Wojtek B. Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Czy posiadacie informację, które szpule pasują zamiennie do Ultegry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Napewno pasuja od Nasci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Napewno pasuja od NasciA sprawdzałeś to bo oscylacja w Ultegrze jest na wormie a w Nascim na mimośrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Dzisiaj byłem na rybach z takim zestawem...cały sezon tak łowie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 To ok, jak sprawdzone to warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 A jak wygląda zamienność szpul Sahara - Ultegra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Sahara/Nasci są wymienne więc skoro szpula Nasci kompatybilna z Ultegra to Sahara również. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Cześć,Orientujecie się może czy knob T w Ultegrze FB jest demontowalny? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Jest demontowalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ja jeszcze odnośnie Ultegry FB HG z większym przełożeniem.Czy nie będzie to przeszkadzać w normalnym łowieniu? Pytam bo nigdy nie łowiłem takim?Chyba, że ktoś zechce kupić odemnie Ultegre za 370zł. Wtedy zostawie sobie tego zaubera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jesli już masz taki kołowrotek to sprawdź.Co oznacza normalne łowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odik777 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Czasem się wolno ciągnie przynętę, czasem szybciej, ale czy to przełożenie nie przeszkadza w wolnym prowadzeniu lub łowieniu z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Osobiście używam do opadu przełożenie FB,ale mam kolegów którzy preferują XG i są bardzo zadowoleni.Musisz sam popróbować i zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się nad Ultegrą 2500FB pod zimowe pstragi. Przynęty jakie miała by ściągać woblery do 6,5cm(minnow), obrotówki nr.2 i wahadełka I. Olejnik P01 i P02 oraz jigi. Warto pójść w tym kierunku czy lepiej dorzucić stówke czy dwie do czegoś lepszego? Nie interesują mnie już Ryobi, Spro i inne klony. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Spokojnie obskoczysz.Ma mocną przekładnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Pewnie mikołaj przyniesie mi tytułowy kręcioł Ma pytanko czy wersja 2500 Hg to ten sam korpus co 3000 i poprostu rózni się tylko gł.szpuli i jak kupie szpulkę od 3000 to bedzie pasowało na 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Tak tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dziś zamówiłem u Mikołaja 4000 FB pod sandacza, może jeszcze zdarzę w tym sezonie wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dobry wybór, za relatywnie małe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zauważyłem że w Polsce te kołowrotki kosztują w granicach 500-600zl. W Niemczech można kupić od 99euro, dzisiaj kupiłem 4000fb, a że wszystkie inne jakie posiadam są szybsze to dokupilem jeszcze szybszego stradicka fb, oba w tym samym rozmiarze. Stradic ma jakby gladsza pracę, natomiast kręcąc ultegra czuć większą moc,( dziwne stwierdzenie zapozyczone z forum ). Tak czy inaczej sercem jestem za Daiwa bg,z używanych przezemnie wielkości brakuje mi tylko rozmiaru 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Praca ultegry pod obciążeniem gorsza od bg, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zależnie od modelu, kupiłem pierwszą Ultegre z wędkarski.com i kręciło się koszmarnie, następnie oddałem i kupiłem od Mefisto i był to dużo lepszy egzemplarz. Jeśli chodzi o kulturę pracy na sucho BG kręci lepiej ale pod obciążeniem oba tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ultegra ma przełożenie 4.8-1 a BG 5.6-1 jak mogą kręcić tak samo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Chwytasz za korbkę i kręcisz w lewo. Ultegra występuje również w wersji HG z wyższym przełożeniem. Sama szybkość zwijania nie koniecznie wpływa na pracę jak lekko kręci kolowrotek tak samo jak ilość łożysk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Sama szybkość zwijania nie koniecznie wpływa na pracę jak lekko kręci kolowrotek tak samo jak ilość łożysk. Mam inne zdanie, ale szanuje Twój pogląd. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi