Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

nie twierdze że seryjne kije są do bani. czasem seryjny kij będzie się lepiej sprawował niż wędka zrobiona na zamówienie.

u mnie zawsze czegoś brakowało, to rękojeść nie taka, nie wygodna, to przelotki za duże, za małe, to lakieru na omotkach za dużo, kolor wędki nie taki, itp...

Edytowane przez cinn

nie twierdze że seryjne kije są do bani. czasem seryjny kij będzie się lepiej sprawował niż wędka zrobiona na zamówienie.

u mnie zawsze czegoś brakowało, to rękojeść nie taka, nie wygodna, to przelotki za duże, za małe, to lakieru na omotkach za dużo, kolor wędki nie taki, itp...

witam Co ty piszesz kolego nie masz pojęcia o kijach z pracowni.To obecnie jest nie do przyjęcia bo pracownia poszła by z dymem .Sam wybierasz co chcesz kolor omotki ,przelotki.Wykonanie klasa mistrzowska .A korek nie pęka po sezonie jak seryjnych za 600zł FENWICKACH.

witam Co ty piszesz kolego nie masz pojęcia o kijach z pracowni.To obecnie jest nie do przyjęcia bo pracownia poszła by z dymem .Sam wybierasz co chcesz kolor omotki ,przelotki.Wykonanie klasa mistrzowska .A korek nie pęka po sezonie jak seryjnych za 600zł FENWICKACH.

Chyba nie zrozumiałeś kolegi wypowiedzi do końca... Miał na myśli kijki seryjne ;)

• Like 2

coś tam pojęcia o wędkach z pracowni mam  :) i dlatego do nich nic nie mam bo sam sobie składasz komponenty do budowy wędki wg swojego widzimisię. 

najwidoczniej zle odczytałeś posta, może ja zle go napisałem...

o rzeczach, komponentach, nie takich jakich chcemy dotyczyło kiji seryjnych.

• Like 2

http://e-rybka.pl/wedka-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-p-5748.html

Miałem w ręce jak na takie pieniądze to wykonanie dość pozytywne i jak się połamie to nie szkoda kasy.

Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt :(  dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem.

Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt :(  dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem.

Alek Ultris to bardzo interesujący kij, ale trzeba zapłacić około 190 zł. Ja za GS 210 1-7 g. dałem 89 zł. Może i tradycyjne uchwyty są fajniejsze, ale za tę cenę to na uchwyt można zaciągnąć "kotarę milczenia" :) GS nie jest światowym topem, ale... gdyby na blanku był napis Mitchell lub Savage Gear, to GS kosztowałby trzy razy tyle... I tyle w temacie :D

pozdrawiam

edit:

Wędkę kupiłem w tym sklepie i odebrałem osobiście: http://skleprybka.pl/sklep/wedziska/wedka-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-wj-dsa21007-nowosc-2018/

Edytowane przez kasperek
  • Like 2

Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt :( dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem.

Część. W każdym temacie piszesz o tym uchwycie i przez to wędka jest wg Ciebie "zła ". Mam streeto z takim samym uchwytem i jak dla mnie jest super i nie mam żadnych zastrzeżeń co do uchwytu ! Na temat pozostałych komponentów kija się nie wypowiem bo nie znam sicario.

Pozdrawiam

• Like 1

Odświeżam wątek bo sam szukam jakiejś delikatnej okoniówki (max. do 7g) w obrębie 300 PLN. Potrzebuję czegoś do połowu okoni na stojącej wodzie, głównie na gumy, czasem dość głęboko.

Czy ktoś z Kolegów łowi może na tego BLACK SAVAGE'a 2-7 g? Wizualnie wygląda ciekawie...może jakieś opinie?

Z góry dziękuję!

M.

Sprawdź DAM Microflex 1-7g 1,90 albo 2,30.

Jeśli lubisz krowie ogony to będzie super.

• Like 1

Część. W każdym temacie piszesz o tym uchwycie i przez to wędka jest wg Ciebie "zła ". Mam streeto z takim samym uchwytem i jak dla mnie jest super i nie mam żadnych zastrzeżeń co do uchwytu ! Na temat pozostałych komponentów kija się nie wypowiem bo nie znam sicario.

Pozdrawiam

Czy możesz wskazać, w którym miejscu napisałem, że wędzisko Jaxon GREY STREAM 2.10m  jest "złe"? Pisałem o uchwycie, który dla mnie jest nie do zaakceptowania. Po prostu jest dla mnie bardzo niewygodny i tyle. Nie dyskwalifikuje to wędziska, jeśli dla kogoś taki uchwyt jest wygodny. Lubię mieć odpowiedni komfort łowienia, a to zależy nie tylko od walorów samego blanku, ale również od uchwytu, wyważenia wędziska, jego ciężaru i wielu innych czynników. Znam na przykład ludzi, dla których niezbędnym elementem komfortu jest zaczep do przynęt i wędzisko bez zaczepu jest dla nich bleee...

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

W tym dwumetrowym Jaxonie w dolnym segmencie jest tylko jedna przelotka niedaleko spigota. (...).

... i chwatit, zaczepiasz na stopce i to w 100%% spełni taką samą funkcję, jaką spełnia dodatkowy zaczep, ale jeden woli córkę (zdrowe) inny teściową (nadmiar zbytku)... ;) :P

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Jeśli nie przeszkadza Ci o 18cm większa długość, poszukaj Storm Adventure AVS662ULF 6’6″ 2 pc 1/8 – 1/4oz 2-6lb Fast Spinning.

Wędzisko o nieprzeciętnych komponentach - mocowanie kołowrotka Fuji, przelotki, ramki i wkłady Fuji - w niskiej cenie. Bardzo dobre walory dynamiczne. Ugięcie paraboliczne. Opis znacznie niedoszacowany.

Mam to wędzisko w wersji castingowej, jest na bardzo dobrym poziomie. W praktyce obsługuje przynęty od 3 do 15g. W wersji spinningowej powinien dać radę 2-15g bez problemów i zagrożenia.

PS

Test wersji castingowej https://wedkarskiswiat.pl/storm-adventure-wedka-na-kazda-kieszen,k,80

Edytowane przez Alexspin