MALIN. Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pozwolę sobie również na refleksję w temacie bardziej porównawczym ultegry i tańszego shimaniaka . Posiadam 2 ultegry , używam są niezłe, ale skusiłem się ostatnio na kołowrotek za 190zł shimano nexave na 2018 rok i myślę, że przed ultegrą nie ma się czego wstydzić, byłem z lekka zaskoczony aksamitną pracą i chyba mniejszymi luzami niż ultegra. Bardziej do stradica podobny , wizualnie również, wydaje mi się , że panel ma z jakiegoś metalu nawet. Bardzo dobrze spasowany. Zobaczymy jak w boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 To ja spytam kolegów inaczej.. Ultegra czy Stradic do szybkiego zwijania linki za bolkiem ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Roznice miedzy nimi są raczej kosmetyczne. 4000 z przełożeniem hg bedzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Mam takie pytanko-co wytrzyma bardziej kilka sezonów srednio ciężkie łowienie -ultegra 4000fb czy może podoła temu już nasci 4000fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Lubię oglądać jak ruskie łowią i tam właśnie jeden z nich katuje 3000 lub 4000 nasci woblerami i gumami na czeburaszce do 25-30g. W razie co zawsze można kupić 2 nasci jak ten pierwszy siądzie. Cenowo wyjdzie trochę więcej niż jedna ultegra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Do takich CW używam tylko Biomasterów. Nie po to kupuję młynek żeby po sezonie go ro**** i kupić 2 taki sam ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 czy Ultegra FB i Stradic FB Cl+ maja wymienne szpule, będą pasowały do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Nie pasują Stradic do wyższych modeli tak, do niższych nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Nie pasują Stradic do wyższych modeli tak, do niższych nie.Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Ja nie rozumiem w czym pomoże ta naklejka na szpuli... mam je w pudelku po swojej ultegrze i uwazam ze pasuja na stopke kołowrotka. z instrukcji: "tie the line on the spool and then use stickers to secure the line". Czyli naklejki na szpule do przyklejenia na kilka nawojow linki zeby sie nie przesuwala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam, pozwolę sobie odświeżyć:-)Czym dokładnie się różnią modele Ultegry:ULTC3000HGFBUltegry:ULTC3000FB?Chciałem go użyć do DAIWA Powermesh 210 7-28Mam Zaubera 3000 i jest dobrze, ale mam okazje Ultegre dostać za 400.Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Wersja HG to szybka a FB to standart. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 A jak wypada red arc na tle ultegry?Mam dylemant, ktróry wybrać, bo w podobnych cenach znalazłem. Rozmiar 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Tak na szybko. Spro 10300 jest cięższe, body jest tej samej wielkości co w Ultegrze 2500/3000 tylko szpula w redzie jest nieco większej średnicy (odległości rzutów są porównywalne). Układanie plecionek i żyłek w obu przypadkach bardzo dobre (worm) . Luzy nieco mniejsze w Shimano, estetyka wykonania też na korzyść Shimano. Ultegra nie ma szpulki zapasowej no i jest droższa. Parę lat używałem Gold Arc (najwyższy model) i moim zdaniem Ultegra Fb wypada lepiej. Gold to inaczej "pokolorowany" Red. Ja już na dobre wyleczyłem się ze Spro, Dragonów, Zauberów itp. Lepiej troszkę dołożyć i mieć na jakiś czas spokój. Ultegra 2500/3000 przy lekkim i średnim spiningu (główki do 18-20g + 4") powinnna bez problemu wytrzymać parę sezonów. Ile - czas pokaże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 No i to jest właśnie podstawowe pytanie... czy ultegra wytrzyma tyle co red? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Wytrzyma. Mam Ultegre 4000FB i na żadnego zauberowatego nie wymienie. Mialem Zaubera CF i to była dobra maszyna... ale w moim odczuciu Ultegra to inna liga ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Posiadam Ultegre 4000fb już rok czasu i jestem pozytywnie zaskoczony jakością i kulturą pracy.Kołowrotek dostaje w "kość"i daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Do czego używasz ultegry? Jakimi przynętami łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Przede wszystkim łowię główkami do 15g.Sandacz i szczupak na lekko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 No 15 g to naprawdę dostaje w kość ???? myślałem, że może ciężej łowisz. Tyle to nie robi wrażenia na większości kolowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 15g+guma i większe woblery.Dostaje w kość,miałem na myśli dziesiątki kilometrów skręcania paletki z obciążeniem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 A jak często jesteś nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Do jakiego łowienia potrzebujesz Ultegry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Pod bolki, do łowienia w szybkim nurcie. Tylko ja dosyć często łowię. Plus nocny sandacz na woblery. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Będzie ok,ale z większym przełożeniem 6,2:1.to będzie wersja XG i rozmiar 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi