Spinnigista Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Od stycznia testuje Okume Black Rock 2,13 4-21 MED-FAST wędka bardzo fajna ogarnia moje przynęty, ale ostatnio zauważyłem że jakby przelotki niszczyły żyłkę po chwili łowienia około godziny mogę żyłkę HM 0.20 rwać w rękach bez użycia większej siły. Z plecionką jest lepiej. Czy to wina przelotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) Sprawdź czy pierścienie przelotek nie są chropowate i nie mają zadziorów które to mogły by niszczyć żyłkę. Jeżeli są gładkie to na pewno nie ich wina. Jeżeli z plecionka jest lepiej ale wciąż jest słabsza niż powinna to może coś z kołowrotkiem (rolka kabłąka kaleczy)? Albo warunki na łowisku? Przeciera się o lód albo podmarza? Może lód na przelotkach ją wykańcza?Też używam tej żyłki i złego słowa nie powiem ale nie łowie zimą. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Błachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Prawdopodobnie jest mikro pęknięcie na przelotce szczytowej też tak miałem u siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Również tak miałem, i była to wina przelotki szczytowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 czasem przelotki są takiej jakości, że nie trzeba uszkodzeń... zmień od razu na sic fuji:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Sprawdź rolkę kabłąka, miałem podobny problem zwłaszcza przy zacinaniu bądź podbijaniu cięższych przynęt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Sprawdziłem, wszystkie przelotki najpierw pończocha, która nie wykazała zadziorów. Następnie odcinkiem żyłki sprawdzałem przelotki okazało się, że pierścienie nie są do końca gładkie. Raczej to jest normalne przy "China Sic" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Nigdy nie wiadomo jakie dostaniesz "china sic".Raz będą ok raz nie. Ty trafiłeś źle.Ale... znalazłeś odpowiedz na swoje pytanie edit> najbardziej żyłkę niszczy przelotka szczytowa. Wymień na fuji sic jak koledzy wcześniej radzili i sprawdź czy dalej niszczy się żyłka Edytowane 20 Lutego 2017 przez Bander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Może po prostu "moja" rzeka tak niszczy żyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi