na tackle24 widziałem gotowy spacing któregoś producenta z odwrócona przelotka startowa więc coś musi być na rzeczy, po co ta krytyka z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) ... no przecież, to napisałem w drugim zdaniu .... Apioo ... założenia to ja mam, tylko do mnie nie przemawiają ............. "MARKETING TO JEST SIŁA" Edytowane 13 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ... no przecież, to napisałem w drugim zdaniu .... Sorry 2posty wcześniej miałem zacytować a przypadkiem na Ciebie wpadło uroki telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Niewielkim kosztem można wypróbować rozwiązanie, podzielić się wnioskami i co najważniejsze aby przezbroić funkcjonujący kij (wydaje mi się) wystarczy ingerencja w jedną przelotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 To może jakieś konkrety. Jaki realny rezultat daje odwrócenie przelotki wlotowej - coś więcej niż efekt rozpoznawalności marki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Pierwsze co rzuca się w oczy to przy zachowaniu danego spacingu, punkt mocowania przelotki wejściowej do blanku będzie umiejscowiony wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakul1206 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 A jakby tak założyć szczytową odwrotnie ???Nie to żebym robił jakieś podśmiechujki bo w takim rozwiązaniu można by na końcówkę założyć kiwok który by świetnie sygnalizował najdelikatniejsze skubnięcia np .okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwadziesciaszesc Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witam Borykam się ostatnio z małym problemem, dostałem do przezbrojenia spin, zrobić mam z niego kijek do "rzucania"( jakkolwiek głupio to by nie brzmiało), wędkę do zawodów rzutowych do konkurencji odległościowej. Znajomy prowadzi szkółkę i zimą uskuteczniają właśnie coś takiego.Może któryś z kolegów robił coś takiego, jakieś podpowiedzi jak zbroić, ile przelotek, czy choćby jakieś sugestie w kierunku optymalizacji spacing'u pod kontem odległości rzutu ( ryby już nigdy nie złowi), ma "daleko z niej lecieć". Wędka to leciwy Silstar, ale może jeszcze dostać nowe życie, więc czemu nie. długość wędki 250 cmakcja raczej nie z tych "superszybkich"ciężarek do rzutu 7,5g - plastik (regulaminowy)żyłka 0,18-0,20 regulaminowa średnica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi