Skocz do zawartości

Moje początki w rodbuildingu

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

Te blanki maja b. dobre opinie, więc może faktycznie jako takiego kręgosłupa nie posiada. Dolnik ma w ściankach tyle "mięsa", że jest możliwe ułożenie maty na tyle precyzyjnie aby nie było różnicy w sztywności na obwodzie :)

Janusz, chciałbym żeby tak było, ale....

Mam batsona dss 1026 i z wyznaczeniem kręgosłupa nie miałem większych problemów, choć mięsa jest w nim więcej niż w tym matagi.

• Like 1

To znaczy jak?

Tutaj masz troche :) Juz probowalem zbroic po najprostszej osi i po przeciwnej stronie kregoslupa i wszystko chula :)

http://jerkbait.pl/topic/11415-po-jakiej-stronie-przelotki-w-spiningu/?hl=%20najprostszej%20%20osi

http://jerkbait.pl/topic/5011-dwa-kręgosłupy/?p=1025572

Janusz, chciałbym żeby tak było, ale....

Mam batsona dss 1026 i z wyznaczeniem kręgosłupa nie miałem większych problemów, choć mięsa jest w nim więcej niż w tym matagi.

Absolutnie masz rację. Nie rozwodziłem się nad tematem gdyż wyszło by, że filozofuję. Ja chce tylko w miarę możliwości pomóc. Piszę o tym co wiem na podstawie własnych doświadczeń, i analogii w odniesieniu do nich. Trochę hobbystycznie dłubię w węglu, jakieś tam bzdurki z prepregów. Jest to bardzo podatny materiał na kształtowanie wytrzymałości w różnym stopniu w różnych miejscach jednego elementu. Producent może celowo tworzyć kręgosłup w celu np. stworzenia innej charakterystyki blanku dla wyrzutu i operowania wabikiem lub też celowo tego nie robić. Tylko tyle miałem na myśli. Uważam, że w przypadku tego blanku będzie dobrze jeśli zrobisz tak jak napisał delTor0  :good:  A równa grubość ścianek świadczy tylko na korzyść staranności wykonania na etapie produkcji :)  

Dzięki za rady.

Kręciłem,kręciłem i wydaje mi się że znalazłem takie miejsce. Jest delikatnie miększe. Zaznaczyłem kredką i zrobiłem jeszcze tak że położyłem blank na szybie i ustawił się prostopadle do tego co zaznaczyłem. Czyli wychodzi że zaznaczyłem dobrze ;)

A tak przy okazji to przy wyznaczaniu kręgosłupa na szczytówce zauważyłem że naklejka była przyklejona tak jak by go wyznaczała. Czy to przypadek, czy może świadomie tak kleją ?

post-48006-0-88958300-1415548659_thumb.jpg

Edytowane przez fish28

• 3 tygodnie później...

Spoko Mirek, coś tam pokombinujemy :)

Tym czasem udało mi się ukończyć matagiego. Byłem dzisiaj z nim na testach. Co prawda rybki nie dopisywały ale kijka ochrzciłem. Może kogoś zainteresuje ugięcie tego patyka :)

Jutro powtórka, i mam nadzieje że trafie na coś większego :P

• Like 2

• 7 miesięcy temu...

Fo fore powstało przez zwykłe lenistwo. Nie chciało mi się obcinać rury pod uchwytem, więc znalazłem jeszcze jeden pierścień i tak to wyszło :D

Zresztą na poprzednim Talonie mam to samo :P

A jeśli chodzi o suszarke, to jest to suszarka obwoźna, tzn. obwoźny silniczek. Zabieram go ze sobą raz do Norge raz do PL i kombinuję resztę z tego co mam akurat pod ręką :D

edit

A ta rura to jest to

http://www.fishingcenter.com.pl/rekojesci_tradycyjne.php

Edytowane przez fish28