Mekamil Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Jakich pędzelków używacie do nakładania lakieru na omotki?Ja ostatnio szukam i nie mogę dobrać odpowiedniej sztywności włosia. Albo jest za miękkie i nie panuję nad nim, albo za sztywne i łatwo 'bąbelkuje' lakier, a większe powierzchnie kiepsko się takim pokrywa. Wiem, że w sklepach dla artystów jest duży wybór, ale nie zapłacę 25zł za jeden pędzelek...A, pytanie nr 2 - czyścicie pędzelki, czy jako jednorazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam, wymyśliłem sobie jakiegoś czasu i się sprawdza, a mianowicie mam takie wash & go - pędzelek z dobrego lakieru do paznokci. Oczywiście lakier wylany a buteleczla uzupełniona acetonem, czyli czyszczenie odbywa sie w butelce. Raz na jakiś czas wymieniam aceton i po sprawie. Mam kilka buteleczek z różnymi pędzlami ( miękie, twarde, wąskie, szerokie etc.)Kiedyś używałem pędzli artystycznych z włosia ale za bardzo mi bąblowały i przy czyszczeniu się niszczyły.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Używam średnio twardych pędzelków z Ikei, usuwam część włosia, żeby je jeszcze lekko zmiękczyć, po użyciu dokładnie wycieram i myję spirytusem. Po kilku użyciach wymieniam. Malują tak sobie… Wyrównuję cieniutkim, elastycznym plastikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A co (o ile coś) jest nie tak z flexcoatowymi, czy innymi rodbuildingowymi?Ja na początku użyłem jakiegoś taniego z Carrefoura. Potem kupiłem fioletowe w Guidesnblanks.Teraz mam właśnie Flexcoat, fioletowe (standard) i szersze (żółte). Nie narzekam ...Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Aaa... co do mycia (pędzli i kubeczków), to doskonale spisuje się aceton techniczny, aczkolwiek mam zapas pędzli i są u mnie jednorazowe.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Trzeba będzie pójść słuszną drogą. „Pędzlowanie” to dla mnie najbardziej stresujący etap składania wędki, chętnie coś sobie usprawnię. Dzieki za tipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Ja używam nylonowych FlexCoat-a ,ale nie bawie się w czyszczenie. Pędzelki są jednorazowe Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dzięki za odpowiedzi w wątku.Do tej pory nie chciało mi się czyścić, bo za złocisza to nie widziałem sensu się paprać. Ale może się wykosztuję na jakiś droższy pędzelek i będę go czyścił. Jak starszy na 5 razy to będzie miało sens.FlexCoata mi nie leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 W sklepach dla artystów kupiłem za 1-2 zł pędzelek płaski nr 6. Producent nieznany, szerokosć ok 5 mm, dosyć sztywna sierść. Jak na razie tym pracuje mi się najlepiej. A do wyczyszczenia (nie miałem zapasu pędzli pod ręką) używam mieszanki aceton, izopropyl, etyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udało mi się dostać pędzelki dokładnie jak szukałem W zwykłym markecie, pakowane po 10 sztuk, sztuczne włosie, odpowiednio sztywne, w ogóle nie bąbluje. Około 35 gr za sztukę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Może podasz nazwę i ewentualnie wrzucisz fotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Wyrzuciłem już opakowania do śmieci Ale takie niebieskie blistry (po 10 szt./op.), znalazłem na stoisku z przyborami szkolnymi. Ew. w poniedziałek mogę zajrzeć do kerfura, co to dokładnie za firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dzięki za namiary. Zakładając że kerfur ma podobny asortyment w całej Polsce powinienem je odzukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jeśli to nie będzie problemem dla Ciebie Mekamil to poprosił bym o fotki tych pędzelków.Byłem u siebie w carrfur,ale mieli inne pędzelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jutro będę w markecie to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Dzięki i czekam na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Przepraszam, ale wypadł mi dzisiaj wyjazd na ryby (ale to słodko brzmi ) i zupełnie nie miałem już czasu zajść do sklepu. Jutro z samego rana się wybiorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Tak wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Dzięki,rozpoczynam poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam. Wygląda na to że sort w całym kraju jest podobny. Wczoraj kupiłem takowe w Starogardzie Gd.Pozdrawiam Arturi dzięki za info Kamilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Trochę odkopię strasznie stary temat, ale obecnie używam takich: https://www.aliexpress.com/item/New-10-Pcs-lot-Kids-Children-Plastic-Handle-Paint-Brushes-Set-Watercolor-Gouache-Drawing-Painting-Art/32889504304.htmlAbsolutnie idealne - cienkie, dość sztywne, sztuczne włosie i cena taka, że nawet nie ma sensu myć po użyciu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Swietne info Mekamil Pewnie im zaraz sprzedaz podbijemy hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Trochę odkopię strasznie stary temat, ale obecnie używam takich: https://www.aliexpress.com/item/New-10-Pcs-lot-Kids-Children-Plastic-Handle-Paint-Brushes-Set-Watercolor-Gouache-Drawing-Painting-Art/32889504304.htmlAbsolutnie idealne - cienkie, dość sztywne, sztuczne włosie i cena taka, że nawet nie ma sensu myć po użyciu mam takie od dawna kupione w chińskim centrum za 8 zł nic lepszego nie trzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) ... a Ja tam twierdzę , że nie ma nic lepszego od pędzelków do makijażu kupionych w drogerii Edytowane 19 Lipca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Witam Ja kupuje w sklepie dla plastyków. Koszt około 4zł . Różne szerokości, do większych omotek szerszy a do mniejszych węższy. Wolę używać pędzelków po dwóch czyszczeniach bo robia się troszkę grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi