JanuszD Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Te blanki maja b. dobre opinie, więc może faktycznie jako takiego kręgosłupa nie posiada. Dolnik ma w ściankach tyle "mięsa", że jest możliwe ułożenie maty na tyle precyzyjnie aby nie było różnicy w sztywności na obwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Te blanki maja b. dobre opinie, więc może faktycznie jako takiego kręgosłupa nie posiada. Dolnik ma w ściankach tyle "mięsa", że jest możliwe ułożenie maty na tyle precyzyjnie aby nie było różnicy w sztywności na obwodzie Janusz, chciałbym żeby tak było, ale....Mam batsona dss 1026 i z wyznaczeniem kręgosłupa nie miałem większych problemów, choć mięsa jest w nim więcej niż w tym matagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To znaczy jak? Tutaj masz troche Juz probowalem zbroic po najprostszej osi i po przeciwnej stronie kregoslupa i wszystko chula http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/?hl=%20najprostszej%20%20osihttp://jerkbait.pl/topic/5011-dwa-kręgosłupy/?p=1025572 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Dzięki, poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Janusz, chciałbym żeby tak było, ale....Mam batsona dss 1026 i z wyznaczeniem kręgosłupa nie miałem większych problemów, choć mięsa jest w nim więcej niż w tym matagi.Absolutnie masz rację. Nie rozwodziłem się nad tematem gdyż wyszło by, że filozofuję. Ja chce tylko w miarę możliwości pomóc. Piszę o tym co wiem na podstawie własnych doświadczeń, i analogii w odniesieniu do nich. Trochę hobbystycznie dłubię w węglu, jakieś tam bzdurki z prepregów. Jest to bardzo podatny materiał na kształtowanie wytrzymałości w różnym stopniu w różnych miejscach jednego elementu. Producent może celowo tworzyć kręgosłup w celu np. stworzenia innej charakterystyki blanku dla wyrzutu i operowania wabikiem lub też celowo tego nie robić. Tylko tyle miałem na myśli. Uważam, że w przypadku tego blanku będzie dobrze jeśli zrobisz tak jak napisał delTor0 A równa grubość ścianek świadczy tylko na korzyść staranności wykonania na etapie produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za rady.Kręciłem,kręciłem i wydaje mi się że znalazłem takie miejsce. Jest delikatnie miększe. Zaznaczyłem kredką i zrobiłem jeszcze tak że położyłem blank na szybie i ustawił się prostopadle do tego co zaznaczyłem. Czyli wychodzi że zaznaczyłem dobrze A tak przy okazji to przy wyznaczaniu kręgosłupa na szczytówce zauważyłem że naklejka była przyklejona tak jak by go wyznaczała. Czy to przypadek, czy może świadomie tak kleją ? Edytowane 9 Listopada 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Dobra, udało mi się sklecić rękojeści Od góry batson w cascie dla mnie, a u dołu tr86 silky dla kumpla.Oba kije będą ubrane w alconite. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Fajna parka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Konkret robota Jak wrócisz do pl czeka Cie przeróbko/regeneracja lakiego, i już wiem ze bede zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Spoko Mirek, coś tam pokombinujemy Tym czasem udało mi się ukończyć matagiego. Byłem dzisiaj z nim na testach. Co prawda rybki nie dopisywały ale kijka ochrzciłem. Może kogoś zainteresuje ugięcie tego patyka Jutro powtórka, i mam nadzieje że trafie na coś większego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 W końcu znalazłem czas na ukończenie batsona.Kolorystyka, moja ulubiona, czyli czerń i czerwień 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Fajne fore rozwiązany. Ale za suszarkę +10 do wielkości ryb ... Edytowane 27 Lipca 2015 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Bardzo orginalne rozwiązanie fore grip, kolorki też fajne , a takie pytanko to na dolniku to wyplatanka czy jakaś naklejka bo bardzo fajnie wygląda? Natomiast suszara miażdży system zrobiona chyba w 5 minut i działa i się kręci tak trzymać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Fo fore powstało przez zwykłe lenistwo. Nie chciało mi się obcinać rury pod uchwytem, więc znalazłem jeszcze jeden pierścień i tak to wyszło Zresztą na poprzednim Talonie mam to samo A jeśli chodzi o suszarke, to jest to suszarka obwoźna, tzn. obwoźny silniczek. Zabieram go ze sobą raz do Norge raz do PL i kombinuję resztę z tego co mam akurat pod ręką editA ta rura to jest tohttp://www.fishingcenter.com.pl/rekojesci_tradycyjne.php Edytowane 27 Lipca 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 W końcu znalazłem czas na ukończenie batsona.Kolorystyka, moja ulubiona, czyli czerń i czerwień Darek, Darek. Ale pojechałeś. Szacun. Piękny kijaszek wyszedł spod Twojej ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi