MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Dziś Miałem wolne ,miał być wyjazd na pstrągi ,lecz słońce zmieniło Moje plany,pomyślałem szkoda dnia zmarnować i trzeba go jakoś wykorzystać. Docieram na miejsce wieje strasznie, myślę łatwo nie będzie i nie było .Pierwsza miejscówka na zero ,następna również i kilka następnych,morale podłamane, dochodzę do zakrętu i myślę jak nie tu to nigdzieupload gifscertificity.comPierwszy rzut Wobler wpada do wody kilka pokręceń korbą pauza i branie w końcu jest ,co prawda niezbyt duży ale zawsze cieszy upload a picturecertificity.comChwila przerwy ,następnie umieszczam woblera bliżej brzegu i branie ale czuję że przeciwnik z iniej kategorii wagowej, daje nieźle popalić image hosting site no sign upcertificity.com20mb image hostingcertificity.compicture hostcertificity.comCałe 46 cm szczęścia. Niestety na tym się zakończyło .Znalazłem jeszcze kilka bardzo ciekawych miejscówkek które zamierzam jeszcze odwiedzić.Zaczyna lać co dewinitywnie kończy wędkowanie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Będą za jakiś czas następne Jak pogoda w maju dopisze robimy wypad z kolegą na tą rzeczkę. Ryby namierzone i ludzi nie ma. Wolę przerobić zdjęcie żeby potem ktoś nie odgadł gdzie to jest. Chce mieć spokój od ludzi i nareszcie znalazłem go w jednym miejscu Spróbujcie strzelać fotki na tle krzaków, trawy itp. tła, które nie zdradzi miejscówki. Można również kadrować bardziej z góry (widać więcej brzegu) lub przeciwnie, bardziej z dołu. Szkoda aby takie fajne rybki miały taką słabą dla oka oprawę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Spróbujcie strzelać fotki na tle krzaków, trawy itp. tła, które nie zdradzi miejscówki. Można również kadrować bardziej z góry (widać więcej brzegu) lub przeciwnie, bardziej z dołu. Szkoda aby takie fajne rybki miały taką słabą dla oka oprawę [/size]Wiem wiem teraz będę tak częściej robić. Chociaż próbować. Zamierzam kupić jakiś aparat i statyw. Zazwyczaj gdy jestem sam nad wodą zawsze trafi się jakaś fajna ryba a selfie za ładne nie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Wiem wiem teraz będę tak częściej robić. Chociaż próbować. Zamierzam kupić jakiś aparat i statyw. Zazwyczaj gdy jestem sam nad wodą zawsze trafi się jakaś fajna ryba a selfie za ładne nie jest statyw hama (noga) rozsuwany . Zajmuje 15- 20 cm w plecaku. Posiada regulacje konta widzenia - góra dół, i ma gwint od dołu, przez co możesz coś wkręcić, żeby mocować do podłoża - ja wkręcam śrubę z odciętym łbem. Aparat jakiś mały z odwracanym wyświetlaczem - widzisz siebie, zawsze to lepiej jak łączenie przez wf wi smartfona z aparatem. U mnie zdaje to egzamin, druga sprawa,że zawsze zapominam aparatu. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez tibhar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Tibhar, ten podbierak to z aliexpress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 @Tibhar, ten podbierak to z aliexpress?kupiłem kiedyś w Rawenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dzisiejsze dwa jaziki między deszczami Jaziki wiślane, krakowskie zdrowe i dobrze odżywione.. zdjęcia niestety trochę słabsze bo z telefonu. Sprzętowo: Konger world champion tango, red arc,stroft 0,14 i tajemniczy wobler na końcu 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Z Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dziś przy okoniowaniu wyjechały 3 jaziki. Pięknie zasysały 2" kajtki na 1,5g główce. Cieszą podwójnie bo ze stojącej wody. Sprzętowo:Pezon&Michel Pandora Perch SeductionShimano Rarenium 2500 FANanofil 0,04Keitech easy shiner 2 + Owner precision 1,5g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Miały być pstrągi ale niestety pochowane głeboko. Na zakończenie w ostatniej miejscowce fajny jazik się skusił. Za to kleszczy, te dziś wyjątkowo aktywne. Edytowane 1 Maja 2017 przez Andru77 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dziś u mnie dzień Jaśka Zameldowały się 48 , 51 cm , oraz jeden trochę mniejszy.Cieszą podwójnie , bo na wędkę i wobki made by ja Sprzętowo - stary dobry Batson SH1081 , Mistrall Amundson 2000 , wobek własny 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Tomek Wielgus gratki! Dunajcowe? Woda nadaje się już do łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Tomek Wielgus gratki! Dunajcowe? Woda nadaje się już do łowienia?Nie , nie Dunajec, ale blisko Dunajec już ok , brat dziś jakiegoś bolka dorwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Pojechałem na szczupaki. Nawet coś brało, ale same koty. Trzeba było pocieszyć się na innej wodzie i innych rybach, znaczy się jaziach.Długi, weloniaste, wielkie płetwy, ale jakiś taki chudy. Niektórzy mówią o takich rybach, że to takie sportowe: Edytowane 4 Maja 2017 przez tadekb 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. undre Opublikowano 4 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Trochę fotek jaziolków. Rybki w większości muchowe, niemniej jednak na spina też coś tam się uwiesiło . . Edytowane 4 Maja 2017 przez undre 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Stykacz z majówki, leśny staw z pięknymi jaziami, france cwane i niezwykle trudne do złowienia, złowienie chociaż jednego spędzało mi sen z powiek. Połakomił się na płytkiej wodzie na banjo na główce 1 gram. Po błyskawicznej sesji wraca do wody. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Dzisiaj woda troszkę w dół i przejrzystość też jakby lepsza. Jaziom się to podobało chociaż jak zwykle na brzeg nie wychodziły ale tan kto patrzył mógł coś wypatrrzeć i sprawdzić czy to jaź Teraz krótki ps. do kolegi który chciał coś wypatrzeć z samochodu....nie da się jeszcze nasze wody nie są aż tak rybne ;)Jeden mnie naprawdę zaskoczył bo gabaryt i moc zacna była no i po drodze dwa dołki po bobrze (w oba wpadłem) ale dziś dałem radę i za chwilę trzymałem w rękach dobrą pięćdziesiątkę. Potem tylko krótka szamotanina z aparatem i coś tam wyszło i ryba spowrotem do wody, potem były jeszcze dwa o których bym pewnie mówił ale po pięćdziesiątce....szkoda czasu. Po dobrej godzince zobaczyłem coś przy opasce. Puściłem raz woblerka ..puknął..puściłem drugi raz w to samo miejsce i bum...jest kolejna rybka z rodzaju zacnych. Chwila konsternacji czy dobrze siedzi i po chwili mam go już w rękach. Problem taki że nigdy nie mam miarki i mierze do wędki ale dobra ryba...krótka sesyjka i do wody. Teraz krótka przerwa obiadowa i wracam dalej na wodę do wieczora jeszcze daleko... Łowisko: Wisła KRKSprzęt: delikatny żyłka 0,12 i wobler z 2cm Druga rybka NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" i "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 17 Maja 2017 przez bartsiedlce 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wieczorkiem zaliczyłem krótką dogrywkę. Nie mogłem tego tak zostawić :D Wpadłem na miejscówkę na której miałem wyjście ładnej ryby o 18,30. Rzut woblerek wylądował w wodzie może przepłynął 3m i ...bum...kilka fikołków na powierzchni potem mój ślizg po wiślanym błocie do wody i ryba w ręce krótka sesja nad wiślanym brzegiem i już jaź wraca spowrotem do wody. Później sprawdziłem jeszcze kilka miejsc jednak wieczorem jazie stanęły na głowie i ślicznie buszowały między trawami w ogonie mając moje cudeńka dla nich przygotowane. Ale dzień udany, a wieczorem można było zobaczyć ile ryb jest przy opasce zdradze tylko że nie mało 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Miałem nadzieję na dobry jaziowy sezon i wrzucenie hurtem paru ładnych rybek, ale aura pokrzyżowała piękne plany (nie pierwszy zresztą raz). Równe pół metra jazia sprzed "Wielkiej Wody" - jak na razie niestety jedynego do tej pory (oby nie ostatniego). Sorry za wystemplowanie tła, ale miejsce stosunkowo łatwe do namierzenia i zarżnięcia, a tego parę osób by mi chyba nie darowało. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Zeby nie zaśmiecać wątku dorzucę fotę jednego z dzisiaj, chociaż po zimnej nocy wcale nie były aż tak skore do współpracy. W końcu wypatrzyłem coś godnego uwagi i udało się go złowić. Dziś wziąłem ze sobą miarkę i przynajmniej wiem ile miał 51cm - fajna ryba dziś największy 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Dzisiejsze dwa jaśki na suchą muszkę 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 W końcu nastał czas wieczorowych łowów i zbiórek z powierzchni. Dzisiaj ryby uruchomiły się około 21 wszej i przez jakąś godzinę ładnie żerowały.W sumie kilka kontaktów na smużaka ale tylko jedna ryba po bardzo mocnym braniu wylądowała na brzegu, emocje duuzo większe niż w dzień Zdjęcia niezbyt wysokich lotów ale samemu i po ciemku ciężko coś sensownego pstryknąć. windows 7 print screenimage hosting 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wrocławski.. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciawa411 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Wszyscy wokół uganiają się za Boleniami i Szczupakami, więc na małych rzeczkach cisza i spokój. Ewidentnie trafiłem w dzień, ponieważ Jaziory i Klenie brały w najlepsze! Cała masa przedszkolaków po około 30cm i kilka ładniejszych ryb. Poniżej zdjęcie rodzynka 50+.Gobster kolegi @Tomus'a od pewnego czasu nie schodzi ze sceny Edytowane 15 Maja 2017 przez Ciawa411 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Między drobnymi klenikami i jazikami trafił się taki 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@kisiel Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Po kilku małoletniego kluseczkach 25-30 o 20:30 melduje się 50cm. jazik ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi