broch Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Szukam czegoś żeby poćwiczyć opad na okoniach, a znowu miękkie kije typu lrf 2.44 do 10 gram którego miałem w ręku mi nie pasuje bo za wolny i podejrzewam że te kijki co wymieniłeś są podobne, Hardy wcale nie jest taki wolny, będziesz musiał go wziąć do ręki ;-)To na próbe moge Ci pożyczyć Konger Equs Tango DX ,240cm i wyrzut 1-10g.Co prawda wklejka ale potrenować możesz.Kiedyś pójdzie do ludzi ale puki co leży.Te 10g to już max.Nie jest x-fast ale fast . Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wklejke mam też ale nie chcę bo jakoś nie lubię tego typu wędkę.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wklejke mam też ale nie chcę bo jakoś nie lubię tego typu wędkę..Bedzie kiedyś okazja i obejrzysz mojego Major Crafta to zobaczysz jak wklejka łowi.Całkiem jak nie wklejka ;-) Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Witam panowie jestem przed wyborem kupna wędki okoniowej. Takiej do 10g . Wkład jaki moge włożyć do 250 zł . Co możecie mi polecić? :) Wiem ze w tej cenie nie poszalejemy za bardzo ale zawsze coś może wymyślimy wspólnie;) Myślałem nad. -Konger Ultris Jig Perch 1-10-Corman GTS 2-10-Nihonto Red Cut Felling 1-10 Prosze o opinie i rady:) Edytowane 29 Grudnia 2016 przez kedzier7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Kolego kedzier7 wędka okoniowa ma być na okonie czy na okonki ? Jaka długość ? 270 cm czy może 200 cm ? Nowa czy używana ? A tak w ogóle to na temat tych wędek jest mnóstwo informacji na tym forum .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Przepraszam ze nie ujelem odrazu tego w pierwszym pytaniu. Długośc 2.30-40. taka najbardziej mnie interesuje. Wolałbym raczej nową , nie koniecznie chodzi mi o te trzy co podałem może akurat masz jakiąś inną propozycje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) W dziele kupie/zamienie za 230 zl jest konger dx equs tango 2,4 m do 8 gram lepszy niz te ktore wymieniles http://jerkbait.pl/topic/84379-z-dwa-kijki-za-jeden/#entry2050785 Pozdr Edytowane 29 Grudnia 2016 przez X Y Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 @kedzier7, faktycznie z kwotą 250 zł nie poszalejesz. Gdybyś mógł dołożyć trochę, to:Tango byłoby niezłym wyborem.Z tańszych rozwiązań:Ultris,Ferox, mimo że to JAXON, zbiera dobre opinie. (linki wyłącznie poglądowe, nie polecam sklepu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzier7 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 tak myślałem właśnie.. No nic chyba poczekam, dorzuce do kwoty jeszcze troche i kupie wtedy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kedzier7 chcesz wklejkę czy jednolity ? To trochę zawęzi krąg. Jakimi przynętami głównie chcesz łowić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 tak myślałem właśnie.. No nic chyba poczekam, dorzuce do kwoty jeszcze troche i kupie wtedy.. Bzdury kolego tu Ci piszą za 250zł spokojnie kupisz wędkę, już tym bardziej jeśli szukasz wklejki!! I to całkiem fajną wędkę jeśli ma być to początek okoniowej przygody. Sezon dopiero się zacznie, trzeba poszukać jakiś fajnych zniżek lub codziennie zaglądać na allegro i patrzeć co doszło Fajnych wędek które sam kupiłem na allegro lub na jerku było kilka. Poniżej 200/250zł był Konger Tango 240cm 8g, Mikado nichonto 255cm do 13g, Fishmaker 270cm (chyba) 1-7g, i Diaflex 220cm 2-12g. Wszystkie w stanie bardzo dobrym, nie zniszczone i nie uszkodzone. Tango nadal jest u mnie i jestem z niego zadowolony Jeśli chodzi o nowe wędki, to popatrz na ofertę mikado. Całkiem fajne wędki, dobrze wykonane, wklejki wcale nie są sztywnymi pałami a co najważniejsze - są wręcz tanie patrząc na inne firmy. Sam miałem 2 mikado i byłem zadowolony. Pozbyłem się tylko dlatego ze były długie a ja preferuję wędki do 220cm Ogromnym plusem mikado jest także serwis. Nie ma mieszania błota, kłócenia się z obsługą itd. Często dostajesz nowy element lub całą wędkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeśli wolałbyś tradycyjne wędzisko, bez wklejanej szczytówki, polecam 210cm, bardzo czułe wędzisko, mimo niewielkiej długości odległość na jaką lecą przynęty jest porównywalna z wędziskami 270cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Elite Tech River Runner SPINNING 2,18m c.w.0,8-5g ERR72UL-MS-2 czy Konger Paladin Coliber Jig 215 c.w. 1-5g? Zamierzam kupić okoniówkę dobrej klasy i zwracam się z prośbą do osób, które znają te kije lub polecą mi coś podobnej klasy i zbliżonej cenie. Kijek bedzie uzywany tylko na jeziorach. Ma służyć do małych przynęt na głowkach od 1-1,5 do 3-4 w porywach 5g + przyneta (jaskolki i inne male gumki). W internecie oba kije mają dobre opinie i są polecane, ale który bylby lepszy wyborem do tego typu lowienia? Fenwick ma z tego co wyczytalem dozywotnia gwarancję a konger rok ?Max co moge wydac to 700-750zl - tyle kosztuje Fenwick, paladin koliber znalazlem na promocji ok 650zl. Proszę o podpowiedź doświadczonych kolegów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Tematów na temat okoniówek tu na forum jest cała masa. Omówione zostały chyba wszystkie ciekawsze modele i blanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Taką kwotę można ulokować znacznie lepiej. Mówię tutaj o wedkach ukreconych przez forumowych RB. Jak kolega wyżej napisał, warto przejrzeć forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Kolega Marcin dobrze podpowiada, już za jakieś 500 zł można wychaczyć jakiegoś fajnego używanego okoniowego MHX, a jeżeli chodzi o wybór między Fenwick/Konger wybrał bym Kongera, Fenwick (przynajmniej dla mnie) to kij o charakterze bardziej pstrągowym. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Daj ogłoszenie na giełdę, że szukasz okoniówki, sprawdzonego modelu z pracowni i czekaj na oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Rzuć okiem na Diaflexy np Perch jig-2-10, zacne i dobre kije. Nie wszystkim odpowiada długi dolnik, a taki niestety jest w Diaflexach. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez General Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Mi nie odpowiadał totalnie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 A mi diaflex odpowiadał. Całkiem fajna wędka tyle ze ja miałem chyba tego 2-12g.Za taką cenę można wyrwać nawet nowego mhx 781-1. Szukaj czegoś na giełdzie, można trafić fajne kąski a zaoszczędzoną kasę dobrze ulokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Ulokować na przykład w rumie i rudych laskach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 A jak kto lubi nic nie narzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Elite Tech River Runner SPINNING 2,18m c.w.0,8-5g ERR72UL-MS-2 czy Konger Paladin Coliber Jig 215 c.w. 1-5g? Zamierzam kupić okoniówkę dobrej klasy i zwracam się z prośbą do osób, które znają te kije lub polecą mi coś podobnej klasy i zbliżonej cenie. Kijek bedzie uzywany tylko na jeziorach. Ma służyć do małych przynęt na głowkach od 1-1,5 do 3-4 w porywach 5g + przyneta (jaskolki i inne male gumki). W internecie oba kije mają dobre opinie i są polecane, ale który bylby lepszy wyborem do tego typu lowienia? Fenwick ma z tego co wyczytalem dozywotnia gwarancję a konger rok ?Max co moge wydac to 700-750zl - tyle kosztuje Fenwick, paladin koliber znalazlem na promocji ok 650zl. Proszę o podpowiedź doświadczonych kolegów. Pozdrawiamcoliber Ci nie pociągnie 5 gram plus gumka.Kwestia jeszcze na jakiej głębokości będziesz najczęściej lowil.Ale od grama do tych 3 to jak najbardziej. Co do łowienia na jaskółki to jak dla mnie był trochę za miekki. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Elite Tech River Runner SPINNING 2,18m c.w.0,8-5g ERR72UL-MS-2 czy Konger Paladin Coliber Jig 215 c.w. 1-5g? Zamierzam kupić okoniówkę dobrej klasy i zwracam się z prośbą do osób, które znają te kije lub polecą mi coś podobnej klasy i zbliżonej cenie. Kijek bedzie uzywany tylko na jeziorach. Ma służyć do małych przynęt na głowkach od 1-1,5 do 3-4 w porywach 5g + przyneta (jaskolki i inne male gumki). W internecie oba kije mają dobre opinie i są polecane, ale który bylby lepszy wyborem do tego typu lowienia? Fenwick ma z tego co wyczytalem dozywotnia gwarancję a konger rok ?Max co moge wydac to 700-750zl - tyle kosztuje Fenwick, paladin koliber znalazlem na promocji ok 650zl. Proszę o podpowiedź doświadczonych kolegów. PozdrawiamMasz na giełdzie przynajmniej dwa fajne kijki z pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Cześć nosze się z zamiarem kupna spinningu który fajnie obsłuży mi fajnie gumki(nie tylko smukłe , ale też te cięższe, mocniej pracujące) 3" na główkach 4-9g. Długość jaka mnie interesuje to od 2m do 2.4m. Akcja Fast i raczej nie jestem zainteresowany wklejkami. Czy w budżecie do 500zł kupie jakąś ciekawą nówke pod takie łowienie czy może poczekać i lepiej kupić jakiegoś uzywanego mhx-a z giełdy? Łowił ktoś jakimś majorcraftem który mógłby mi odpowiadać ? Spotkał się ktoś z was może z kijkiem Favorite Professional 2,2m 3-14g ? Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi