bartosz311287 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Shimano Stradic 1000 Hg. Póki co nie narzekam. Złowiłem szczupaka około 4kg i parę okoni 40 cm. Wędka pracuje super, nie ma czegoś takiego że to wklejka i zaraz widać różnicę między wklejką a resztą wędki. Co prawda szczupaczek trochę poszalał, ale kijek i kołowrotek pracowały bez zarzutu. Ogólnie polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Stradic HG FK -195 gr.Stradic HG FB- 160 gr.niby mało te 35 gr, ale przy wyważenie wędki to dużo????Po kolei:Corto Ex 792-HS I podpięty :Stradic 1000 FB -160 gr.Vaniek 2500 s -180 grDaiwa 2000 -240 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Mam tego 195g i jest bajka jak dla mnie , ale vańkiem bym nie pogardził . Tak jak pisałem jedyne co to koszt kołowrotka mój 850 zł z szpulką zapasową, a vaniek bez szpuli pewnie 2 razy tyle kosztuje. Z tym że wiadomo vaniek "lepsiejszy". Kręciłem stellą i vańkiem na rybomani to ten 2 wydawałby się bardziej "maślany" ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Po kolei:Corto Ex 792-HS I podpięty :Stradic 1000 FB -160 gr.Vaniek 2500 s -180 grDaiwa 2000 -240 gr. Może i mało się znam, ale tu nie ma szału nawet z Daiwą 240g... Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Może i mało się znam, ale tu nie ma szału nawet z Daiwą 240g...Tapatalknięte z komórkiA to zależy jak trzymasz wędkę.Ja międzymałym a serdecznym i z Vankiem jest okParę godzin bez oznak bólu dłoni,a ja już wiekowy i kosciska czasem dokuczają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Jeden palec dalej :-) Osobiście wolę, jak wychodzi max centymetr od rantu szpuli. Wtedy w ciemno wiem, ze mi podpasuje ;-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremii Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś używa/ używał Kamisori perch 12cw? Mam kilka pytań jeśli ktoś ma, lub wie kto ma/miał to proszę o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Panowie, łowi ktoś z Was kijem Graphiteleader Corto 732 UL - GOCXS-732UL-T? Jeśli ktoś posiada/łowi to poprosiłbym o krótką charakterystykę a głównie, jaką gramaturę główek obsłuży przy Keitech ES 3'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś używa/ używał Kamisori perch 12cw? Mam kilka pytań jeśli ktoś ma, lub wie kto ma/miał to proszę o info. Pozdrawiam Ja mam, co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam, czy ktoś używa/ używał Kamisori perch 12cw? Mam kilka pytań jeśli ktoś ma, lub wie kto ma/miał to proszę o info. Pozdrawiam Ja też mam , pisz co cie trapi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremii Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Co na nią łapiecie panowie? Kupiłem pod okonia i zastanawiam się czy dać do niej pletke czy żyłkę. Czuła jest już na małych główkach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Witam Kupiłem niedawno Kongera World Champion II Tango 240 i na pierwszy rzut oka podobał mi się. Wcześniej jako pierwszej wędki na okonie używałem SG LRF 210 0,5-7g i wymieniłem na Tango bo brakowało mi trochę zasięgu. Chciałem coś nieco dłuższego, jednak wciąż delikatnego i czułego. Po kilku wypadach w których udało mi się wyciągnąć kilka średniaków mam wrażenie że brania na nowym kiju czuje mniej wyraźnie niż w poprzednim. tak jakby "przez rękawiczke". Czy macie jakąś propozycje dobrej inwestycji do 500 zł żeby poprawić mój komfort? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Co na nią łapiecie panowie? Kupiłem pod okonia i zastanawiam się czy dać do niej pletke czy żyłkę. Czuła jest już na małych główkach? Pozdrawiam Ten niby kij do 12g spokojnie ogarnia 20g. Ja łowię pletką i nie narzekam. Dół tego kija zaczyna się od 4g(główka z przynętą), czucie jest fajne bo w ręku a mniej po szczycie. Ja kupiłem ja z myślą o kleniach i pstrągach na zakrzaczone brzegi, jednak małe wobki słabo ładują ten kij. Skończył na sandaczu na lekko i okoniach na ciężko. Za te pieniądze to uważam ze niezła opcja i jest to dość uniwersalny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyotreq Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Co na nią łapiecie panowie? Kupiłem pod okonia i zastanawiam się czy dać do niej pletke czy żyłkę. Czuła jest już na małych główkach? Pozdrawiam Ja na nią ostatnio nie łapie nic, przesiadłem się na MHX i dużo lepiej spełnia się na okoniach.Ten kamisori poza jedną moim zdaniem wadą (uchwytem TVS) jest super na właśnie ciężkie okonie i może lekkie sandacze. Nie wiem skąd przyszło do głowy twórcom że to na okonie. A może gdzieś są jeszcze duże okonie w Polsce?Łowiłem plecionką i żyłką, obie dają radę. Jednak w 99% łowię żyłką.Nie wiem co to znaczy "czuła" ale moim zdaniem na małych główkach (ok. 1-3g) to jest słabo, jak by wisiało coś na końcu zestawu i tyle.Nie mniej jednak, jak masz kupić wędkę "uniwersalną" (jak napisał @GregorS CW to realne okolice 4-20) to jest to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremii Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Kurde to lipa, bo chciałem na lekkie okonie, @pyotreq czuła chodziło mi o drgania czy dobrze przenosi na łapę, ale kolega @GregoS odpowiedział za Ciebie Trochę szkoda bo myślałem że spełni moje oczekiwania na okonia. Pstrągi u mnie to tylko w marketach Jak mi nie siądzie to najwyżej puszczę ją tu na forum z krótką relacją. A może akurat będzie dla mnie, kto wie? W każdym razie dzięki za odpowiedź panowie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 WitamDragon fishmaker2 2,45cm 2-12g Czy ktos moze cos napisac o tym kiju?? Musze sie zdecydowac do soboty. Kupic nie kupic.Potrzebuje pod okonia, w wiekszosci lowie na gumy. Mam juz zamowiony SG custom 2,10 cm 2 -10g Nie wiem ktory mam kupic.Ktos ma?? Polowil?? Za duzo na forum nie znalazlem. Cenowo wychodzi prawie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata Filipa Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Miałem fishmakera z pierwszej serii i szczerze wybrałbym SG choćby z tego powpdu że jest bardziej filigranowej budowy za czym idzie czucie prqcy przynęty przy tej samej wadze ale to tylko moje przekonanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Racja.Te fishmakery to są straszne protezy. Giętka wklejka, a reszta beton. Typowa polska myśl techniczna.. SG custom będzie moim zdaniem duuużo przyjemniejszy . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Racja.Te fishmakery to są straszne protezy. Giętka wklejka, a reszta beton. Typowa polska myśl techniczna.. SG custom będzie moim zdaniem duuużo przyjemniejszy . Polska mysl to marketingowa, technologiczna to raczej chinska 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barkley679 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam wszystkich.Szukam kija okoniowego do łowienia z brzegu 2,40+Cw do 15g szybkiego,dobrze przenoszącego każde branie który poradzi sobie z przylowem szczupaka nie wklejanki obecnie od 2 lat używam wklejanki od mikado lexusa do 13g kij całkiem spoko ale za miękki nie jest w stanie obsłużyć wszystkich woblerkow a i za wolny jest Budżet do 500 zl Używałem opcji szukaj nic nie znalazłem a Konger stallion nie przemawia do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Luknij na Dam Effzett Microflex 2.30 15g. aktualnie używam do 7g, miałem 10g wersje również. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Obawiam sie, ze DAM takze nie przemowi ???? Apel, monit, zadanie i prosba do Wydzialu Administracji & Moderacji - nareperujta szukajke, a jesli sie nie da, podepnijcie gdzies na widoku instrukcje obslugi! Edytowane 13 Czerwca 2017 przez coloumb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 savagear bushwacker 228 3-18 i nic wiecej nie trzeba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 To ten, co jak zapalka lubi sobie trzasnac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 mam 4 rok i jeszcze nie trzasnol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi