Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Tak właśnie myślę coś używanego, kij byle był mocny nie potrzebuje na początek żadnych wirtuozi ale kołowrotek wrazie czego powinien być solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Polonez z Ferrari wyścig na 1/4mili wygra :D ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Pewnie od razu trzeba kupować, kije za kilka stówek, i jeszcze może stella? Ryobi arctica 6000 i wędka Dragon viper Sea do 150g i powinien wystarczyć na początek, bo możne po paru wyprawach odpuścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Polonez z Ferrari wyścig na 1/4mili wygra :D ??????owszem z dobrym silnikiem, nie musisz kupować ferrari za bańkę bo można zrobić auto za 50 tyś które na ćwiartkę będzie szybsze (oczywiście brzydkie i mniej komfortowe a na zakrętach zostanie lata świetlne za ferrari) Edytowane 14 Listopada 2016 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Dokładnie nie wiem co będzie i dlatego nie mam zamiaru wywalić kasy w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Pewnie od razu trzeba kupować, kije za kilka stówek, i jeszcze może stella? Ryobi arctica 6000 i wędka Dragon viper Sea do 150g i powinien wystarczyć na początek, bo możne po paru wyprawach odpuścisz. Pewnie że Stella nie musi być!200metrów dobrej plecionki to kosz koło 120zł minimum zostaje 280 na resztę!powodzenia! Edytowane 14 Listopada 2016 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Powodzenia! Ryobi Applause 6000 - 260 + Jakieś Mikado czy Konger do 200gr za 140 i co nie da się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Polonez z Ferrari wyścig na 1/4mili wygra :D ??????Kto szybciej przejedzie 100 km za 50zł, Ferrari czy Polonez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Kto szybciej przejedzie 100 km za 50zł, Ferrari czy Polonez ?po polskich drogach średnia w ferrari wychodzi 20km/h to odpowiedź już znasz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Widzę z tych przykładów co piszecie to za ok 450zł to nowy sprzęt można kupic nie mówiąc juz o wyrwaniu od kogoś czegoś używanego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Szkoda się udzielać!powodzenia w kompletowaniu zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Polonez z Ferrari wyścig na 1/4mili wygra :D ??????A do lasu i nad rzekę załadowany sprzętem ze znajomymi dojedziesz Ferrari czy Poldolotem ? Zależy co kiedy lepsze . Sprzęt na sumy nie musi być a) finezyjny , mega czuły , c ) mega lekki d) mega szybki. Musi być wytrzymały - a to nie idzie w parze wcale z ceną . Tani kij za 100 zł może być mocniejszy i wytrzymalszy od tego za 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ok Panowanie dziękuję za rady potem będę pytał o resztę przynęty plecionki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Polonez z Ferrari wyścig na 1/4mili wygra :D ??????Nie wygra, ale też dojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja nie muszę jeździć Ferrari byle do celu dojechać :-) :-) :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Mikado Cat territory troll & spin do 180 g plus jakis młynek typu penn slammer. Taki Golf z silnikiem 1,9 bez turbo w starej wersji. Pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ja pofatygowałem się na forum o tematyce sumowej i znalazlem w 5 min taką propozycję :Shimano Vengeance Spinning Shad 270 XH 50-100http://archiwum.allegro.pl/oferta/shimano-vengeance-spinning-shad-270-xh-50-100-i4666354606.htmlKij kosztuje poniżej 200 zł , waży mniej niż 250 g - łowią nim sumy , duże i to tyle w temacie z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 A do lasu i nad rzekę załadowany sprzętem ze znajomymi dojedziesz Ferrari czy Poldolotem ? Zależy co kiedy lepsze . Sprzęt na sumy nie musi być a) finezyjny , mega czuły , c ) mega lekki d) mega szybki. Musi być wytrzymały - a to nie idzie w parze wcale z ceną . Tani kij za 100 zł może być mocniejszy i wytrzymalszy od tego za 800Chodziło mi że poldkiem dojedziesz za 5 dych, a ferrarką to jedynie wyjedziesz z garażu Są tacy co mają sprzęt za grube tysie i nad wodę nie mają kiedy wyjechać, a zazwyczaj tacy co mają sprzęt z bazaru, nad wodą codziennie są i łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Łukasz , ja odpisywałem Raffaello - kompletnie się z nim tutaj nie zgadzam i tyle . Znawcą tematu sumowego nie jestem , ale coś tam się liznęło wiedzy , coś się połowiło a co najważniejsze podpatrzyło od innych . Akurat w tej dziedzinie nie trzeba Stelli i blanków Suzuki a budżet 400 zł spokojnie ogarnie zestaw dla początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harynas Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 O taki Golfik idealny ni to Ferrari ni Polonez,pasuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Zakup budżetowego sprzętu na suma, gdy się zaczyna przygodę z sumowaniem to dobry pomysł. Po co wydawać dużo kasy, gdy nie wiemy czy będzie nam to odpowiadało machanie ciężkim zestawem po kilka godzin bez kontaktu z rybą. Jeżeli spodoba się to można wtedy zainwestować w droższy zestaw, piszę z własnego doświadczenia właśnie jestem na etapie sprzedaży pierwszego zestawu sumowego (Shimano BeastMaster DX Spinning 240 XHP 150, Penn Spinfisher SSV 5500 cena 500 zł po dwóch sezonach) kolega oglądał, zastanawia się. Następny zestaw zakupiona dojedzie na święta Daiwa Saltiga Game 3500 niestety używka i Sakura Sportism Neo 250cm do 100g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodan Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Koledzy z seryjnych kijków do sumowego spinningu widzę , że prym wiedzie Shimano Beastmaster 2,4 . A inne modele seryjnych dość lekkich kijków do spinningu sumowego z łódki możecie polecić? Beastmaster to koszt około 500zł, a z rodbulidingu to zachwalana Xzoga , ale cena troszkę nie dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Co lepsze Avid czy St. Croix? Ferrari to marka a Polonez model więc równie dobrze może to być ciągnik Ferrari które produkuje i na pewno z FSO Polonezem nie wygra wyścigu. Edytowane 25 Listopada 2016 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 MajKar: jak sie spisuje Saltiga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Ten sezon nie obfitował w ryby które mogły by zrobić krzywdę tej konstrukcji największa około czterdziesto kilogramowa tołpyga nie zrobiła problem. Polecam dla osób lubiących cały dzień pomachać za sandaczem bez bólu ręki, jednakże gdy trafi się przyłów w postaci wąsatego o słusznych rozmiarach czytaj dłuższy niż łowca to nie będzie paniki. Okres zimy poświęcę na znalezieniu następnej okazji by drugą Saltigę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi