pietrus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Projekt innowacyjny to fakt ale estetycznie wykonany. To cenie. Wytłumacz mi prosze tylko ta przerwe na pierwszym zdjeciu między cokolikiem a fore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Pietrus, w tą przerwe pomiędzy fore a pierścieniem wstawiłem plaster korkogumy. Ale że nie chciało mi się rozbebeszać przelotki wejściowej, wstawiłem to przecinając go na pół . Zresztą kija już dawno nie mam bo przeszedłem na casta.Mirek, coś Ty taki w gorącej wodzie kąpany Dobra, już skończyłem i mogę się pochwalić moim drugim kijkiem. Dużo wody upłynęło zanim zdecydowałem się na następne kręconko. Poprostu sytuacja mnie do tego zmusiła. Potrzebowałem na szybko kija pod bolenia na mniejsze przynęty i wybór padł właśnie na ten blank. Potrzebowałem kija który jest bardzo ciepły w ugięciu i dobrze ładuje się pod lżejszymi boleniówkami.Złożenie gryfu przebiegło sprawnie. Miałem troche problemów ze spacingiem bo użyłem tego z SH1025 Niestety po próbie gięcia okazało się że nie pasuje do tego blanku. Trzeba było dołożyć jedną przelotkę. A problem polegał na tym że miałem już porobione omotki, więc trzeba było nawijać na nowo Spacing znalazłem na stronie Batsona.Najwięcej jednak roboty miałem z lakierowaniem. Silniczek zostawiłem w Norwegii i musiałem przez 5godz. siedzieć i kręcić kijem Jednak uważam że się opłaciło. Kijek już po testach nad wodą, choć rybki nie złowił, jestem z niego zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jak na kręcenie w łapach to niezła maszynka z Ciebie ;-)Też mam jedno ale. Dla mnie bład wizualny. Przy przelotkach dwustopkowych omotki nie sa równej dł. a powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jak na kręcenie w łapach to niezła maszynka z Ciebie ;-)Też mam jedno ale. Dla mnie bład wizualny. Przy przelotkach dwustopkowych omotki nie sa równej dł. a powinny.A kto powiedział że powinny być równe ? Customy muszą być różne każdy inny bo to chodzi każdy orze jak może 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Napisałem właśnie ze dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Jak na kręcenie w łapach to niezła maszynka z Ciebie ;-)Też mam jedno ale. Dla mnie bład wizualny. Przy przelotkach dwustopkowych omotki nie sa równej dł. a powinny.Masz racje. Poprostu nawijałem wszystkie omotki 2mm od końca stopki, i tak byłem tym zajęty że zwróciłem na to uwage dopiero na koniec. A że mi się śpieszyło to zostawiłem jak jest Bardziej myślałem że zwrócicie mi uwagę że za dużo mam podlane lakieru pod stopką Ważne że kijek robi, a przy następnym zwrócę na to uwagę Edytowane 8 Maja 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Fajny, najważniejsze że robi. A lakier? Przywykłem juz do St Croixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Fajny, najważniejsze że robi. A lakier? Przywykłem juz do St Croixa. Wojtek, starałem się oszczędnie. St. Croix mają tyle lakieru że można by z tego ze dwa kije zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Wojtek, starałem się oszczędnie. St. Croix mają tyle lakieru że można by z tego ze dwa kije zrobić Może i dwa ale jakościowo to ma też wiele do życzenia ten ichni lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Ogladałem patyk na zywo, bardzo estetycznie wykonany musze przyznac, nie ma sie do czego przypierdzielić, Darku jakim paliwem napedzany jest ten silniczek..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 ten napędzany był drinkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Nareszcie po długim oczekiwaniu na blank, udało się ukręcić takie coś Kijek, jak na te 25lb jest bardzo miły w ugięciu. Gnie się już na małym pistolecie i te 8-10g lata z niego już fajnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Zacny patyczek wyszedł. Rękojeść w moich klimatach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kolorystycznie bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 DziękiSą małe niedociągnięcia, ale przy następnym projekcie postaram się je wyeliminować Za kilka dni ruszam z Matagi TR86 Silky w spinie, w podobnym klimacie. To będzie kijek dla kolegi (pierwszy klient) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Nooo ....... fajny prezent na tą podwójną osiemnastkę sobie zrobiłeś. Graty i stówki w zdrowiu na rybkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 DziękiSą małe niedociągnięcia, ale przy następnym projekcie postaram się je wyeliminować Za kilka dni ruszam z Matagi TR86 Silky w spinie, w podobnym klimacie. To będzie kijek dla kolegi (pierwszy klient) No nie, Dareczku?Kiedy oblewamy pracownię .Zacny blank uzbroiłeś, Talon to taka niedościgniona konstrukcja blanków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Józiu, gdzie mi tam do otwierania pracowni. Pewnie bym same reklamacje musiał przyjmować A jeśli chodzi o tego talona, to jest naprawdę niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 A ja tam czekam na Matagi. Pochwal się jak zrobisz i jakie wrażenia z nad wody. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem pracy i czułości. A poza tym ten MATAGI SILKY ma ugięcie którego darmo szukać w innych konstrukcjach. Mam nadzieję że twoje wrażenia będą równie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Józiu, gdzie mi tam do otwierania pracowni. Pewnie bym same reklamacje musiał przyjmować A jeśli chodzi o tego talona, to jest naprawdę niesamowity Wiem, mnie przez cały czas siedzi w głowie 74MXF 2 z IV+ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) CześćPanowie, mam mały problem z wyznaczeniem kręgosłupa na dolniku TR86 silky O ile zazwyczaj udało mi się go znalezć w innych kijach, to w tym blanku nie mogę go znalezć.Pomożecie? Jakieś rady? Edytowane 9 Listopada 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) CześćPanowie, mam mały problem z wyznaczeniem kręgosłupa na dolniku TR86 silky O ile zazwyczaj udało mi się go znalezć w innych kijach, to w tym blanku nie mogę go znalezć.Pomożecie?Pewnie będzie to zła reda, bo grozi nerwicą natręctw albo i czymś gorszym. Jeżeli chodzi o to, zgaduję bo nie doprecyzowałeś, że kręgosłup jest słabo wyczuwalny, przemieszcza się pod różnym obciążeniem, czy jest słabo wyczuwalny i sprawia wrażenie jakby był skręcony po obwodzie po długości blanku, to pewnie jest to blank który producenci kwalifikują jako nie posiadający kręgosłupa. Zalecają zbroić na Chińczyka, czyli zamknij oczy dotknij palcem blanku i powiedz "tutaj". Przepraszam i zwracam honor, twierdzą, że blank jest wykonany tak precyzyjnie i z zastosowaniem tak nowoczesnych technologii, że nie posiada kręgosłupa i nie ma potrzeby jego wyznaczania. To powyżej to moja nadinterpretacja, na pewno zresztą nietrafiona, błędna i krzywdząca. Tylko jak wykonać sobie perfekcyjnie- wychuchany, dopieszczony, wymarzony, kij bez wyznaczenia kręgosłupa i spokojnie z tym żyć? No na to pytanie to ja nie umiem odpowiedzieć Edytowane 9 Listopada 2014 przez JanuszD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Racja, nie doprecyzowałem.Chodzi o to że nie jest wyczuwalny. Czasem jak nie mogłem go wyczuć to po prostu wyznaczałem go patrząc na grubość ścianek na końcu dolnika Ale w tym przypadku ścianki są jednakowej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zbroj po najprostszej osi i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zbroj po najprostszej osi i po sprawie To znaczy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi