randomrodmaker Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jaki lakier UV do kręcenia muszek polecacie? Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Polecają deer Creek. Zapytaj Michała z. On używa Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja używam tego z linku w komplecie z latarką; http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/chemia-kleje-lakiery-zywice-woski-bug-bond-g6-a213-p1322-k15456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja używam tego z linku w komplecie z latarką; http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/chemia-kleje-lakiery-zywice-woski-bug-bond-g6-a213-p1322-k15456.html Ta chinska latareczke mozna za £2 kupic na ebay Szkoda przeplacac 77zl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja również bug bonda używam, bardzo dobry lakier. Świetny jest też Loon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Paweł, jesteś pewien, że te chińskie latareczki maję tę samą długość fali i moc? Ponoć latarka UV latarce UV nierówna... Masz pewniaka? Czym się różni Lite od Original Bug Bonda? Dużo much (głównie pochewki i główki streamerów) tym obsłużę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 To akurat nie do końca chińska latareczka, co nie znaczy, że ta chińska nie może być dobra, trzeba sprawdzić http://www.veniard.com/section188/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Lite jest rzadszy, w filmiku używa bug bond'a 2:43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Tak jak Janusz pisze, Lite jest rzadszy. Bardziej nadaje się na peridigony, ochotki, zalewanie całych tułowi. Na pochewki i główki wziąłbym Original. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Paweł, jesteś pewien, że te chińskie latareczki maję tę samą długość fali i moc? Ponoć latarka UV latarce UV nierówna... Masz pewniaka? Czym się różni Lite od Original Bug Bonda? Dużo much (głównie pochewki i główki streamerów) tym obsłużę? Mam identyko latarke, wlasnie za £2. Poprostu jakas firma robi je w Chinach, z naklejka jakiejs markowej europejskiej/US firmy kosztuje te 77zl, bez naklejki 10zl Takich przykladow mozna mnozyc mase, miarka wedkarska jaxona 15zl, identyczna tylko z nalepka firmy krawieckiej 5zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Niech Wasza pani przyniesie Wam lakier UV do paznokci od kosmetyczki. Za grosze go dostanie i zapewniam jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Potwierdzam, stosuję to rozwiązanie od dłuższego czasu.Top UV hybrid firmy semilac mojej żonki sprawdza się we wszystkich muchach które robię tzn minnowy, buzzery i pochewki nimf. Trzeba pamiętać o cleanerze do hybryd lub dać warstwę szelaku wtedy jest nie do ruszenia.Co do latarki to nie wiem czy te najtańsze się sprawdzą, ja kupiłem przerobioną latarkę na jednym z forów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 To akurat nie do końca chińska latareczka, co nie znaczy, że ta chińska nie może być dobra, trzeba sprawdzić http://www.veniard.com/section188/Janusz, to jest chińska latarka.Swego czasu kolega zrobił małe śledztwo + wymiana maili z bug bondem...Skończyło się banem wszędzie gdziekolwiek bugbond mógł to zrobić.Ta z wersji "PRO" kosztuje 4-8 dolców w zależności od dystybutora i jesli dobrze trafisz, to ma nawet zabezpieczenie przeciwko przegrzaniu (dioda UV Cree 2,3,5W potrafi się przygrzać w tak małej obudowie) i utwardza lakier w kilka sekund.Lakierów nie jestem pewien, czy nie robi tez pan Cheng w Shenzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Łukasz, masz jakiś konkretny produkt na myśli bo te lakiery Semilac to kwotowo prawie to samo co "flytierskie".Są oczywiście tańsze żele UV w podobnych pojemnościach np. coś takiego:http://www.allepaznokcie.pl/7388-zel-uv-5ml-sculpting-gesty-extra-mocny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Faktycznie, wygląda jak bug bond:http://www.ebay.com/itm/Hot-Portable-12-LED-UV-Ultra-Violet-Flashlight-Watermark-Money-Detector-Lights-/401196310585?hash=item5d6929e039:g:McYAAOSwLF1X6jWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 loon uv thin utwardzam taką latarką:http://allegro.pl/latarka-uv-tester-klimatyzacji-lampa-9-led-baterie-i6665854945.html Naświetlam max 15 sekund i gotowe.Hybrydy mojej kobiety także utwardza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) czerwona 365nm, niebieska 395nm Chiński lakier do much utwardza w 10-15 sekund, lakiery do paznokci róznie, czasem ciut dłużej, ale te do paznokci to mam z odzysku i "odpady" po siostrze, więc trochę stare ;-) Z panokciowych ten za 12 pln będzie git, bo jeśli w opinii panienka napisała że "piecze w trakcie utwardzania" to znaczy że ma dużo fotoinicjatora i twardnieje szybciutko ;-) Edit: Ja uzywam z akumulatorkiem 18500, trochę lepszy niż 3 sztuki AAAPodobnie te Bugbondy Pro i chińskie oryginały lepiej działają z Akumulatorkiem 14500 4,2V niż pojedyńczym "paluszkiem" Edytowane 14 Lutego 2017 przez venom_666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 @randomrodmaker top moja żona kupuje za 23zł, cleaner nawet nie wiem bo wystarcza na bardzo długo.Te w słoiczku są gęste co trochę utrudnia nakładanie przynajmniej ja takie trafiłem.Top sprawdza mi się najlepiej ale nie testowałem wszystkich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 " Edit: Ja uzywam z akumulatorkiem 18500, trochę lepszy niż 3 sztuki AAAPodobnie te Bugbondy Pro i chińskie oryginały lepiej działają z Akumulatorkiem 14500 4,2V niż pojedyńczym "paluszkiem"__________Ja podpiąłem bezpośrednio pod ładowarkę z jakiejś starej Noki i śmiga jak ta lala. Pstrykkkkk, .......pstryyyyyyyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 no ja z racji EP mam pół wiadra różnych akumulatorków ;-) + ładowarka więc mam wersję mobilną Lubię sobie letnim wieczorem poświecić po szaroburych robalach...Zmieniają się czasem nie do poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Faktycznie, wygląda jak bug bond:http://www.ebay.com/itm/Hot-Portable-12-LED-UV-Ultra-Violet-Flashlight-Watermark-Money-Detector-Lights-/401196310585?hash=item5d6929e039:g:McYAAOSwLF1X6jWP Wlasnie mam identyczna Masa tego na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Loon jest świetny. Występuje w dwóch lub trzech (nie pamiętam dokładnie) różnych konsystencjach. Do dużych główek optymalny jest ten bardziej gęsty, do maleńkich rzadki. Utwardzanie latarką Loona następuje, zgodnie z deklaracją producenta, w ok. 15 sekund. Buteleczki mają też przydatne aplikatory i pędzelek. Robota czysta i przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszryba Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 @randomrodmaker top moja żona kupuje za 23zł, cleaner nawet nie wiem bo wystarcza na bardzo długo.Te w słoiczku są gęste co trochę utrudnia nakładanie przynajmniej ja takie trafiłem.Top sprawdza mi się najlepiej ale nie testowałem wszystkich rozwiązań.Top hard semilaka, polecam, cena ok 30 zl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jak mogłem przegapić ten wątek ;-)Wszystkie żywice, mam na myśli te dedykowane do FT w opisach mają "tack free" co oznaczałoby, że żadna nie ma prawa się "pocić", lepić, mazać po zesmażeniu.Do tej pory używałem Loona, BB, CCG no i od dłuższego czasu używam DC (deer Creek, zdjęcie).Ten ostatni sprostał moim wymaganiom, jako jedyny z całej tej gromadki nie pozostawia tłustej powierzchni, pięknie się rozprowadza, jest bardzo wydajny no i ostatnio występuje w różnych wariantach strukturalno-kolorystycznych.Warty jest również polecenia gęsty Loon, szczególnie do "grubszej" roboty, gdzie przy pomocy żywicy budujemy główki streamerowe itp. Niestety Loon się lepi, co mnie osobiście irytuje. Oczywiście można temu zaradzić używając specyfik o nazwie Mega Shine do utrwalania i nadawania połysku lakierom. Wynalazek od Sally Hansen do nabycia np w drogerii Rossmann. (w załączniku zdjęcie)Reasumując. Jeśli ktoś sobie ceni czystą i wygodną robotę bez niepotrzebnego mazania się w badziewiu, polecam z czystym sumieniem żywice Deer Creek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Dokopałem się do ciekawego testu żywic UV:http://www.flyfishfood.com/2015/10/uv-resin-shootout.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi