yankis Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Nigdy o tym nawet nie myślałem, do czasu aż niejaki Marek vel słodziaksos z portalu www.wedkarzmorski.pl wrzucił opis budowy swojej xzogi. Czytam i nie wierzę, skoro on to zrobił, to chyba nie jest to aż taki problem. Był dla mnie inspiracją A że człowiek zawsze miał zacięcie do majsterkowania więc przystąpiłem do przeglądania forów i internetu. Trafiłem na to zacne forum i na forum multiplikatora. Naczytałem się, naoglądałem i wzięło człowieka bez reszty Tym bardziej, że miałem w ręku wędki ze stajni XRods Daniela, Rodmas Łukasza i innych rodbuiderów i bardzo mi się podobały, było w nich to coś, czego nie ma na sklepowych półkachOglądając fotki w sklepach internetowych porobiłem sobie urządzenia, które będą przydatne, choć pewnie można by się i bez nich obejść, ale ja jestem taki mały perfekcjonista Odwiedziłem kilka sklepów internetowych i nie tylko, i zakupiłem komponenty. Przyszedł czas na pracę.Dziękuję za pomoc i dobre słowo i porady Danielowi, Buriemu, Łukaszowi z Rodmas - pamiętam słowa: szlifowanie rękojeści to najlepsza rzecz w budowaniu - przyznaję tak jest zaiste, człowiek mało orgazmu nie dostaje i innym, którzy wspierali również na forum. Poniżej kilka fotek z pierwszego projektu Phenix Karabela 867M-2, a na ukończeniu już drugi xzoga TAKA-G 66, znacznie bardziej skomplikowany jak dla mnie, bo to spirala 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Piękny czarnuch. Smukła rekojeść... i te 30lb. Lubię takie kije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Swietne wykonanie!Bardzo gustownie wyszedl ten Phenix. Swoja droga kij wzbudza szacunek.260 cm i ciezar wyrzutu...fiu fiu. Rozumiem ze to morska zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak nie za twardy w szczycie, to ja bym nim sobie trollnął Ale pod multika, zdecydowanie. A tak BTW – to jest przykład wędki bardzo oszczędnej w wykonaniu (chodzi oczywiście o użyte dodatki, a nie o koszty), a klasycznie pięknej. Moje klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak nie za twardy w szczycie, to ja bym nim sobie trollnął Ale pod multika, zdecydowanie. A tak BTW – to jest przykład wędki bardzo oszczędnej w wykonaniu (chodzi oczywiście o użyte dodatki, a nie o koszty), a klasycznie pięknej. Moje klimaty. Tak to wedka zdecydowanie tez w moim guscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Aż trudno uwierzyć że to Twój pierwszy kij patrząc na omotki - gratulacje ! Czym lakierowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam , Klasycznie i bardzo starannie. Piękna robota - bardzo mi się całość podoba. No i moje ulubione połączenie materiałów. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 O tak, bardzo ładny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Aż trudno uwierzyć że to Twój pierwszy kij patrząc na omotki - gratulacje ! Czym lakierowałeś? No nie obyło się bez poważnych problemów. Niestety nie z mojej winy, a za sprawą nierzetelnego sprzedawcy, firmy Mud Hole. Otóż sprzedali mi U-40 Dura Gloss LS Supreme, który okazał się przeterminowany. Oczywiście nie wiedziałem o tym, bo i skąd. Dopiero katastrofa zmusiła mnie do szukania pomocy. Byłem załamany, bo spieprzyłem całą pracę i myślałem, że to moja wina. Po konsultacji okazało się, ze mam lakier przeterminowany o czym świadczyło mleczne zabarwienie składnika głównego resin. Kolega Buri z forum multiplikator poinstruował mnie jak usunąć lakier i powtórzyłem operację z lakierem Flex Coat Rod Finish kupionym już w firmie www.barlowstackle.com - fajny i tani sklep Sam lakier natomiast idealny. Sam się lakieruje Edytowane 24 Stycznia 2015 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Uuuu, przykry widok. Dobrze, że skończyło się tak jak jak się skończyło. Czy możesz przybliżyć, na czym polegała katastrofa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Uuuu, przykry widok. Dobrze, że skończyło się tak jak jak się skończyło. Czy możesz przybliżyć, na czym polegała katastrofa? Żywica była dosyć gęsta i miała taki mleczny kolor. Nic to dodałem utwardzacza i wymieszałem. Nie otrzymałem idealnej konsystencji, jakieś takie mikroskopijne mleczne farfocle w nim pływały. Nie pasowało mi to, ale myślę sobie tak pewnie ma być. Naniosłem lakier na omotki, a te prawie posiwiały od pęcherzyków. Ogrzałem lakier, a tu zamiast znikające bąble, to lakier się zaczyna utwardzać nie rzednąć, może z tego wszystkiego i go przegrzałem. Z drugim lakierem nie miałem żadnych problemów, pięknie współpracował Nawet jak chciałem coś poprawić, to on dobrze wiedział o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Skoro nie powiedziałeś ostatniego słowa, i będą następne - to może załóż swój autorski wątek o kijach, a ja go dodam Galerii Użytkowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 O proszę myślałem że jestem jedynym kwidzyniakiem na forum a tu nie dość że nie jedyny to jeszcze taki fachmistrz się trafił! Gratulacje! piękny kij w moim guście a ciemny korek poezja. Niestety rodbuilding jest poza moim zasięgiem a szkoda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Piękna wędeczka . Widać perfekcję w każdym calu.Tym bardziej że to#1! Gratuluję.pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Wątek dodany do Galerii Użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam.Pięknie wykonane omotki chociaż nie obyło się bez problemów lecz nie z Twojej winy.Moje omotki robione flex coatem high nie są takie ładne klarowne troche jest w nich pęcherzyków ale przy następnym kiju myśle że jakość się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Piękny kijek i super wykonanie.P487 już wiesz, kto ci ukręci kijek?I konsultacje masz na miejscu.Askoro obaj jesteście z Kwidzyna a ja z NDG ,to może jekieś spotkanko poglądowe nad Wisełką,Ark70 pewnie też by się pisał? Pozdro Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P487 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ja bardzo chętnie wyskoczę z Wami na rybki tylko to jest zależne od kalendarza kiedy i jak.Yankis powiedział że w wolnym czasie może mi przygotować kijek kleniowo-jaziowy za co bardzo dziękuję! Mi się nie spieszy z terminem a pewnie wcześniej zobaczymy drugi kijek który jest w produkcji Co to będzie tym razem? PS. Nie podejrzewałem że więcej nas z tych okolić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Piękny kijek i super wykonanie.P487 już wiesz, kto ci ukręci kijek?I konsultacje masz na miejscu.Askoro obaj jesteście z Kwidzyna a ja z NDG ,to może jekieś spotkanko poglądowe nad Wisełką,Ark70 pewnie też by się pisał? Pozdro RafałPisałby się ,pisał.jak mnie zaprosicie , i jak czas pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zaprosimy ,masz jak w banku.A czas na pewno się znajdzie, bo robota nie gołota.A w wędkarstwie najważniejsza jest przygoda PozdroRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 piekne wykonanie, garatuluje swietnej pracy i dobrego wyboru blanku, mam phenixa o oczko lzejszego i uwazam, ze pod szczupakowa gume jest co najmniej wysmienity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) Jak to się mówi rzutem na taśmę skończyłem drugą wędkę, a dziś wyjazd do Norge U mnie to normalne Najgorsze, że żadna nie testowana :dry: Fotki na szybko, więc takie sobie. Najgorzej to mi wychodzą napisy, ale to szczegół Może z Norge będą jakieś fajne Edytowane 24 Stycznia 2015 przez yankis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 No to teraz wypada życzyć połamania kijów na czarniakach i halibutach <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ładny kij A kręciołek to Quantum Cabo? Testowałeś go już w morskich warunkach? Jak Ci się sprawuje? U mnie do tej pory pracował tylko na śródlądziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Znowu bardzo ładna wędka i nie potrzebnie się martwiłeś o kolorystykę ,wyszło super Mnie osobiście zainspirowałeś prostotą urządzeń do wykonania rękojeści i końcowym efektem.Wieć postanowiłem też spróbować.Mam pytanie ,gdzie można dostać te łożyskowane kóleczka pomocne przy obróbce rękojeści?pozdroRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi