Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Często trafiają mi się przyłowy szczupaków i nie kręci mnie męczenie ryby. Ten ciut mocniejszy pozwoli na bardziej siłowy hol jak zajdzie potrzeba. Ale chyba znów dokupię CC 0-7 bo wychodzą z oferty a to fajny kij na zapas lub na rzekę Łynę u mnie w mieście.

• Like 1

Parabellum na rzekę jak najbardziej ale na wodę stojącą do jigowania to nie za bardzo ... kto miał to wie, że kij pod gumy jest zdecydowanie za bardzo uległy. No chyba, że pod DS. Ja sprzedałem ale kupię kolejnego CC 0-7 właśnie pod dropa i najmniejsze rzeczne przynęty ...

Witam szanowne grono. Poszukuje okonioweczki do podbijania główek 2-5 gram + dwu calowe kajtechy. Zależy mi aby w tych gramaturach kij pokazywal opad przynęty i kazde skubniecie okonia

http://jerkbait.pl/topic/87226-okoni%C3%B3wka/

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Panowie, ja wciąż szukam swojego kijka pod okonie i nie mogę się zdecydować. W ostatni weekend miałem możliwość pożyczyć i połowić jakąś jedoczęściową, mięciutką wędeczką robioną na zamówienie i to było to...Wędka była bardzo miękka, o parabolicznej akcji o c.w. do 7g ...Jak powiedział o niej sam właściciel "To kij o akcji krowiego ogona" :) 

Ponieważ nie stać mnie na kijek za 1000 PLN czy więcej, to chciałem Was zapytać czy znacie jakiś taki miękki, fabryczny, dwuczęściowy kij do 6-7 g wyrzutu?

Z góry dziękuję za porady!

M.

Jaxon Grey Stream 2.10 1-7g  :P  

już okonie około 20 cm fajnie go wyginają. +40cm garby już ładnie go doginają.

aktualnie go testuje, mój po lekkiej przeróbce, i nie przypominam sobie żeby mi jakiś okoń z niego spadł.

cena kija około 110 zł.

ciekawym kijem był też DAM Mffzet Metch 180cm 1-5g  tylko ciężko go gdzieś dostać

z kijków pod okonia jak na razie najfajniejszym blankiem był Matagi Big Pond. gnie się bardzo ładnie.

za około 600 zł można czasem trafić

Edytowane przez cinn
  • Like 2

Panowie, ja wciąż szukam swojego kijka pod okonie i nie mogę się zdecydować. W ostatni weekend miałem możliwość pożyczyć i połowić jakąś jedoczęściową, mięciutką wędeczką robioną na zamówienie i to było to...Wędka była bardzo miękka, o parabolicznej akcji o c.w. do 7g ...Jak powiedział o niej sam właściciel "To kij o akcji krowiego ogona" :)

Ponieważ nie stać mnie na kijek za 1000 PLN czy więcej, to chciałem Was zapytać czy znacie jakiś taki miękki, fabryczny, dwuczęściowy kij do 6-7 g wyrzutu?.

sprawdz jaxon grey stream 1,98m 1-7g jest jak krowi ogon, wolniejszy od 2,1m 1-7g Edytowane przez jkos
  • Like 1

kolega pisał o tym że nie stać go chwilowo na wędkę z pracowni i pytał o seryjniaka  ;)

no to ja napiszę że blank jaxon-a grey streream-a 1-7g 1.98 cm będzie dobry  :P

może być fabrycznie uzbrojony a może go ktoś przezbroi  :P

część postów może moderator przeniesie do tematu "okoniówka" w tym temacie też jest dużo na temat seryjnych kijków pod okonia.

pozdrawiam.

http://jerkbait.pl/topic/87226-okoni%C3%B3wka/

a jak znam życie to i tak skończy się na kiju z pracowni

Edytowane przez cinn

Nie neguję, że Jaxon może zdać egzamin nawet na 5-kę, do niedawna byłem fanem produktów oferowanych przez tę firmę i używałem niemal wyłącznie ich sprzętu. Jednak proponowałbym zainteresować się też kongerowym Ultrisem. Moja Partnerka używa te wędziska od ponad roku (Mikron 0,5-7g i Drop Shot 3-18g), seria na poziomie dwukrotnie droższych wędzisk innych firm. Warto spróbować.

• Like 1