Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Daiwa, nie tyle tańsza, co chyba szpula jest dodatkowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Mam w podobnej cenie daiwę balistic- to te nowe budżetowe kolowrotki. Kręci to na prawdę fajnie - nawet bardzo. Lekki start , korba wprawia w ruch kręci się bardzo długo, podszedł mi ten młynek. Osobiście Robercie poszedł by w ta daiwę co pokazałeś Edytowane 15 Lutego 2017 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Wątek skręca.... Daiwa lepsza? Shimano lepsze?Robert - przeszedłem przez Certaty - trzy sztuki, dwa modele. Exista miałem tez jednego. Z Daiw został mi Morethan, a pozostałe to Shimano.Ale powiem ci dlaczego. Nie dlatego że Daiwy gorsze, po prostu dlatego że Shimano mi bardziej leży pod katem wyglądu oraz pracy. I tyle.To porównywalny sprzęt i wybierz to, co ci bardziej leży w ręce lub bardziej się podoba... Tapatalknięte ze srajfona 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Bo Shimianiak ze szpulą wyjdzie jakieś 7 stów, wtedy już lepiej Biomka brać. Ale na huk mi Biomek do przynęt 10 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ale na huk mi Biomek do przynęt 10 gr.A to znaczy,że na przynęty 10 gramowe ,,grubasy,, nie biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 U nas to się przede wszystkim trzeba nastawić chyba na stałe katowanie określoną gramaturą a dopiero później martwić się o hamulec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) No ale Shimano 2500 to mniejszy kolowrotek niz Daiwa 2500.Szpula zapasowa chyba tylko w modelu na europe.Lowilem Freams 2500 na koguty i glowki 25g plus guma i ma moc na korbie,a Shimano 2500 podobno juz sobie nie radzi. Edytowane 15 Lutego 2017 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Freams OK, ale nie za te pieniądze Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Freams do wyrwania za 400 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Za taką cenę OK, ale nie za ponad 700 bez nawet szpuli zapasowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Proste ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 na giełdzie masz biomastera 3000 /98r za 500 od Hasiora z dodatkową szpulą , sprawdzona i trwała konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Sorry za off topic ale po przeczytaniu kilkunastu ostatnich postów przeżyłem forumowe deja vu. Bez obrazy koledzy i koleżanki ale po przewertowaniu forum żeby znaleźć pomoc przy wyborze kołowrotka czy wędki nowicjusz lub nawet średnio zaawansowany wędkarz opuszcza jerkbaita sfrustrowany i ogłupiały. Zawsze pojawia się ten sam problem, za mały, za duży, za słaby, za mocny, shimano be, daiwa be, penn be, dragon be, mikado be itd. Ale jak napiszemy kij z pracowni i korba za 2klocki to słowa krytyki milkną bo 80% użytkowników tego forum nie jest w stanie rozszyfrowac oznaczenia blanku i jego zastosowania (żeby nk nie było też zaliczam się do tych 80%). Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wielu z użytkowników jerkbaita to sprzedawcy sprzętu i dobr. ze wiedzą że najlepsze zyski generują na produktach ze średnie j półki. Więc jaki jest problem żeby wyselekcjonowac najlepsze produkty w klasie ekonomicznej, średniej i topowej. Wszystkie testy w necie kiedy opisuję się jakiś produkt bez jasno określonej metodyki (kryteriów) jest warte rozbicia o kant du... Dopóki wielu testach nie będziemy porównywać produktów różnych producentów z danej półki (rozmiar, zastosowanie, cena) doputu fora z ekspertami wszelkiej maści będą pełne bzdur, niczym nie poparyych opini i dzialaniem na szkode konkurencji.Żeby nie było, produkty hand made uważam za najlepsze i życzę każdemu żeby mógł ich używać ale do takuch produktów trzeba wędkarsko dojrzeć zęby móc się nimi cieszyć. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Czekamy więc na młynek hand made Dzięki za OT. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Sorry za off topic ale po przeczytaniu kilkunastu ostatnich postów przeżyłem forumowe deja vu. Bez obrazy koledzy i koleżanki ale po przewertowaniu forum żeby znaleźć pomoc przy wyborze kołowrotka czy wędki nowicjusz lub nawet średnio zaawansowany wędkarz opuszcza jerkbaita sfrustrowany i ogłupiały. Zawsze pojawia się ten sam problem, za mały, za duży, za słaby, za mocny, shimano be, daiwa be, penn be, dragon be, mikado be itd. Ale jak napiszemy kij z pracowni i korba za 2klocki to słowa krytyki milkną bo 80% użytkowników tego forum nie jest w stanie rozszyfrowac oznaczenia blanku i jego zastosowania (żeby nk nie było też zaliczam się do tych 80%). Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wielu z użytkowników jerkbaita to sprzedawcy sprzętu i dobr. ze wiedzą że najlepsze zyski generują na produktach ze średnie j półki. Więc jaki jest problem żeby wyselekcjonowac najlepsze produkty w klasie ekonomicznej, średniej i topowej. Wszystkie testy w necie kiedy opisuję się jakiś produkt bez jasno określonej metodyki (kryteriów) jest warte rozbicia o kant du... Dopóki wielu testach nie będziemy porównywać produktów różnych producentów z danej półki (rozmiar, zastosowanie, cena) doputu fora z ekspertami wszelkiej maści będą pełne bzdur, niczym nie poparyych opini i dzialaniem na szkode konkurencji.Żeby nie było, produkty hand made uważam za najlepsze i życzę każdemu żeby mógł ich używać ale do takuch produktów trzeba wędkarsko dojrzeć zęby móc się nimi cieszyć. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaRozumiem że Ty do nich się zaliczasz?sorki za offTKażdy ma swój rozum i nie bój się ,wybierze co będzie mu pasować... a jak nie to sprzęt wyląduje w niższej cenie na giełdzie jerka jest jakiś pozytyw:D Edytowane 15 Lutego 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 (edytowane) Mam ultegre 4000 kreci kilka lat, złowiła mnóstwo ryb i pewnie jeszcze złowi. Nie przesadzajmy, a jak padnie, no cóż nic nie jest wieczne. Moja kupiona w 2011, za te pieniądze bym wziął, ale moja jeszcze kręci Edytowane 15 Lutego 2017 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Marcin,na miękko. Łowię castem i dylematy te same. Ostatnio górowała u mnie Daiwa. W tym sezonie bezapelacyjnie Shimano. Co będzie za sezon, dwa, tego nie wiem sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Czekamy więc na młynek hand made Dzięki za OT.Kołowrotki do muchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 W opisach nowej ultegry jest sporo sprzeczności. Japończyk z ebay podaje że ma jedno łożysko SARB , a resztę zwykle. Strona Shimano Australia że wszystkie 5 łożysk ma S-ARB. Z obudową tak samo, to już wyżej kolega pisał. Czyżby powstały różne wersje jakościowe? Shimano i Daiwa ostro walczą o rynek kolowrotka za 100$. Daiwa z nową BG, nazwa nawiązuje do legendy, konstrukcja ponoć mocarna. Shimano wchodzi z Ultegrą, znowu nazwa - wielu staje przed oczami Ultegra Super Ship. Technicznie uboższy stradic. Ale ma X-Ship i AeromWrap czyli już półka ciut wyższa w Shimano. Cena obu modeli taka sama. Grunt przygotowany w różne sposoby. Daiwa namieszała na rynku Revrosem/Ninja, bardzo tanim i udanym. Shimano z Nasci, tu inaczej czyli stuningowany Exage dość drogo, dziedziczący nazwę po wyższym technicznie modelu. Quo vadis, Japonio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_Piątek Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Jaka będzie odczuwalna różnica pracy kołowrotka z łożyska S-ARB a SSS? Oprócz psychicznego komfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Jaka będzie odczuwalna różnica pracy kołowrotka z łożyska S-ARB a SSS? Oprócz psychicznego komfortu.spokój duszy:D : Edytowane 16 Lutego 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 spokuj duszy:Di z dÓchem twoim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Rysiu dopiero na EZO SMR odczujesz potężną różnicę :-))))Nie mogłem się powstrzymać. Sory :-))) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Rysiu dopiero na EZO SMR odczujesz potężną różnicę :-))))Nie mogłem się powstrzymać. Sory :-)))Niby śmieszne ale chyba pora sie leczyć kolego )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Daj namiar na dobrego lekarza bo moim już ręce opadły :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi