Skocz do zawartości

A oto i moja przygoda z rodbuidingiem :)

yankis

Rekomendowane odpowiedzi

Butt lakierujesz po klejeniu i toczeniu rękojeści czy taki przychodzi gotowiec? Insert też lakierowany? Czy polerowany gotowiec?

Nic panie nie przychodzi, trzeba to po prostu wytoczyć :) Wszystkie elementy zrobiłem własnoręcznie. Drewno nie jest lakierowane, to finish olejem do elementów broni. 

• Like 3

Bardzo ładnie   całość  się  prezentuje   , ale  dodatkowo  ładnie  blanki  wyglądają   w tym  kolorze ( super jak są  nieszlifowane i właśnie lakierowane  transparentne )   , troszkę  to przypomina mi  CD xls . Tylko  jaki  był  zamysł   omotek

ostatnich  trzech   na  biało (  życzenie  odbiorcy )   ? 

Bardzo ładnie   całość  się  prezentuje   , ale  dodatkowo  ładnie  blanki  wyglądają   w tym  kolorze ( super jak są  nieszlifowane i właśnie lakierowane  transparentne )   , troszkę  to przypomina mi  CD xls . Tylko  jaki  był  zamysł   omotek

ostatnich  trzech   na  biało (  życzenie  odbiorcy )   ? 

Nie jest to biały, a chartreuse. Ma poprawić obserwacje szczytu w niesprzyjających warunkach.

• Like 2

• 5 miesięcy temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Fajna kosa na mega oksy i sandały na średnio-lekko. Całość waży 92g - jak dla mnie za lekkie to, ale przetestuję :)

Blank Fishing Art Noctiss Nano SNT7013-2. Moc 7-13lb, c.w. 4-17g. Przelotki Fuji Torzite-2, uchwyt Fuji Carbon, dwukolorowa pianka EVA.

attachicon.gif 20240329_135925.jpg attachicon.gif 20240329_135936.jpg attachicon.gif 20240329_135954.jpg attachicon.gif 20240329_140108.jpg attachicon.gif 20240329_140133.jpg

Mam takowego w delfinie fajny kijaszek

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dobra znalazłem Fuji TCH > Titanium Carbon Hybrid :-) to jest zdecydowanie mój typ jak będę kiedyś sobie kombinował wędkę!

Tak to jest Fuji TCH, polecam, naprawdę fajnie się tym łowi. Z tym blankiem to jest petarda. Potestowałem i naprawdę ok. Kołowrotki Shimano do 4000 na luzie, innych nie testowałem.

• Like 2

Tak to jest Fuji TCH, polecam, naprawdę fajnie się tym łowi. Z tym blankiem to jest petarda. Potestowałem i naprawdę ok. Kołowrotki Shimano do 4000 na luzie, innych nie testowałem.

Ja uwielbiam takie uchwyty, nie lubię kiedy rękę muszę trzymać na gwincie uchwytu. Mój ulubiony już 10 razy wstawiany na forum  :)

post-76198-0-66244600-1712843828_thumb.jpeg

Ja uwielbiam takie uchwyty, nie lubię kiedy rękę muszę trzymać na gwincie uchwytu. Mój ulubiony już 10 razy wstawiany na forum  :)

Jakim gwincie? Ten uchwyt ma schowany gwint. Palec wskazujący pięknie leży na blanku, reszta na piance lub uchwycie. Uchwyt drogi, niezbyt przyjemny w montażu (w sensie, że coś trzeba na tuleje wcisnąć, czy to carbon, czy pianka, czy korek) Ja na tym blanku czułem każde wąchanie ryby :)

Dokładnie w taki, wyposażona była moja Daiwa Samurai Zander. Super uchwyt

A co z nią zrobiłeś ? To jest Samurai S 3-15 2,44 pojechała na naprawę do kolegi z forum  :)

Ale ten uchwyt TCH to jest mój numer jeden! Ostatnio gdzieś na nim też widziałem wędzisko!