czarny1 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 nie znam blanków, ale w lekkich wędkach sprawdza mi się szczytowa + 3-4 przelotki od szczytu w torzite (małe rozmiary są tańsze i mają największy wpływ na pracę wędki) a reszta dowolnie, alconite tez bedą pasować... minimy tylko jeśli nie używasz plecionki, na tich dodatkowo od razu widac zużycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Witam. Mam dwa blanki Talona z węgla VI+ a mianowicie 70mlf2 i 80 Trout. Czy mógłby ktoś doświadczony w temacie polecić mi do nich przelotki i spacing ? odrzucam Torzite jako zbyt drogie. Myślałem o Alps s6, Minimach TiCH czy alconitach od Fuji, ale mam już taki mętlik w temacie, że nie ogarniam. No i sam dobór wielkości samych przelotek to też dla mnie problem. Blanki w sumie dość popularne liczę więc na jakąś pomoc... Dodam, że do 70mlf2 ma byc założony kołowrotek wielkości shimano 1000 a do 80Trout 2500 Jak masz zamiar zbroic sam, to na poczatek skorzystaj z tabelek fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Uznaj tabelki Fuji za zestaw wyjściowy, chyba każdy od tego zaczynał.Dodatkowo zastanów sie nad kołowrotkamiRozmiar 1000 nadaja się do okoniówki, zaróno pod MLF jak i Trout 2500-3000 Shimano bym celowałMinimy niekoniecznie, blanki są solidne wykonane z konkretnego IM6 także 1,5 grama na secie przelotek niczego nie zmieniFuji Alconite lub SIC SLim maja rozsądną cenę teraz, SeaGuide lub ATC Tornado . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon25 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Cześć, przychodzę z pytaniem jakie wielkości przelotek zastosować do blanku : mhx elite pro nano NEPS78mlxf Długość 6’6 ft, dodatkowo może ktoś doradzi jakie przelotki zastosować żeby blank zachował swoją szybkość, widziałem ostatnio w jednym projekcie zastosowane Fuji titanium sic, co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) Cześć, przychodzę z pytaniem jakie wielkości przelotek zastosować do blanku : mhx elite pro nano NEPS78mlxf Długość 6’6 ft, dodatkowo może ktoś doradzi jakie przelotki zastosować żeby blank zachował swoją szybkość, widziałem ostatnio w jednym projekcie zastosowane Fuji titanium sic, co o tym myślicie ?Jak masz kase wal po całości Tarzitte - jak średnio z kasą daj na start 16h 8h zwykłych srebrnych kr sic badz alconite a reszte torzitte. Jeśli z kasą krucho załóż po całości kr alconite i po sprawie . Nie zakładaj tylko Minimów - bo to shit. -Kiedyś bym za nie rękę oddał i wiesz co ? I k,,, dzis bym nie miał ręki Cytat z kultowej polskiej komedii ....Ale taka prawda . Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2019 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Jak masz kase wal po całości Tarzitte - jak średnio z kasą daj na start 16h 8h zwykłych srebrnych kr sic badz alconite a reszte torzitte. Jeśli z kasą krucho załóż po całości kr alconite i po sprawie . Nie zakładaj tylko Minimów - bo to shit. -Kiedyś bym za nie rękę oddał i wiesz co ? I k,,, dzis bym nie miał ręki Cytat z kultowej polskiej komedii ....Ale taka prawda . Pozdrawiam Są jeszcze Sea Guide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs252 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Proszę o pomoc w wyborze i rozmieszczeniu przelotek na blanku mhx l-905 2 pod casta do jerków na szczupaka,multik do zestawu to abu c4 5601 Edytowane 12 Grudnia 2019 przez rumcajs252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Panowie laickie pytanie. O ile większa ma być średnica przelotki szczytowej w stosunku do średnicy blanku ? Ma wchodzić na przysłowiowy styk czy jednak lepiej jest dobrać przelotkę z minimalnym luzem aby nie uszkodzić delikatnego szczytu blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Panowie laickie pytanie. O ile większa ma być średnica przelotki szczytowej w stosunku do średnicy blanku ? Ma wchodzić na przysłowiowy styk czy jednak lepiej jest dobrać przelotkę z minimalnym luzem aby nie uszkodzić delikatnego szczytu blanku ? Moze byc na styk, moze byc z lekkim luzem, klej i tak to zniweluje.Przelotke z luzem mozna tez dobrac dla 'estetyki'. Poprostu nitka omotki nie wychodzi po za rurke przelotki, wtedy lakier wychodzi na rowno z rurka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Uzbrajam blank xpsj642ul w Sea Guide tytany od 16-8-7-6x4+top. Może ktos doradzić czy ugięcie kija jest odpowiednie? Lub co jeszcze pasuje poprawić? Od stopki do startowej wyszło 58cm. Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. Pozdrawiam Edytowane 16 Lutego 2020 przez wariat1404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Masz zły set.. W pierwszej kolejności zastosoj odpowiednie przelotki, inaczej nie uzyskasz dobrego ugięcia a już napewno nie będzie z tego odpowiednio dobrze latało,chodzi mi o stożek od startowej.. 16,8,5.5 powinno być.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Szybkie pytanie: czy przy zbrojeniu kija pod sandacza na gumy moc około 20 lbs cw do 40 gram top plus tunel na szycie może być na 6? kij bedzie pracował wyłącznie na plecionce od 15 do 20 funtów z przewagą tych grubszych, węzeł fluoro plecionka ma co do zasady nie przechodzić przez przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 ... możne być i na :8,7 może być i na 6; to zależy tylko od Ciebie co się podoba , co jest Tobie potrzebne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 (edytowane) Masz zły set.. W pierwszej kolejności zastosoj odpowiednie przelotki, inaczej nie uzyskasz dobrego ugięcia a już napewno nie będzie z tego odpowiednio dobrze latało,chodzi mi o stożek od startowej.. 16,8,5.5 powinno być.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaA zamiast 5.5 wsadził bym 5 to będzie ok? Między tymi przelotkami jest tylko 1 milimetr różnicy na wysokości. Przynajmniej według tabelki Edytowane 16 Lutego 2020 przez wariat1404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 A zamiast 5.5 wsadził bym 5 to będzie ok? Między tymi przelotkami jest tylko 1 milimetr różnicy na wysokości. Przynajmniej według tabelkiNie powinno w znaczący sposób dużo zmienić, Napewno będzie lepiej niż na zdjęciu.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zbyt mala progresja lecąc od góry. Trzeba poprzesuwać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Zbyt mala progresja lecąc od góry. Trzeba poprzesuwać wszystko.Od szczytu 9-10-11-12-12.5-13-13-13-25. Blank ma 193cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Od szczytu 9-10-11-12-12.5-13-13-13-25. Blank ma 193cm.Zacznij od tego wzoru ze zdjęcia,np.2 kij od dołu 6'. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Od szczytu 9-10-11-12-12.5-13-13-13-25. Blank ma 193cm.Masz i tu.. Możesz bazować na tym.. A po sprawdzeniu kątów korygować.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Zrobiłem też od 16-8-5- reszta 4 i wyszło coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Rozmieszczenie 9-10-10.5-11-12-13-14-16-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Szybkie pytanie: czy przy zbrojeniu kija pod sandacza na gumy moc około 20 lbs cw do 40 gram top plus tunel na szycie może być na 6? kij bedzie pracował wyłącznie na plecionce od 15 do 20 funtów z przewagą tych grubszych, węzeł fluoro plecionka ma co do zasady nie przechodzić przez przelotkiobejrzałem inne swoje kije i okazało się że łowie mocniejszymi kijami ze szczytem zbrojonym na 6 teraz pytanie o set kij to daiwa infinity 2.90 5-40 blank mocny i szybki tylko przeciążony fabrycznym zbrojeniem (fabryczny set y30 y25 y20 y16 y12 y10 y8 l8 top8) planowany set to y30 y20 y12 y10 y8 L7 L6 L6 top6 zbrojenie uwzględniające fabryczny spacing ewentualnie dodać jedną L6 tylko wtedy spacing do poprawki pytanie czy przy takim przezbrojeniu wzrośnie cw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Na mrozie bedziesz lowil? jak nie to nawet z tunelem na L5.0 zejsc.Albo calosc zrobic na KR od 25H do KT5.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Zrobiłem też od 16-8-5- reszta 4 i wyszło coś takiegoWyglada duzo lepiej, stozek tez ok; jesli bedziesz lowil plecionka mozna 3.5 zamiast 4 w tunelu Edytowane 17 Lutego 2020 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Nie wykluczam cienkiej żyłki w okresie zimowy ale na małych ciurkach więc zostanę przy 4.Trochę porozciagalem przelotki i wyszło coś takieg. Teraz wydaje mi się że na szczycie trochę za rzadko jest. Jak według Was to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi