Krzysztof Jeżyna Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Ktoś sie orientuje w cenach i dostepności szpulek to ultegry 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Koło 90 zł pewnie. Z dostępnością to różnie bywa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Gdyby ktos sie zastanawial nad rozmiarem daiwa vs shimano wrzucam zdjecieDaiwa ninja 2000 vs ultegra 2000s Edytowane 13 Grudnia 2017 przez Michci0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 I jak pierwsze wrażenie? Zadowolony z zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Ciężko powiedzieć kręcąc w fotelu na pewno kołowrotek jest lepiej wykonany, masywny czuc w porównaniu z daiwa ze w środku jest masywniejszy środek,lepiej spasowany nie wiem czy to kwestia tego ze daiwa byla nad woda i trochę kręciła a ten jest po prostu nowy i smar sie dobrze nie rozszedł. Wiecej napisze jak wyskocze nad wode. ktoś wie do czego to służy? Edytowane 13 Grudnia 2017 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Te folie służą do oklejenia stopki kołowrotka tak aby nie uległa podrapaniu w uchwycie wędki... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 A nie są to przypadkiem naklejki na szpulkę, pod plecionkę aby się nie ślizgała?Wiem, że jakiś producent dodawał takie tylko jakby trochę piankowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 A nie są to przypadkiem naklejki na szpulkę, pod plecionkę aby się nie ślizgała?Wiem, że jakiś producent dodawał takie tylko jakby trochę piankowe.nie jestem pewny czy to jest do tego ale to nie jest glupi pomysl nie bede musial dawac podkladu o ile zda to egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Też stawiałbym na szpulę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Tak jak Matt piszę na stopkę kołowrotka.Przyjrzyjcie się czy ów naklejką okleisz miejsce nawoju w koło?Zbyt za krótka po długości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 A nie po to by się linka na szpuli nie obracała? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Ciekawe,bo ani Vaniek i Stradici tego nie mają . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Stradic, którego kupowałem na początku roku miał w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Ja nie rozumiem w czym pomoże ta naklejka na szpuli... mam je w pudelku po swojej ultegrze i uwazam ze pasuja na stopke kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100icki Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Japońce czasem do multików dodają naklejki na stopkę własnie żeby jej nie porysować http://jerkbait.pl/topic/21906-ochrona-stopki-kolowrotka/page-2 Edytowane 15 Grudnia 2017 przez 100icki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 nie znam japonskiego, ale przyjrzałem sie instrukcji i myślę ze to jednak naklejka na szpule 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Znalezione na Ali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 A jeszcze jakbyś mógł streścić o co się rozchodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Te naklejki są pod linkę na szpuli, a nie na jakieś tam stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dzieliłem się już opinią o ultegrze 4000 zaraz po zakupie. Teraz mogę powiedzieć coś więcej po roku dość intensywnego użytkowania ☺ przypomnę kołowrotek do średniego spinningu na dużej rzece. Przynęty to wobki kleniowe duże i małe, obrotówki do rozmiaru 3, gumy max 8cm i 10g i sporo boleniowania wobkami 8-14g. Raczej bardzo ciężko nie miał ale lekko też nie. Dźwięk który pojawił się na początku czyli szum i jakby latające kuleczki w plastykowym kubeczku nadal obecne-doszedłem do tego że jest to łożysko z rolki prowadzącej. Po przesmarowaniu jakiś czas jest lepiej. Mam nowe łożysko jak zmienie dam znać ☺ Kołowrotek nadal śmiga płynnie i bez luzow. Jestem w sumie zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Jaka jest różnica ultegra vs stradic? Czym oba młynki się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Stradic ma metalową pokrywę korpusu ze stopką (mowa o Stradicu fk czyli 2015), łożyska klasy SARB i jednoczęściowy kabłąk oraz 1 czy 2 łożyska więcej. Wg mnie różnica w cenie zbyt mała żeby nie dołożyć do Stradica. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Jestem po pierwszych testach ultegry, szczerze polecam.Kołowrotek kreci bardzo płynnie i co najważniejsze dla mnie, nie wydobywają się z niego absolutnie żadne stuki. Kabłąk zbija się bardzo płynnie i lekko. Testowałem rożne przynęt keitechy 3" na 6gr główce, blaszki typu comet rozmiar 2, salmo butcher 5. większego nic nie zakładałem bo kijek by nie dawał rady. Do takich przynęt tez będzie kołowrotek wykorzystywany i myślę ze spełni swoje zadanie. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupy i szczerze polecam bo warto.Ultegra przeszła test bojowy wyśmienicie nawet zostala ochrzczona już wymiarowym szczupakiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dex1 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Nowa Ultegra C3000Chodzi płynnie wydając z siebie szum. Jedyna rzecz do której mogę sie przyczepić to luz na korbce. Szarpiąc za korbkę lub potrząsając kołowrotkiem słuchać stuk, który spowodowany jest jak mniemam owym luzem. Stuka wówczas chyba przekładnia?Czy taki luz to norma w nowym egzemplarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Tak to normalne, przekładnia nie może być spasowana na zicher bo będzie się za mocno ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi