DinekOracz Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Żona kupiła ostatnio bazę Wibo i cienizna. Dłuuuuuuuuuuuugo się utwardza a przy lampce z ali to juz tragefia. Cienizna. Jutro odwiedzam biedre???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 . Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Bardzo dziękuję za wrzucenie zdjęcia.Będę dzisiaj szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Dopiero w trzeciej biedrze je znalazłem. Warto zawrócić uwage bo są też matowe. Jeszcze trafiłem na prmocje za 7,95zl Z latarek kupiłem taką https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/auto-i-garaz/samochod/narzedzia-samochodowe/zestaw-vorel-latarka-uv-21-led-i-okulary.html Powyższy lakier utwardza w 3 sekundy. Na moje potrzeby wystarczy. Nie zwracać uwagi na opis na stronie bo jest błędny. Ten sam zestaw mozna znaleźć taniej w necie i z dobrym opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Też kupiłem dzisiaj. Faktycznie fajny ???? lampkę mam jakąś z ali z jedną diodą. Daje radę. Tylko muszę pomyśleć nad jakąś lepszą butelką. Bo pędzlem to średnio sie nakłada, chyba że na jakąś nimfe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 też dorwałem ten lakier w trzeciej Biedrzea ten matowy to jakie ma oznaczenie ?nie marze się po naświetleniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Butelka z matowym wygląda identycznie tylko ma napis MAT. Ja wziąłem zwykły bo nie chciałem matowego a przez nieuwage prawie bym go wziął. Po naświetlaniu od razu ma suchą powierzchnię. Utwardzałem krople lakieru i jest dosyć elastyczna, na pewno nie jak twarda jak kamień. Ugina sie delikatnie pod paznokciem. Dla mnie ta elastyczność jest zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Ja używałem z powodzeniem żelu/lakieru Claro UV Quick Finish i byłem mega zadowolony. W chwili obecnej nigdzie nie mogę go znaleźć. Może ktoś.. coś... wie gdzie były by dostępne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aries Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzisiaj zakupiłem w biedrze lakier do pazurków i działa z tą latarką za 0,99 $ https://pl.aliexpress.com/item/GOR-CA-Sprzeda-Przeno-ny-Mini-Aluminium-UV-Ultrafiolet-9-LED-Latarka-Blacklight-Odkryty-Latarka-Lampka/32840496538.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.49455c0fuJW4sx Już myślałem, że Chińczyk naciął mnie na 4 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Pytanie z innej beczki. Mianowicie macie jakiś sprawdzony pojemnik żeby ten lakier przelac i dozować z jakiegoś "dziubka"? Bo pędzlem to usmaruje wszytsko wokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Próbowałem do strzykawki 2 mml z igłą 1,1 i średnio. Lakier za gęsty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja jakoś sobie radze tym pędzlem ale jeśli jest Ci za szeroki to przytnij go np o połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Próbowałem do strzykawki 2 mml z igłą 1,1 i średnio. Lakier za gęsty.A nie lepiej igłą z buteleczki? W strzykawie (zwłaszcza przezroczystej) nie trzymaj bo gdy złapie promienie UV to będzie jeszcze bardziej gęstszy. Lepiej "chemię" zostawiać w oryginalnym opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Wiem wiem. Strzykawke flamastrem czarnym potraktowałem wcześniej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Lepiej owiń czarną taśmą izolacyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Witam.W biedrach jest w tej chwili drugi rzut ww. lakieru ... przynajmniej tych beskidzkich Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Jaki kupujecie żeby był bezbarwny? Top? Top mat? Baza? Czy inna nazwa na naklejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Top jeśli chcesz błyszczący albo top mat jeśli chcesz matowy. Top mat jest bardziej elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel25 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Mi się sprawdziły top i top mat z napisem krok 3, bo np baza już miękka była, i clasic UV to już breja, faktem jest że światło generuje u mnie najtańsza chińska latareczka. Ale jak już pożyczę od żony sprzęt do paznokci (lampę) to ładnie wychodzi i nawet nie ma problemu z kolorowymi, oczywiście pisze tylko o tych lakierach z biedronki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Koledzy, macie jakieś nowinki w temacie? Chodzi mi o alternatywne do dedykowanych lakiery UV sprawdzające się w fly tying-u. Coś do budowania całych główek i tułowi np. w surf candy itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) . Byłem dziś w kilku biedronkach i są tylko takie kolorowe "krok 2"... Edytowane 14 Lutego 2022 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Dobry jest też w Lidlu z taką stożkową nakrętką, tylko że cena już nie biedronkowa a ok 15zl W biedrze bywam rzadko bo nie przepadam za tym sklepem ale jak już jestem to zawsze się rozglądam za tym lakierem i nigdy go nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Podałem się z dyskontami i kupiłem przez neta na próbę przez dwa topy i bazę Semilac. Latarka z Ali 5W 365nm też już doszła. Pierwsze próby za mną. Epoxy chyba już będzie miało bardzo ograniczone zastosowanie w moim warsztacie Naprawdę nie wiem czemu tak długo nie interesowałem się tą technologią. Surf Candy wychodzi bajkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Surf Candy wychodzi bajkowo Pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Pokaz Jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi