olo86 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie no.. Taki wątek? Prawie na 3 stronie? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) A u mnie wczoraj przed wyjazdem do pracy,taki przystojniak na male wahadelko walnął..Jak zwykle batson ist 2.55 do 14gr. Żyłka 0,16 Edytowane 31 Maja 2017 przez russian80 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ostatnio dobrałem się do stadka takich "podczterdziestaków", wszystkie z jednego rozmiaru 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zasmakował w żuczku z powierzchni ???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Wyprawa miała być sandaczowa i po części była... Woda mega klarowna mimo przyboru (małego i wolnego) spowodowała, że większą nadzieję na złowienie ryby dawał zmierzch i noc.Ale jak to w naturze.... Czyli w naszych głowach co innego a natura jak zwykle swoje I tak na jaziowym zestawie Zbyszka (kij 10lb z 8lb żyłką i 4 cm widłem) meldowały się sandacze a na moim 12lb z plecionką i sandaczowym woblerem meldowały się jazie, małe niestety +-50 cm ale za to gatunkowo czyste, mimo to trochę zabawy było Mówiąc krotko - takie rzeczy tylko w naturze sandacz na miękko i jaź na twardo Skandal,- czy te ryby nie czytają forum? gazet? i innych poradników? Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Rheinangler 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Kto rano wstaje to Jazia dostaje ,było jeszcze kilka fajnych ryb ale mało czasu na fotki . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dzisiejszy jazik, pięknie wziął spod podmytych traw przy niewysokiej burtce, na spływającą z nurtem sporą imitację larwy ważki. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoph Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Następne pokolenie, w tym mała ciekawostka, te pomarańczowe to orfy. Nigdy nie przypuszczałem by w dzikiej rzece przeżyły dłużej niż kilka dni, a jednak sam widziałem orfy o długości 20 cm, więc jednak dają radę. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jasio:) 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Testowanie woblerów ,nowych kolorów i modeli i podczas tych testów trafiony jazik na zbiorniku retencyjnym, który postanowił pokosztować woblerka. Bardzo dzielnie walczył ,dostarczył wiele pozytywnych emocji. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez MARIUSZ 69 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Wczorajsze połowy ...były jeszcze dwie fajne ryby . Edytowane 2 Lipca 2017 przez michal7709 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Dzisiejszy z małej rzeki 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Zebrał żuczka spływającego pod źdźbłami traw 5 tka z przodu 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Praktycznie zawsze w lecie przychodzi taki moment, gdy sandaczowo-boleniowe mety są tak oblegane przez prawdziwków, którzy bardziej płoszą niż łowią, że przekracza to moje poczucie smaku i staje się nie do zniesienia, wtedy wynoszę się na żwirowe płycizny i na rafę.Jest to fajna odskocznia od "sezonowego kanonu"....Zawsze ciesze się pojechać na rafę Oscara cisza, spokój i zawsze uśmiechnięty ponad 70-letni Janek, przesympatyczny grunciaż łowiący brzany a w międzyczasie zabawiający wnuki, gdy jego nader urodziwe córki się opalają i .... rozpraszają Piątkowy wieczór był jakiś inny, choć poziom wody był idealny, ciśnienie stałe od kilkunastu godzin co zwiastowało dobry połów. Po raz kolejny od wiosny, pewnie już z dziesiąty nie było Janka, więc wdrapałem się na wysoką burtę i poszedłem sprawdzić jego camping. Widać było, że już dawno tam nikt nie zaglądał, nie gotował i nie nalał wody do basenu dla wnuczek...Wędrując dalej na rafę w głowie kołatały mi się różne myśli tak, że jakoś tak płynnie i automatycznie pomyliłem się z przynętą i założyłem na agrafkę zamiast 4 cm Rapalki - 3 cm, co jak później okazało się strzałem w dziesiątkę.Z kołataniny myśli, żyje,- nie żyje,- może tylko chory,- może pojechał do polski wyrwało mnie pierwsze mocne jaziowe branie. Piękny waleczny jaź 65 cm (na zdjęciu).Od zeszłego roku nie złowiłem na rafie większego, więc myślałem,- przypadek, tym bardziej, że za chwilkę zameldował się drugi, mniejszy nieco (poniżej 60-tki).Po zmroku jeszcze jeden za to 67cm i 10 cm sandaczątko Pomyślałem - rafa żyje,- więc Janek też musi i było mi obojętne, że to takie zaklinanie rzeczywistości...Jutro tu wrócę i wezmę aparat zamiast robić kiepskie zdjęcia telefonem.Następnego dnia o tej samej porze z aparatem nie złowiłem ani jednego jazia, za to brały bolenie, takie wyścigowce do 60cm ale mimo to było fajnie.Pomyślałem znowu,- rafa żyje i Janek także musi... Sprzętowo,- w roli głównej Rapala CD 3cm. Debiut i to udany: nowa plecionka Varivasa S-SPEC PE 08 + 1,5m FC 8lb.Kij Phenix w tytanach 9"6' 8lb i Turek Z 2000 C NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 11 Lipca 2017 przez bartsiedlce 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Dzisiaj również jazie nawiązały współpracę udany dzionek. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Na chrusta. Edytowane 14 Lipca 2017 przez Adrian Tałocha 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Michał w jakiej rozdzielczości wstawiasz zdjęcia? Edytowane 15 Lipca 2017 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 800 x 600 Jaś z dzisiaj. Kolejny z 5 tką z przodu w tym sezonie Był jeszcze jeden podobny ale niestety mu się spadło.. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Michał w jakiej rozdzielczości wstawiasz zdjęcia? Tylko Michal nie wstawia bezposrednio przez Jerka, tylko przez strone hostingujaca foty Ja naprzyklad wstawiam przez google photos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Trzymam kciuki za Janka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Na suchą 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miko89 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Bużańska życiówka - 47,5cm. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Dzisiejszy jazio na suchą: 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Dzisiejsza baryłka. Kondycja pierwsza klasa 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Nie za wielki, ale cieszy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi