intoxication Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Cześć. Szukam lekki okoniowy kij (max 2.1m) . Najlepiej fast ale też nie jakąś mega sztywną pałę. Główek cięższych niż 7-8 g używał nie będę ( a najczęściej pewnie z 3-5g) . Budżet ok300 zł (rozważe tez droższe ) . Obecnie blue bird do 5 g . Dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Łowił ktoś kijem Konger Ultris Jig Perch? Obsłuży małe woblerki i małe gumki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Łowił ktoś kijem Konger Ultris Jig Perch? Obsłuży małe woblerki i małe gumki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Mam Ultrisa Microna 0,5-6g, obsługuje bez problemu paprochy już od 0,7-0,8g więc biorąc pod uwagę różnicę w dolnej granicy CW Perch, nie powinieneś mieć żadnych problemów z przynętą od 1,2-1,5g (brutto). Edytowane 3 Października 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Mam ultrisa 0,5- 6 gr. Co prawda nie zakładałem do niego mikro woblerów lub obrotówki ale przeciążałem go pałeczką nawet 12 gr. Dawał radę, choć komfort to około 8-9 gram.Dół to tak jak napisał Kolega powyżej. Edytowane 3 Października 2017 przez PiotrCz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Mam ultrisa 0,5- 6 gr. Co prawda nie zakładałem do niego mikro woblerów lub obrotówki ale przeciążałem go pałeczką nawet 12 gr. Dawał radę, choć komfort to około 8-9 gram.Dół to tak jak napisał Kolega powyżej. Mam ultrisa 0,5- 6 gr. Co prawda nie zakładałem do niego mikro woblerów lub obrotówki ale przeciążałem go pałeczką nawet 12 gr. Dawał radę, choć komfort to około 8-9 gram.Dół to tak jak napisał Kolega powyżej. Dzięki Panom bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) ... Edytowane 3 Października 2017 przez Szerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Cześć. Szukam lekki okoniowy kij (max 2.1m) . Najlepiej fast ale też nie jakąś mega sztywną pałę. Główek cięższych niż 7-8 g używał nie będę ( a najczęściej pewnie z 3-5g) . Budżet ok300 zł (rozważe tez droższe ) . Obecnie blue bird do 5 g . Dzięki i pozdroKonger streeto 2 m do 9 gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Konger streeto 2 m do 9 gramPo pierwsze to niestety powyżej 300 zł. Po drugie uchwyt nie każdemu pasuje, mnie męczył dłoń już po godzinie machania, jeśli ktoś nie miał z nim styczności polecałbym najpierw próbę, bo rozczarowanie może być dosłownie bolesne. Edytowane 4 Października 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Z kwotą dam rad. Dzięki za info z tym uchwytem. Czy ktoś w Krakowie ma może do pomacania albo wie w jamim sklepie mogs mieć ? Rozważam tez sicario 1-7 i kuying teton 2-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Major Craft FCS S732UL 0,4-5gr 220 cm. Priv. Nowa, gwarancja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (...) Rozważam tez sicario 1-7 i kuying teton 2-10.Sicario ma identyczny uchwyt, jeśli Cię interesuje, poczytaj https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Cześć. Szukam lekki okoniowy kij (max 2.1m) . Najlepiej fast ale też nie jakąś mega sztywną pałę. Główek cięższych niż 7-8 g używał nie będę ( a najczęściej pewnie z 3-5g) .Budżet ok300 zł (rozważe tez droższe ) . Obecnie blue bird do 5 g . Dzięki i pozdroSashima perch jig lub Sashima perch spin, mieszczą się w budżecie i parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Zerknij sobie jeszcze na sheakspeare agility 0.5-7g. Edytowane 5 Października 2017 przez grzegorzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Dzieki za propozycje. Padło na streeto 2-9 w dobrej cenie . Jak mi nie podwjdzie to pójdzie dalej i będę szukał czegoś innego.Jak będzie po testach to dam znać .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 dla mnie za szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Tez się tego trochę obawiam. Nigdy jakoś nie miałem przekonania do szybkich kijów . No ale może czas spróbować i dojrzeć . Zobaczymy i najwyżej pójdzie dalej w świat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 To i ja się podepnę do tematu i proszę o propozycje okoniówki. Wymagania :-dlugosc 2-2.4m-2cz.-monoblank-akcja fast/xfast z naciskiem na to drugie-cw realne od 1.5g (chodzi o czucie opadu w ręce ) do 7g~-styl lowienia: szybki, agresywny opad (jaskóły, kajty i różne podobne)-waga: max 100g-budzet: 500 zl +-Oprócz streeto ktore mialem okazje dotknac, nie mam innego pomyslu aczkolwiek mysle ze jest jakas alternatywa (byc moze lepsza ) . Za wskazowki uzyj szukaj dziękuję. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Nie ma takiego kija na którym w ręce poczujesz opad 1,5g. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) To i ja się podepnę do tematu i proszę o propozycje okoniówki. Wymagania :-dlugosc 2-2.4m-2cz.-monoblank-akcja fast/xfast z naciskiem na to drugie-cw realne od 1.5g (chodzi o czucie opadu w ręce ) do 7g~-styl lowienia: szybki, agresywny opad (jaskóły, kajty i różne podobne)-waga: max 100g-budzet: 500 zl +-Oprócz streeto ktore mialem okazje dotknac, nie mam innego pomyslu aczkolwiek mysle ze jest jakas alternatywa (byc moze lepsza ) . Za wskazowki uzyj szukaj dziękuję. Pozdrawiam, M.rzeczywiście kij i opad 1,5g prędzej nurt to pociągnie niż to na dno pójdzie xD Jak masz trochę hajsu mi się podobał wyrób daiwy http://www.szczupak.pl/daiwa-gekkabijin-spin-ul-i2893.html Osobiście okoniówkę posiadam daiwe lrf 3-10 ale jak uzbieram trochę hajsu to wezmę sobie ten modelek też do 10 gramów na drop shota:P Edytowane 9 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Nie ma takiego kija na którym w ręce poczujesz opad 1,5g.Nie zgodzę się, proponuję wypróbować https://barduta.pl/pl/p/Wedka-SHIMANO-Yasei-Red-AX-Spinning-Coregonus-210/7347 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Nie zgodzę się, proponuję wypróbować https://barduta.pl/pl/p/Wedka-SHIMANO-Yasei-Red-AX-Spinning-Coregonus-2 Nie ma takiego kija na którym w ręce poczujesz opad 1,5g. A ja się zgodzę, jak łowie tak lekko patrze tylko i wyłącznie na linkę/szczytówkę. Chyba, że już pół dnia macham to już się czuje jak bym był na końcu zestawu i mogę łowić z zamkniętymi oczyma..Kijek MHX s781-2 1-6g, pletka 0,06 Ale to tylko moje zdanie i nikogo nie atakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Też nie mam zamiaru nikogo atakować, wyrażam jedynie mój pogląd i doznania organoleptyczne. Dałem przykład Coregonusa, bo na nim wczuje opad nawet drewniana ręka. Ponieważ nie mam spracowanych dłoni, bo pracuję wyłącznie głową i na klawiaturze (niegdyś piórem) i dłonie mam stosunkowo delikatne i wczulone, to osobiście wyczuwam opad 1,5-gramowej przynęty nawet na 2-krotnie tańszym kijku KONGER Ultris 232cm/0,5-6g.Oczywiście jeśli - jak napisał Derrek - prąd nie zabierze tak lekkiej przynęty. Edytowane 10 Października 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Piszecie tu o kijach , główkach.... tak naprawdę kluczową rolę w czuciu opadu w dłoni gra dno łowiska! Jeżeli są kamienie to da rade wyczuc stuknięcie o dno a jezeli dno jest miękkie to nawet superczułym kijkiem sie nie poczuje opadu 1,5g ! Łowie matagi tr60 w delfinie , czyli czułość jest na najwyzszym poziomie a na dnie z duża iloscią roslin i mułu nie ma mowy o czuciu w dłoni jak 1,5 paproszek kładzie się na tej 'poduszce' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 I tyle w temacie ... karpiu95 prawdę głosi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi