MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Dziś dostałem w ręce pierwszy egzemplarz.....ładnie wygląda, pracuje bez zarzutu, dosyć wolna oscylacja, łożysko w rolce, korbka wkręcana w przekładnię....całkiem ciekawa propozycja za niecałe 600 zł http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4648 http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/spinning/ultegra-fb.html 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jak ma się ona w stosunku do nowego stradica?rlóżnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Czy z płytką szpula też będą w ofercie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Biomaster za dwie setki więcej lepiej wychodzi. Dodatkowa szpulka, więcej łożysk i częściowo metalowa obudowa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Czy z płytką szpula też będą w ofercie.? ULT1000FBULTC3000HGFBULT4000XGFBULT4000FBULTC3000FBULT1000HGFBULT2500HGFBULT2500FBULTC5000XGFB=================z płytkiemi nie będzie w UE w sprzedaży Edytowane 14 Lutego 2017 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Czyli jak zawsze ostatnio Mefi, tego ULT4000XGFB miałeś w rękach? Szukam jakiejś nowej zabawki do kijka boleniowego i nie mam żadnego pomysłu póki co..... .......doczytałem, nie miałeś Ale pewnie będziesz miał, wtedy podpytam. Edytowane 14 Lutego 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Czyli jak zawsze ostatnio Mefi, tego ULT4000XGFB miałeś w rękach? Szukam jakiejś nowej zabawki do kijka boleniowego i nie mam żadnego pomysłu póki co..... mam tylko 2500 4000XG chwilowo brak, ale pewnie będzie niebawem...mi na sucho się podoba ten młynek...w takim budżecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Z czego jest body? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Z czego jest body? w dotyku ciepłe więc grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Wiadomo jaki koszt dodatkowej szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Wiadomo jaki koszt dodatkowej szpuli? nie widzę jeszcze w cenniku, ale myślę, że w granicach 100-140 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Biomaster za dwie setki więcej lepiej wychodzi. Dodatkowa szpulka, więcej łożysk i częściowo metalowa obudowa.No, za ponad 3 setki wiecej, jesli brać pod uwagę cenę niecałe 600 za Ultegre i 899 za Biomka 1000FB (obie ceny od Mefiego) Fakt jednak, że za te 3 setki dostajemy druga szpulkę, 3 lozyska wiecej i alu panel boczny. Edytowane 14 Lutego 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Problem z Biomkiem jest taki, że jak kto chce 4000, to dostaje w gratisie przełożenie 1:4,8 Mnie zresztą jakoś nie urzekł pracą na sucho, ale ja czepialski jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 No, za ponad 3 setki wiecej, jesli brać pod uwagę cenę niecałe 600 za Ultegre i 899 za Biomka 1000FB (obie ceny od Mefiego) Fakt jednak, że za te 3 setki dostajemy druga szpulkę, 3 lozyska wiecej i alu panel boczny.Biorę pod uwagę ceny rynkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Rynkowe czyli niemieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
infernovip Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Ta ultegra to uboższy stradic z obudową pokroju catany lub exagea...Dlaczego napisałem lub? ponieważ na różnych stronach shimano materiał opisany jest różnie, raz XT7(jak catana), a raz XGT7, czyli nowszy, mocniejszy, twardszy, stosowany w exage FD, aernos FB, technium FD i wydaje mi się,że zastosowano tu właśnie nowszy XGT7 jak w technium, ponieważ ta ultegra to zupgreadowany technium, dodano łożysko, wkręcaną korbkę oraz przekładnię hagane,a zabrano dodatkową szpulę.Zobaczymy jaka będzie ostateczna cena w sklepach, jednak wstępnie wydaje mi się,że opłacalniej będzie dołożyć do stradica lub poczekać na jego promocję. Wtedy nawet w polskich sklepach można go wyłapać za około 640zł (rozmiar 4000), a materiał lepszy i łożysk więcej. Edytowane 15 Lutego 2017 przez infernovip 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Biorę pod uwagę ceny rynkowe .No tak, ale skoro Biomka znajdziesz za 800, to i Ultegre wyhaczysz za 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 I tak każdy kupi to co lubi i na co go stać. Może nie będzie taka zła.Ja mam w ogole niską półkę nowe nasci c3000 a jestem jak narazie zadowolony. duże grono urzytkowników i tak będzie szukać starych konstrukcji JDM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dano-G Opublikowano 15 Lutego 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Dobra Ultegra? Nieeeee, zawsze jest coś lepszego :-) Tapatalknięte ze srajfona 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Skopiowane z "Jb się śmieje" ;-)))) ale jakie prawdziwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Miałem brać Daiwe Freams do szczupaka na lekko ( 8gr plus 4" ) ale Mefisto zaproponował tego Ultegrę ... jak sądzicie ? http://www.mefistofishing.pl/daiwa-freams-2500-jdm-model-p-1319.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Osobiście uderzyłbym w shimano. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) No właśnie chcę wiedzieć dlaczego Shimano. Ja w temacie młynków jestem średnio obeznany. Jakieś techniczne kwestie by mnie interesowały ... się człowiek uczy całe życie ! Edytowane 15 Lutego 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Tu nie tyle nauka, co wiara potrzebna. Wybrac i przystapic do zakonu, mafii, kosciola...Daiwy albo Shimano ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 No właśnie chcę wiedzieć dlaczego Shimano. Ja w temacie młynków jestem średnio obeznany. Jakieś techniczne kwestie by mnie interesowały ... się człowiek uczy całe życie !Bierz to co uważasz za słuszne.O ile się orientuje to daiwa ma korpus ze stopu a shimano z kompozytu.Ja ogólnie zawsze stawiałem na shimano ale tutaj .....Z jednej strony posów slimakowy z drugiej inne rozwiązanie. Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi