furgon Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Wielkie dzięki mrWhite7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Bardzo fajne wędeczki. Bez przerostu formy nad treścią. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Nie ma przestoju, robi się na obrotach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Bardzo ładnie się zapowiada ,zaostrzyłeś apetyt Zanim wrzócisz kolejne napisz co to za badyle,wyglądają poważnie, a sam muszę coś z większego kalibru na szybko zmajstrować i się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 W piankach 2 razy Batson RCLB70ML E/RX6 20-40lb, w korku mój ulubiony Phenix Karabela 8'6 cw 60-200g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Coś z tym forum się działo i dopiero teraz wstawiam fotki, bo wędki już na wodzie były. Karabela, to naprawdę wyśmienity blank. Nieduży halibut (10kg) z 80m wyciągnięty, dorsz 14,5kg wyciągnięty z 90m. Batsony też są ok, niestety jeden z niewiadomych przyczyn się złamał na szczycie. Zastanawiam się jak jest z reklamacjami, bo chciałbym odzyskać co się da z tej wędki. Znany i mój ulubiony Phenix Karabela 8'6 10-30lb 60-200g oraz dwa Batsony RX6 RCLB ML 7'20-40lb zbrojone spiralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Bardzo ładne kije ,zresztą jak zwykle Wiem do kogo uderzyć w przypadku budowania podobnej armatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 (edytowane) Taka xzogę wystrugałem, wiem jest kilka niedociągnięć w lakierowaniu, ale spieszyłem się, a jak się człowiek śpieszy, to wiadomo co Edytowane 24 Stycznia 2015 przez yankis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Kolejna karabalka powstała, zbrojona przelotkami Fuji SiC KWSG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Pikny kijek i stajnia zacna. kapitalne lakierowanie. Niebieska (błękitna) wstawka to może prowarp 9420? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Ładne te prace , estetyczne , pięknie wykonane z dbałością o szczegóły i chyba najważniejsze jets to że jest pomysł na każdego customa , a nie przypadkowe rękojeści przypadkowy uchwyt i jakoś to będzie . Dla mnie super z notą 6+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 To moje pierwsze próby z rękojeścią szpachlowanie,szlifowanie i efekt końcowy.Kijek to Shimano Clarus 7'6" -14g znów jest jak ze sklepu. Czy kolega lub mod mógłby założyć oddzielny watek? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Pikny kijek i stajnia zacna. kapitalne lakierowanie. Niebieska (błękitna) wstawka to może prowarp 9420? 9450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Kolejny projekcik - xzoga 66, zbrojona delikatnie w spirali, moc 15kg, c.w. do 300g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Fajna armata,doskonały lakier i niezła maszynka podpieta Też chodzi mi po bani blank tej firmy ,ale zdecydowanie słabszy pod zatokowe dorszyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Kolejna xzoga, może się spodobie xzoga TAKA-G 60, zbrojona delikatnie w spirali, moc 10kg, c.w. do 240gTest obciążeniowy 2,5kgTest obciążeniowy 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Bardzo fajny projekcik Jedyne co bym zmienił to "build" na "built" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Pytanie od laika castingowego. Jakie plusy niesie za sobą spiralne zbrojenie wędek morskich w stosunku do zbrojenia tradycyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Pytanie od laika castingowego. Jakie plusy niesie za sobą spiralne zbrojenie wędek morskich w stosunku do zbrojenia tradycyjnego?A jak myślisz ,jaiej wielkości i w jaiej ilości przelotek musiałbyś zamontować na tym blanku, aby uniknąć z nim kontaktu linki w takim ugięciu jak na w/w foto W/g mnie w takim zbrojeniu same plusy lekko ,ekonomiczniej i ładniej (dla zwolenników spirali) Yankis fajny badyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) @Dąbek, znam się na rodbuildingu tak samo jak na grze na waltornii, ale widziałem sporo wędek morskich o podobnym ugięciu uzbrojonych tradycyjnie, stąd to pytanie Jego powodem była jedynie ciekawośc i chęć pogłębienia wiedzy a nie jakaś uszczypliwość Dzięki za opdpowiedź, faktycznie, przy tym ugięciu trochę tych przelotek trza by było nadźgać, żeby linka nie piłowała blanku Jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości Przy takich obciążeniach jak na zdjęciach linka powoduje chyba duży napór na drugą przelotkę w spirali, czy w związku z tym może nastąpić sytuacja "oderwania" przelotki od blanku? Edytowane 17 Marca 2013 przez WhiteWillow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 @Dąbek, znam się na rodbuildingu tak samo jak na grze na waltornii, ale widziałem sporo wędek morskich o podobnym ugięciu uzbrojonych tradycyjnie, stąd to pytanie Jego powodem była jedynie ciekawośc i chęć pogłębienia wiedzy a nie jakaś uszczypliwość Dzięki za opdpowiedź, faktycznie, przy tym ugięciu trochę tych przelotek trza by było nadźgać, żeby linka nie piłowała blanku Jeszcze jedno pytanie, również z ciekawości Przy takich obciążeniach jak na zdjęciach linka powoduje chyba duży napór na drugą przelotkę w spirali, czy w związku z tym może nastąpić sytuacja "oderwania" przelotki od blanku? Dlatego odpowiedziałem bez zamiaru najmniejszej uszczypliwości, jedynie starałem się nadać kierunek lub kąt pod ,który warto zerknąć na zagadnienie.Co do przelotki o którą pytasz ,warto aby wypowiedział się użytkownik i wykonawca tej wędki,choć ja osobiście nie znam takich przypadków oderwania się akurat tej tej przelotki(ale też nie używałem wędki tej mocy).Wiadomym jest ,że przy kiju tej mocy i charakterystyki przelotka powinna być odpowiednio mocna i jak widać jest,ale należy pamiętać że większość mocy zostanie zaabsornowana przez przelotki w środkowej części wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Tylko słyszałem, że ktoś słyszał od innego ktosia o przypadku wyrwania przelotki. Ponieważ w każdej plotce może kryć sięziarno prawdy, to nie będę zaprzeczał, że to jest niemożliwe Taki test jak na fotkach przeprowadzam, gdy przelotki są zamocowane tylko taśmą papierową raz w koło i skoro nie wyrwało ich w takim mocowaniu, to czemu miałoby wyrwać już po zaomotkowaniu i polakierowaniu? A gdyby nawet, to da się nową o większych stopkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ładne? Wiecie co z tego będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Inserty... Hm. Czy tylko ja na tym niebieskim drewienku (w dolnym rzędzie, trzeci z lewej) widzę kawałek twarzy jakiegoś Avatara?? Zresztą na drewienku powyżej, też jakaś gęba z profilu jest widoczna..No powiedzcie, że nie...Nie?Idę po receptę na inne kropelki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 ja tez to widzę na innych też, przerażające są te drewienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi