Skocz do zawartości

Malaysia vs Japan

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia.

Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał.

Pozdrawiam

Edytowane przez X Y Z

Ja tu jednak stanę po stronie kolegi XYZ. Jeśli faktycznie ma dowód na to ze został oszukany a zakup odbył się za pośrednictwem naszej giełdy to nie widzę innej możliwości jak ban dla sprzedającego. Tylko tyle i aż tyle ze strony naszych Modów. Kwestię ostrożności w zakupach i próby pociągnięcia do odpowiedzialności to już co innego ...

strasznie uparty, chyba powinno się takie śmiecenie "zgłaszać" ,bo Kolega się nawet przyznaje, że mu się nie chce

znalezione za pomocą tej lipnej wyszukiwarki w 30 sekund

http://jerkbait.pl/topic/18401-shimano-japan-vs-malezja/?hl=+made%20+in%20+japan

i jeszcze taka herezja :

http://jerkbait.pl/topic/29135-kolowrotek-daiwa-jdm-made-in-china-znak-czasow-ad-2013/?hl=%2Bmade+%2Bin+%2Bjapan

Edytowane przez BazyL
  • Like 1

Wyszukiwarka forumowa jest do bani, ale google jeszcze nie wylaczyli, tu jeszcze DZ nie dotarla...zazwyczaj pierwsze podpowiedzi prowadza do jerkbaita, ale dla pewnosci warto wpisac po pytaniu nazwe naszego portalu, dziala ????

JDM to nie jest MIJ, Kolego XYZ. Moze sam sie oszukales przez swoje lenistwo i niewiedze? Jestes pewien, ze sprzedawca obiecywal produkcje w KKW?

Zreszta Malezja nie jest taka zla. Shimano potrafi wyprodukowac w tamtejszych fabrykach przyzwoite w swojej klasie kolowrotki. Z drugiej strony MIJ nie gwarantuje dzis niczego kosmicznego i dlugowiecznego, to przeszlosc. Zejdz na Ziemie ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia.

Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał.

Pozdrawiam

Czy ty rozumiesz ze kupowalem Kolowrotek produkcji Japan (sprowadzony z japoni) dla mnie to oznacza wyprodukowany w Japonii a nie w Malezji.!!!! Gdybym chcial z malezji to bym sobie zaubera kupil albo inne dziadostwo

Mylisz pewnie pojęcia. Było o tym wielokrotnie.

Młynek JDM sprowadzony z Japonii wcale nie musi być Made in Japan.

Skrót JDM oznacza bowiem Japan Domestic Market czyli japoński rynek wewnętrzny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...