Kubanczyk Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Witam szukam wędki pod okonie jak w temacie, mogę przeznaczyć do 450 zł, będę łowił woblerami wirówkami wahadełkami jak i samymi gumami na lekkich główkach. Wędki jakie wpadły mi w oko :https://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/okuma-light-range-fishing-g5-a3-p1830-k18726.htmlhttp://www.szczupak.pl/daiwa-light-rock-lrf-i2908.htmlhttp://www.szczupak.pl/okuma-rtx-ul-spin-i2463.htmlMoże ktoś miał z nimi styczność, i mógłby coś doradzić Wielkie dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Zerknij na Sicario. Niedawno nabyłem, nie miałem okazji jeszcze jej użyć nad wodą, ale "na sucho" sprawia bardzo pozytywne wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam,Jestem nowym zarejestrowanym użytkownikiem forum. (Niezarejestrowanym od dawna). Zarejestrowałem się, bo mam pytanko. Czy ma ktoś którąś z poniższych wędek:Okuma Black Rock 1-10 218cmMikado Kamisori Perch <12 240cm.Czy mógłby coś o nich napisać? Mam dylemat co kupić (mam dwie spinningowe wędki 5-25 270cm i do 35 240cm). W rękach miałem Okumę. Chcę spinning lekki okoniowy, nie na troka, a pod lekkie gumy, kopyta może trochę małe woblerki 3-4cm.Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Też miałem zamiar kupić tego kamisori perch do 12g.Było tu już trochę napisane na temat tego kija.Dla mnie to taka mocna okoniówka na pewno nie od 1 grama.Niektórzy pisali ,że bardziej sandacz na lekko- tu się nie wypowiadam.Powyginałem ją trochę-ugięcie dosyć ciepłe, ale szczytowe -ok 50 cm od szczytu.W dłuższej wersji zdecydowanie przydługi dolni jak do okoniówki.Jesli na okonia to zdecydowanie łowionego grubiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 A moze SG Parabellum CC ? Świetny kij pod okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 To może daruję sobię Mikado. Za grubo. Do cięższego łowienia okoni mam Okumę Black Rock 5-25g. Nie chcę wklejki. Spojrzę na SG. Cośtam mi się o uszy obiło. Dzięki za odpowiedzi. A jak Okuma Black Rock 1-10g? To chyba troszkę powolna kluska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Okuma 1-10 to straszna klucha, zobacz też Siccario ze stajni Mikado;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Siccario podobno już nie robią. Chociaż w nowym katalogu chyba jest. Napalałem się na tego kamisori. Niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Może dlatego, że mam kamisori zander 240 cm do 35g do cięższego łowienia z opadu. Myślałem o jakimś gibkim kijku. Zupełnie innym od zanderowej kamisori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Paweł, tutaj masz dostępne Sicario. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 W sumie może być całkiem ciekawa Sicario, choć trochę wychodzi poza mój budżet. Na pewno bardziej się nada do jekkiego opadu i ewentualnie do woblera typu mały hornet(3cm) niż paraboliki, bo taka chyba jest SG i Okuma. Dzięki Alexspin za namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Nawet nie mam gdzie mikado podotykać w okolicy. A zaczynam już chyba dostawać oczopląsu... Miał być kamisori perch... Ale im dłużej się zastanawiam, tym większej głupawki dostaję. Wiem, ze kamisori chyba będzie zbliżony do tego, co mam czyli Okuma Black rock 5-25. Chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Wsiadaj w pociąg ----------> kierunek Poznań. Obejrzysz wszystko na cały rok z góry. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Na giełdzie masz MHX s781-2 za 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel0102 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 A może ktoś wie coś więcej nt Okuma Black Rock 1-10. Na forach o niej niewiele, choć kilka osób ma. Zdotykałem tą wędkę w sklepie. Ale do jakich metod się nadaje. Do opadu mam Black Rocka 5-25. W sumie. Małe woblery w małej rzeczce da radę. Woblery jak tiny czy Hornet czy smużka typu lil bug. Smużka... z telefonu piszę. Smużaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dzień Dobry, Postanowiłem wrócić do swojego ulubionego zajęcia w wolnych chwilach i zająć się wędkarstwem spiningowym po 15 latach przerwy.Oczywiście oczytałem się na tym forum na różne tematy, wiedza bezcenna , kupiłem wędkę SG XLTN2 Buschwaker 3-18g z myślą o okoniach ale nie złapałem ani jednego za to parę szczupaków które rosną nadal .Łowiłem na gumki 2" ,3" różne.Fajna wędka , ale nie czuje dobrze małych przynęt i chyba potrzebna wędka ultralight coś do 5g może 7g. Nie mam porównania jak różne wędki pracują i potrzebna Wasza rada.Wędkuje raczej z brzegu ( ale o pontonie myślę) moja okolica to kanał Żerański ,Zalew Zegrzyński , Narew , Bug, okoliczne glinianki i wyjazdy nad jeziora. Budżet nie na ferrari ale też nie chcę kupować tanizny, ma być zabawa i przyjemny prąd w ręku. Liczę na wasze porady i doświadczenie , naczytałem się ale mam mętlik w głowie i trudno mi podjąć decyzję. Pozdrawiam ,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 http://jerkbait.pl/index.php?/topic/84798-Okoniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Savage Gear Parabellum CC 0-5g, super kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 możęsz również przejrzeć gotowe zestawy forumowiczów http://jerkbait.pl/topic/45510-m%C3%B3j-ul-sprz%C4%99t-w%C4%99dka-ko%C5%82owrotek-plecionki-%C5%BCy%C5%82ki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dziękuję ,nie sądziłem ,że tak szybko ktoś odpowie oczywiście śledzę te wątki z linków i staram się coś wybrać. Co do przynęt to będą gumki , obrotówki może będę próbował małe woblerki ale jakoś nie czuję tej przynęty.SG Parabellum brałem pod uwagę , trochę krótki , ale przy tej gramaturze inaczej się chyba nie da. Idą roztopy czasu coraz mniej na kompletowanie sprzętu, przewiduję kołowrotek Daiwa Ninja 2000 lub 2500 i plecionka 0,06 taki mam plan . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Dziękuję ,nie sądziłem ,że tak szybko ktoś odpowie oczywiście śledzę te wątki z linków i staram się coś wybrać. Co do przynęt to będą gumki , obrotówki może będę próbował małe woblerki ale jakoś nie czuję tej przynęty.SG Parabellum brałem pod uwagę , trochę krótki , ale przy tej gramaturze inaczej się chyba nie da. Idą roztopy czasu coraz mniej na kompletowanie sprzętu, przewiduję kołowrotek Daiwa Ninja 2000 lub 2500 i plecionka 0,06 taki mam plan .No to zerknij na kijki Major Craft np.wersja Solpara.Dobry osprzęt,pare wersji do wyboru.Są wersje z wklejką i są wersje Tubular które są bardziej unwersalne.Obrotówka,wobler,gumka poradzi sobie spokojnie.Ja mam wersje z wklejką ale tylko do paprochów.Fajna bo leciutka i czułaPropozycja.(tylko nie wiem czy w Twoim budrzecie) http://www.pirania-sklep.pl/wedki/major-craft/solpara/solpara--t792m-241cm-0-5-7g.html Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No fajny kijek Solpara cena spoko, muszę się przyjrzeć bo nie oglądałem nic z tej firmy , a ten jak pracuje?Lubię jak w trakcie cholu cały kij pracuje ,a nie szczytówka jeżeli się jasno wyraziłem.Nie ma porównania i opieram się tylko na Waszych radach , chce szybko nadrobić zaległości i wędkować z maxmalną przyjemnością .Na wędki robione na zamówienie pewnie też przyjdzie czas . pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No fajny kijek Solpara cena spoko, muszę się przyjrzeć bo nie oglądałem nic z tej firmy , a ten jak pracuje?Lubię jak w trakcie cholu cały kij pracuje ,a nie szczytówka jeżeli się jasno wyraziłem.Nie ma porównania i opieram się tylko na Waszych radach , chce szybko nadrobić zaległości i wędkować z maxmalną przyjemnością .Na wędki robione na zamówienie pewnie też przyjdzie czas . pzdr.To sobie zerknijczy Ci akcja podpasuje.W razie czego z Major Craft jest jeszcze pare modeli którym warto się przyjżeć https://youtu.be/A8LvFjAQLgA Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASZCZEPAN Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 To sobie zerknijczy Ci akcja podpasuje.W razie czego z Major Craft jest jeszcze pare modeli którym warto się przyjżeć Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Dzięki za link , z tego co widzę to dosyć sztywny kijek ,takie moje wrażenie , czy to wklejka? myślałem ,że bardziej się będzie gięła na tym szczupaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi