x-games Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Części nr 66, 93 i 79 na schemacie Ultegry c2000shg. 66 - Wormshaft 5×8×2.593 - Rączka Korbka 4x7x2 79 - Nie znam wymiaru ale widziałem film na Youtube jak Rusek zakładał chyba 2x5x2,5 Ta zamiana tulejki z przodu Wormashafta nic nie polepszy.Bardziej wymiana łożyska z tyłu. Częśc nr.66 PS.Shimano C 2000 SHG Częsc nr.66 ma rozmiar 2x5x2,5 więc to samo w Ultegra będzie Stella ma łożysko zamiast tulejki Częsc nr.66 ma rozmiar 2x5x2,5 U siebie w Ultegra C 5000 XG FC dałem w korbce 4x7x2 i chyba 4x7x2,5 bo nie było w sklepie od ręki.Zero luzu na korbce.Jak pamiętam to być może dałem 1 cienką podkładkę !!! Nie miałem więc dorobiłem z cienkiej podkładki z teflonu lub można wyciąć z butelki po coli o doszlifować na papierze jak za grube będzie Metoda prób.Zakładasz podkładkę jak zbyt ciasno korbka to szlifujesz. Edytowane 1 Listopada 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZanderPunk87 Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Panowie, zakupiłem nową Ultegrę 4000, i zastanawiam się, czy główka 5 gram i 4 calowa guma to za dużo dla młynka? Ewidentnie czuć pracę przekładni... Że luzy minimalne to rozumiem. Ale bebechy powinny działać cicho chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Łowiłem 4000ka główka 15gram i canibal 12,5cm i nic niebyło czuć kompletnie podczas jednostajnego prowadzenia czy podbicia.Ale młynek też nowy i nawój bodajze89cm.Chyba trafiłes kiepski model.Bo moja kręci super tylko musiałem podkładek ująć by poprawnie nawijać-1,5mm pletki.Ale pracuje bardzo fajnie ale dla mnie to krecioł bardziej do woblerów i żelastwa aniżeli podbijania gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZanderPunk87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 U mnie nawój spoko, praca już nie. Może przewrażliwiony jestem, ale miałem już przygody że Stradiciem więc wolę dmuchać na zimne. Poczekam do końca sezonu i reklamacja. Tym bardziej, że nie podbijam raczej, a wlokę leniwie, bo tak tu pasuje rybom i mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Ja tam sprawdziłem ja i tak I tak I nic niepokojącego niewychwyciłem w pracy więc posłuży kilka sezonów ,ale też mało będzie pracować.Mysle że jest to bardzo fajny krecioł do łowienia boleni.Noi nawój 89cm odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak98 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Panowie,Szukam kołowrotka w rozmiarze 2500 pod dwa kije do 10 i 14g. Zastanawiam się nad zakupem ultegry fc lub stradica fl. Co byście bardziej polecili? Mile widziane opinie użytkowników Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Krecioły bardzo podobne i wielkich róznic między nimi niema.Ale skłonił bym się ku stradikowi bo jest na papierze lepszy i kręci ciut ciszej,ale nieujmujac ultegrze.Jesli budżet lekki to który ładniejszy twoja kwestią.Do stradika chwilowo dostaniesz szpule beż problemu z ultegra jeszcze kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Witam, poczytałem, poczytałem i...dalej nic może w skrócie ktoś powie czym FC różni się od FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Stara Ultegra FB ma obudowę z kompozytu XT7 a FC ma elementy z CI4. FC ma micromoduł II z tego co pamiętam i ichni Silent Drive. Ogólnie powinna być lżejsza, mieć cichszą i płynniejszą pracę dzięki temu.Mam FB i FC i FC kręci odrobinę lżej niż FB, lżejsza jest minimalnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Brał bym zdecydowanie nowa fc.Kreciłem tylko fb i też jest ok ale nowsza bardziej płynna i delikatniejsza i ładniejsza.Noi wagowo lepiej wypada.Ale użytkowo obie dadzą radę pod odpowiednie łowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jeżeli się nie mylę,to nową Ultegra i Stradic maja szersza/dłuższą-zależy jak się patrzy- szpule względem poprzednich wypustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Posiadam utegra 2500 z 2019 i 2021 roku. Ponoć pomiędzy rozmiarem 2500 a 3000 różnicą jest jedynie wielkość szpuli. Jeśli tak, to chętnie kupię szpule do starszego i obecnego modelu szpule w rozmiarze 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Mam pusciłem priw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Dziś pierwszy raz na wodzie. Na sucho trochę lepiej od wcześniejszego wypustu. Czuć było delikatne opory i obawiałem się że z przynętami na 2-4 gramowych główkach i inna drobnicą nie będzie tak fajnie jak sobie wyobrażałem ale nie wogole nie wpływało na czucie przynęt. Zobaczymy po dobrym sezonie. Jeden wypad to za mało na ocenę trwałości mechanizmu. Na razie jestem zadowolony. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Walczył ktoś nową 4000 nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Tak po 3wypadach przy łowieniu woblerami do8cm typu rapala countdown i główki12gram i gumka4cali niezauwazyłem nic niepokojącego.Zwija cicho pewnie i nic nie słychać stuków szmerów czy wiekszych oporów.Tyle że niełowie na ciężko ale rzucała łacznej masy około40gram i wszystko było ok.Zakupiona do lżejszego łowienia I pod bolki więc jest narazie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Posiadam utegra 2500 z 2019 i 2021 roku. Ponoć pomiędzy rozmiarem 2500 a 3000 różnicą jest jedynie wielkość szpuli. Jeśli tak, to chętnie kupię szpule do starszego i obecnego modelu szpule w rozmiarze 3000.Nie w wielkość a głębokość szpuli. Tylko głębokością się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Poza tym rozmiar 3000 w shimano to hybryda ???? Edytowane 4 Grudnia 2021 przez saitt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 W Ultegrze nie ma hybrydy :-)A już mi się nie chce za każdym razem prostować 3000 a C3000.Tysiąc razy było to wałkowane a i tak się nic nie zmienia :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Może trzeba by jakiś temat podkleić z oznaczeniami kołowrotków Shimano. We dwóch trzech fachowców opracować jakąś tabelkę i wreszcie będzie spokój a do tego o ile łatwiej bo to nie sa proste sprawy I oznaczenia rocznikowe do tych literkowych też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Teraz to już są najprostsze z możliwych bo nie ma podziału na JP i EU. Ewentualnie są tylko dodatkowe modele dostępne tylko na JP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 W Ultegrze nie ma hybrydy :-)A już mi się nie chce za każdym razem prostować 3000 a C3000.Tysiąc razy było to wałkowane a i tak się nic nie zmienia :-)Dlatego napisałem że shimano a nie konkretnie utegrze???? Trzeba prostować bo co któryś dzień ktoś sprzedaje shimano 3000... Albo pytanie czym się różni 2500 od 3000... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 A są jakieś młynki shimano w rozmiarze 3000 bez "C" na początku ? Czyli mające inne body niż 2500 w ogólnej sprzedaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 3000 MHG .Body od 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 3000 MHG .Body od 4000.Bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi