Skocz do zawartości

A oto i moja przygoda z rodbuidingiem :)

yankis

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, w którym miejscu byłem złośliwy? Ryba wielka, powód Z&Z wydaje mi się oczywisty, ot i wszystko... Jeżeli ktoś chce sobie zrobić wyprawą do Norge zapas mięsa, ma do tego pełne prawo w ramach obowiązującego limitu. A to, czy lepiej osiągnąć ten efekt  jednym halibutem, czy tuzinem dorszy - kwestia indywidualna. Zasobność północnych wód jest ogromna, a (w czasie mojej tam wizyty) stała obecność trawlerów w łowisku nie nastraja zbyt C&R-owo.

Wody środlądowe to inna bajka - w tym przypadku jestem bardziej zasadniczy. Na jałowym, górskim jeziorku 400ha kilka ekip, które znają się na rzeczy, mogłoby dokonać prawdziwego spustoszenia w populacji dużego, jeziorowego potoka. W ciągu 3 dni w typowych miejscach skłuliśmy ryby fest...

Ale po co te złośliwości wobec kolegi? Chciał zabrać rybę, to zabrał. Uszanujcie to.

Ale po co takie głupie wpisy ?

Jak na forum się promuje zlow i wypusc od 2005 roku a ktoś w 2013 pyta o co chodzi to może zanim zacznie pisać jak powyżej sprowadzi gdzie wszedł ?????

• Like 2

Panowie, a kto zabrania zabierać ryby zgodnie z limitem? Wiedzcie, że większość wypuszczali, brali tylko to, co już nie nadawało się do wypuszczenia.

Może fotka z szubienicą nie była najlepsza, czy wręcz nieestetyczna, ale już jej nie ma, to był tylko w całości wstawiony cytat.

• 3 miesiące temu...

FX802-2 - całość robi miłe dla oka wrażenie, insert Twojej produkcji czy dopasowanie pochłonęło trochę pracy?

Całkowicie mojej, łącznie ze sprowadzeniem klocka z USA. Nie jest to łatwa robota, ale bardzo przyjemna. Przy toczeniu i obróbce klocków trzeba uważać, dwa mi się udało zepsuć :)

• Like 1

Witam ,

Bardzo porządna robota. Widać , że dużo pracy włożyłeś , bo estetyka wykonania na najwyższym poziomie.

P.S. W Batsonie faktycznie taka ilość przelotek wyszła z testów , czy zastosowałeś jakiś schemat?

Pozdrawiam

Piotr

Można by było w tym systemie spiralnym dać jedną mniej, ale ten kij przeznaczony jest na bardzo duże ryby, rzędu wielu dziesiątek kilogramów, a przelotki są stosunkowo małe i w celu lepszego rozłożenia sił dałem więcej.

Kijki śliczne,ąle czepnę się ;) omotek.Po co takie długie, co najmniej 5mm dłuższe od stopek przelotek,no i omotka przy szczytowej;potrzebna taka długa? Szczególnie w FX 802-2 to chyba nie koniecznie potrzebne :) No ale inserty CUDNE

Po wystruganiu tylu konkretnych armatek ,pewnie trudno było twórcy uwierzyć ,że na FX802 pójdzie tyle lakieru co na jedną przelotę z podomotą :D Więc dla bezpieczeństwa ... :rolleyes:  :lol:

Ale żarty na bok ,wędki super a inserty jeszcze bardziej :) Brawa za podjęcie tematu mi by się nie chciało.

Kijki śliczne,ąle czepnę się ;) omotek.Po co takie długie, co najmniej 5mm dłuższe od stopek przelotek,no i omotka przy szczytowej;potrzebna taka długa? Szczególnie w FX 802-2 to chyba nie koniecznie potrzebne :) No ale inserty CUDNE

Ok. Zmienię omotkę szczytową, bo też mi jakoś nie leży :) Co do innych, to nie ma tam więcej niż 3-4mm :)

Spoko to żadna wada, tylko zastanawiałem co chciałeś uzyskać  przez dłuższe omotki,no chyba że nitki miałeś za dużo a chciałeś ją koniecznie zużyć :D  :D  :D .

Nie bierz tego do bani,tak tylko się czepłem :P

Taki dizajn. Ja robię fotki każdego elementu i jest się do czego przyczepić. Nie wklejam, jak większość rękojeści i jednej omotki z odległości metra :)

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...