Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

W ni?źszej cenie polecałbym wklejki Kongera. World Champion Mikros(215cm- mega na ł?łdkę, z brzegu te?ź daje sobie nim świetnie radę)- cw do 5g. Większy cw to Tango(1-8g), ale tu ju?ź minimum 2,4m.

Generalnie kijki bardzo fajowe

Po 3 sezonach z wklejanka Kongera moge Ci polecic

KONGER AVIATOR SPIN UL dl. 2,60 cw. do 10 g.

Dlugosc jak dla mnie jest rewelacyjna poniewaz lowie ni? z pontonu oraz z brzegu

Co Cie milo powinno zaskoczyc to jej smieszna cena ja dalem za ten kijek ok 90 zl 3 sezony temu :D

Teraz z czym mozesz miec problem to z jej dostepnoscia

A jezeli sie nie uda to proponuje kijek klasyk World Champion Tango do 8 gr.

Witaj,

Konger World Champion Mikros 215 jest świetny wydłubie rybki z wody w kt?łrej ich nie na i czasie kiedy inni odchodzą o kiju.

ALE, przy zbyt lekkich przynętach i małych szpulach np.(1000 shimano) potrafi wiązać supełki. Po zmianie na 2000 match Mistrall

problem ustał.

Mam Mikrosa 215 i Tango 240. Polecam TANGO 240 i młynek minimum 2000.

Pozdr.

mifek edit: sorry ale takie fotki to nie na tym forum...

2.90m będzie bardzo dobre... Szczeg?łlnie w prowadzeniu i czuciu przynęty. Nie będzie to nu?źące, szczeg?łlnie z ł?łdki.

Wędki sklepowe są kapitalne, przemyślane, na bogatych materiałach, z nowoczesnym dizajnem.

Jesli jednak kr?łtszy custom w tej cenie.

IP840

IP841

SB841

itd. itp.

EDIT:

Samemu, na hardloy'ach - mo?źliwe, ?źe się zmieścisz w kwocie.

• Like 2

2.90m będzie bardzo dobre... Szczeg?łlnie w prowadzeniu i czuciu przynęty. Nie będzie to nu?źące, szczeg?łlnie z ł?łdki.

Sorry, ale łowić okoniowymi zabawkami takim długim kijem- trochę średnio widzę precyzję prowadzenia małej gumki kijem, kt?łrym cię?źko zagrać samym nadgarstkiem.

A ju?ź na ł?łdce taką anteną, to chyba prędzej partnera za kapotę bym ułowił :mellow:

Zgadzam się, pisałem ironicznie.

Blanki wymieniłem 7', 2,13m.

Sorry, ale łowić okoniowymi zabawkami takim długim kijem- trochę średnio widzę precyzję prowadzenia małej gumki kijem, kt?łrym cię?źko zagrać samym nadgarstkiem.

A ju?ź na ł?łdce taką anteną, to chyba prędzej partnera za kapotę bym ułowił :mellow:

Za 300 st?łwki polecam Robinson diaflex perch, łowię tym kijkiem (2,15 Cw 1-8) od początku sezonu i jestem bardzo zadowolony, oczywiście jest u?źywany tylko do paproszk?łw i troka.

Łowiłem te?ź tangiem przez parę lat i moim zdaniem diaflex bije go na głowę.

Z niskobud?źetowych kijk?łw polecam Mikado Lexus Sapphire.

Wygrałem kiedyś na zawodach kijek z tej serii i jak na wędkę za trochę ponad 100 zł spisuje się naprawdę świetnie.

jeśli chodzi o kije z pracowni to miałem casta na IP 841 kijek przyjemny ale do dłubania 18-20cm. okonk?łw ciut mało finezyjny,

gdybym teraz kręcił kij na okonia pod gumę to wybrałbym raczej

IP 840 ewentualnie ISB 780.

Konger był i jest jak dla fenomenalną firma, kt?łra robi kije do okoni ale nie tylko, mam kilka r?ł?źnych kij?łw. Ludzie zachwalali Mikrosy i Tanga z tej starej serii, ale tym obecnym te?ź nic nie brakuje. Ja miałem fajna okazje i kupiłem wklejanke Konger Maxim Twist 2,40m cw do 12gr. Za niedu?źe pieniądze bardzo fajny kijek. pozdro

ja ci polece st.croix premier 8 lb ... oblecisz nim male twichbaity, male swimbaity, poppery, gumki, woblery, wahadla, hegene i co tam jeszcze na okonia sie uzywa

Piotr, czy w tym wypadku długość ma jakieś znaczenie, czy wa?źniejsze są indywidualne gusta?