raven88 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Dealerzy często sami nie bardzo wiedzą co sprzedają, dlatego zawsze warto zapytać na forum W dzisiejszych Shimano te same bebechy, a różne szpule to 2500 i 3000, to samo jest rozmiar wyżej tzn. 4000 i 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregORnot Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 WitamZastanawiam sie nad kupnem kręcioła shimano i rozważam stadic i ultegre, wielkość najlepiej 4000. Służyć ma głównie do łowienia na gumy w opadzie do 40g główki, ewentualnie połów troci w solance do 32g.. nie mogłem znaleźć jednoznacznej info czy te młynki są made in japan? Czy mógłby jakiś szczęśliwy posiadacz podzielić sie info tych młynków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Jeżeli chodzi o te nowe modele stradic sw 2018 i ultegra 2017 to made in malezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 To nie znaczy,że są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregORnot Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 A japany to od twin powera sie zaczynają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregORnot Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 A malezja daje rade? Lepiej 1 TP czy dwie ultegry? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Może komuś się narażę,ale używam dwa kołowrotki z Malezji już z 12 lat i...dalej pracują bardzo dobrze.Odpowiednie użytkowanie, konserwacja i będą działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Dlaczego myślisz, ze się narażasz? Rozmawiajmy o faktach, z samego tylko powodu że na stpca jest malaysia czy japan żaden kręcioł nie zaczął chodzić lepiej lub gorzej.To, że japończyki są od TP to tylko suchy fakt.Co prawda wolałbym japończyka, jak wcześniej JDM, ale to w dużej mierze psychologia i chęć dobrego samopoczucia w przekonaniu że co japońskie to pewniejsze. Ale czy te malezyjczyki to ślepe, czy jak? Fabryczka japońskiej firmy może sobie przykładowo tam stać, przeszkolona miejscowa załoga robi z tych samych co w jp podzespołów (nie stwierdziłem różnic jakościowych w tych samych katalogowo częściach montowanych w kołowrotkach japońskich i malezyjskich)robotę za mniejsze wynagrodzenie, jest dobra kontrola jakości prowadzona przez oddelegowany personel z bazy firmy i gra gitara. Ale żeby nie było że jestem taki globalista promalezyjski to powiem, że mocno by mi ręka zadrżała sięgając po portlfel celem zakupu niejapońskiej Stelli. To zdrada byłaby porównywalna np. z rotorem z CI4+ w tym modelu. Niech was ręka boska broni w tym Szimanie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Ultegra c3000. Kupiłem wiosną 2019 do lekko-średniego wielkorzecznego spina. Sparowałem z 12 lb Batsonem 2,70. Miał być zestaw na dorosłe klenie z opcją bolenia. W mojej ocenie strzał w 10. Teraz jesienią nawinąłem cienką plecionkę (0,10) i zabrałem młynek na sandaczowy zbiornik. Płytko 3-4 m. Główki do 15gr, ale zwykle 8-10. Współpraca z Tsuri Zander Thrill M. Wcześniej miałem dokręconego do tej wędki Zaubera 3000 (w wersji metalowej). Zmiana na lepsze! Subtelniejszy, lżejszy kołowrotek, ale wytarczająco mocny do pracy przy jigowaniu. Zdecydowanie lepiej pasowała do tej wędki lekka (240 gr) Ultegra niż masywna betoniarka Ryobi (niemal 300).Z perspektywy czasu i po wypuszczeniu nowego Stradica FL, który jest droższy o ponad 2 stówy od Ultegry, nie jestem na 100% pewny co bym wybrał. Ultegra niby wystarczająco mocna, uszczelniona. Tańsze szpulki.... Edytowane 28 Listopada 2019 przez J-O-K-E-R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 U mnie podobnie. Minął ponad rok użytkowania Ultegry C3000. Praca, luzy bez zmian. Główki najczęściej do 15g (głównie 10-12g) plus guma maks 3,5" (bardzo rzadko 4"). Na początku roku dokupiłem wersję 4000 na bolki z większym przełożeniem. Też bez zmian. Jak wytrzymają po 3-4 sezony to będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 "będzie Pan zadowolony":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Panowie chce kupić kołowrotek pod pstrąga głównie ale i okonia. bije się z myślą czy wybrać ultegrze 2500fb czy daiwe fuego 2500....Doradzicie?Ultegre mogę mieć za 415zl, a fuego 299zl. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Podobna klasa kołowrotków.Jeśli masz możliwość to dobierz do wędki.Z tego co pamiętam to ultegra jest cięższa.Osobiście wybrałbym Shimano,za tą maślaną prace i dobry hamulec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander97 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Mam i c3000 ultegre i fuego 4000,praca obu kolowrotkow mi się podoba ,daiwa jednak wydaje się lepiej spasowana -nie ma żadnych luzów, ultegra zaś nie skręca plecionki a daiwa troszkę tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Do mnie idzie 1000 za 265 PLN. Jutro Porównam go Stradica 1000 FB.Gdyby ktoś chcial:https://carplive.pl/produkt/shimano-ultegra-fb-1000-hg/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Dzięki, zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Dotarła Ultegra 1000 HG FB. Cięższy i pracujący z większym oporem niż Stradic 1000 FB,ale za 280 z przesyłką to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 stradic 1000 HG też cięzej pracuje od fb sporo ciężej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalus95 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 odświeżę troszkę temat, czy do kija dragon pro guide x 5-25, Shimano Ultegra w rozmiarze 2500 podoła? Mowa tu głównie o łowieniu szczupaków na lekko w miejscowych jeziorach, gumy 4" + głowka max 8-10g, wahadłówka max 20g, obrotówka mepps 4. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter v Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 4000 będzie odpowiedni do tego zestawu i nie będzie za duży,bez obaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zdecydowanie 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Posiadam ultegre 2500 podpiętą do kijka 2.70 2-10g i wszystko współgra, do wyżej wymienionego kijka będzie za mały, 4000 będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalus95 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Posłucham Was Panowie, nie miałem w łapie ani 2500 ani 4000 wybiorę 4000. Dzięki za podpowiedz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Kije pro guide x są bardzo specyficzne . One muszą mieć kołowrotki z porządną blokadą kabłąka . Ich sprężystość powoduje , że przy porządnym wymachu kabłąk potrafi się zamknąć . i to nie ważne czy był kabłąk przekręcony do oporu po otwarciu czy nie . W serii guide select tego nie mam bo są cieplejsze . Do proguide x 2,7 30g używam kołowrotka shimano aero spin 4000 ( z nim nie odstrzeliwuję przynęt ) . Zwróć na tę specyfikę uwagę dobierając kołowrotek do tego kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi