cinn Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) nie twierdze że seryjne kije są do bani. czasem seryjny kij będzie się lepiej sprawował niż wędka zrobiona na zamówienie.u mnie zawsze czegoś brakowało, to rękojeść nie taka, nie wygodna, to przelotki za duże, za małe, to lakieru na omotkach za dużo, kolor wędki nie taki, itp... Edytowane 8 Maja 2018 przez cinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 nie twierdze że seryjne kije są do bani. czasem seryjny kij będzie się lepiej sprawował niż wędka zrobiona na zamówienie.u mnie zawsze czegoś brakowało, to rękojeść nie taka, nie wygodna, to przelotki za duże, za małe, to lakieru na omotkach za dużo, kolor wędki nie taki, itp...witam Co ty piszesz kolego nie masz pojęcia o kijach z pracowni.To obecnie jest nie do przyjęcia bo pracownia poszła by z dymem .Sam wybierasz co chcesz kolor omotki ,przelotki.Wykonanie klasa mistrzowska .A korek nie pęka po sezonie jak seryjnych za 600zł FENWICKACH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 http://e-rybka.pl/wedka-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-p-5748.htmlMiałem w ręce jak na takie pieniądze to wykonanie dość pozytywne i jak się połamie to nie szkoda kasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 witam Co ty piszesz kolego nie masz pojęcia o kijach z pracowni.To obecnie jest nie do przyjęcia bo pracownia poszła by z dymem .Sam wybierasz co chcesz kolor omotki ,przelotki.Wykonanie klasa mistrzowska .A korek nie pęka po sezonie jak seryjnych za 600zł FENWICKACH. Chyba nie zrozumiałeś kolegi wypowiedzi do końca... Miał na myśli kijki seryjne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 witam Co ty piszesz kolego nie masz pojęcia o kijach z pracowni.To obecnie jest nie do przyjęcia bo pracownia poszła by z dymem .Sam wybierasz co chcesz kolor omotki ,przelotki.Wykonanie klasa mistrzowska .A korek nie pęka po sezonie jak seryjnych za 600zł FENWICKACH. coś tam pojęcia o wędkach z pracowni mam i dlatego do nich nic nie mam bo sam sobie składasz komponenty do budowy wędki wg swojego widzimisię. najwidoczniej zle odczytałeś posta, może ja zle go napisałem... o rzeczach, komponentach, nie takich jakich chcemy dotyczyło kiji seryjnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 http://e-rybka.pl/wedka-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-p-5748.htmlMiałem w ręce jak na takie pieniądze to wykonanie dość pozytywne i jak się połamie to nie szkoda kasy.Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem. Alek Ultris to bardzo interesujący kij, ale trzeba zapłacić około 190 zł. Ja za GS 210 1-7 g. dałem 89 zł. Może i tradycyjne uchwyty są fajniejsze, ale za tę cenę to na uchwyt można zaciągnąć "kotarę milczenia" GS nie jest światowym topem, ale... gdyby na blanku był napis Mitchell lub Savage Gear, to GS kosztowałby trzy razy tyle... I tyle w temacie pozdrawiam edit: Wędkę kupiłem w tym sklepie i odebrałem osobiście: http://skleprybka.pl/sklep/wedziska/wedka-jaxon-grey-stream-2-10m-1-7g-wj-dsa21007-nowosc-2018/ Edytowane 9 Maja 2018 przez kasperek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 fakt że uchwyt jest średnio wygodny. ale można w środek uchwytu wstawić piankę lub korek i jest wtedy dobrzehttp://jerkbait.pl/topic/105020-kije-jaxon-grey-stream/page-12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Zależy kto co lubi. Mam sporo okazji, aby pomacać i połowić na wędkę kolegi, który kupił GS w wersji 250 2-12 g. Jest to wersja z innym uchwytem, który przemawia do mnie jeszcze mniej niż ten "niewygodny" z ultra lighta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Wczoraj pofatygowałem się do sklepu i pomacałem z samej ciekawości. Wędzisko sprawia pozytywne wrażenie, tylko ten uchwyt dla mnie nie do zaakceptowania. Krótko używałem MIKADO Sicario SL Spin 1-7g (https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238), kompletna porażka z tym uchwytem.Część. W każdym temacie piszesz o tym uchwycie i przez to wędka jest wg Ciebie "zła ". Mam streeto z takim samym uchwytem i jak dla mnie jest super i nie mam żadnych zastrzeżeń co do uchwytu ! Na temat pozostałych komponentów kija się nie wypowiem bo nie znam sicario. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Alek opisuje swoje doświadczenia. Nie można mieć do niego o to żalu. Ja nie narzekam na tego typu uchwyty. Zastanawia mnie tylko dlaczego w pozostalych wersjach zdecydowano sie na taki a nie inny dolnik skoro lecą troche na pysk... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Odświeżam wątek bo sam szukam jakiejś delikatnej okoniówki (max. do 7g) w obrębie 300 PLN. Potrzebuję czegoś do połowu okoni na stojącej wodzie, głównie na gumy, czasem dość głęboko.Czy ktoś z Kolegów łowi może na tego BLACK SAVAGE'a 2-7 g? Wizualnie wygląda ciekawie...może jakieś opinie? Z góry dziękuję! M.Sprawdź DAM Microflex 1-7g 1,90 albo 2,30.Jeśli lubisz krowie ogony to będzie super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Część. W każdym temacie piszesz o tym uchwycie i przez to wędka jest wg Ciebie "zła ". Mam streeto z takim samym uchwytem i jak dla mnie jest super i nie mam żadnych zastrzeżeń co do uchwytu ! Na temat pozostałych komponentów kija się nie wypowiem bo nie znam sicario.PozdrawiamCzy możesz wskazać, w którym miejscu napisałem, że wędzisko Jaxon GREY STREAM 2.10m jest "złe"? Pisałem o uchwycie, który dla mnie jest nie do zaakceptowania. Po prostu jest dla mnie bardzo niewygodny i tyle. Nie dyskwalifikuje to wędziska, jeśli dla kogoś taki uchwyt jest wygodny. Lubię mieć odpowiedni komfort łowienia, a to zależy nie tylko od walorów samego blanku, ale również od uchwytu, wyważenia wędziska, jego ciężaru i wielu innych czynników. Znam na przykład ludzi, dla których niezbędnym elementem komfortu jest zaczep do przynęt i wędzisko bez zaczepu jest dla nich bleee... Edytowane 10 Maja 2018 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 (edytowane) Adn. kilku powyższych postów. Ten gs to jak mniemam jaxon grey stream czy tak ? Edytowane 10 Maja 2018 przez SlawekNikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Adn. kilku powyższych postów. Ten gs to jak mniemam jaxon grey stream czy tak ?Kiedyś było Guide Select, teraz Grey Stream a później kto wie Ciekawie co ludzie robią z tym całym zaoszczędzonym czasem, który uzyskują dzięki pisaniu skrótami....? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Łowią ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Łowią ryby ?Zaczną się motać coraz bardziej i coraz więcej pytań zadawać bo się nie chce napisac nazwy producenta. Ja rozumiem skrócić nazwę modelu, ale nigdy nie zrozumiem pomijania nazwy producenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Panowie, właśnie zakupiłem tego Jaxon'a - GREY STREAM (w krótszej wersji). Czekam na przesyłkę. Bardzo wszystkim dziękuję za rady! Z czasem pewnie kupię coś z "wyższej półki" Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Ja unikam bystrych oczu szefa Znam na przykład ludzi, dla których niezbędnym elementem komfortu jest zaczep do przynęt i wędzisko bez zaczepu jest dla nich bleee... To jestem następny. Bardzo brakuje mi takiego zaczepu przy "Gieesie" Jaxon Grey Stream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Ja unikam bystrych oczu szefa To jestem następny. Bardzo brakuje mi takiego zaczepu przy "Gieesie" Jaxon Grey Stream Żaden problem w dzisiejszych czasach:https://pl.aliexpress.com/item/New-10pcs-set-Fishing-Rod-Pole-Hook-Keepers-Holders-Fishing-Accessories-Safe-Keeping-For-Lures-Bait/32820906483.html?spm=a2g17.search0104.3.3.2143613b1ptgWi&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10151_10065_10344_10068_5722815_10342_10343_10340_5722915_10341_5722615_10696_10084_10083_10618_10304_10307_10301_5722715_5711215_10059_308_100031_10103_10624_10623_10622_5711315_5722515_10621_10620,searchweb201603_36,ppcSwitch_4&algo_expid=402bff1c-2286-4e82-84bc-1835a653b121-0&algo_pvid=402bff1c-2286-4e82-84bc-1835a653b121&priceBeautifyAB=0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jakoś mi brak zaczepu nie wadzi. Zaczepiam kotwiczkę o stopkę przelotki i nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 W tym dwumetrowym Jaxonie w dolnym segmencie jest tylko jedna przelotka niedaleko spigota. Wolalbym dodatkowe oczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 (edytowane) W tym dwumetrowym Jaxonie w dolnym segmencie jest tylko jedna przelotka niedaleko spigota. (...).... i chwatit, zaczepiasz na stopce i to w 100%% spełni taką samą funkcję, jaką spełnia dodatkowy zaczep, ale jeden woli córkę (zdrowe) inny teściową (nadmiar zbytku)... Edytowane 12 Maja 2018 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Potrzebuje okoniówki do 15g, długości 1.80 m. Szybkość fast, ugięcie jak najgłębsze. Najlepiej nie wklejka. Cenowo do 300-500zł. Coś doradzicie? Edytowane 15 Lipca 2018 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Jeśli nie przeszkadza Ci o 18cm większa długość, poszukaj Storm Adventure AVS662ULF 6’6″ 2 pc 1/8 – 1/4oz 2-6lb Fast Spinning.Wędzisko o nieprzeciętnych komponentach - mocowanie kołowrotka Fuji, przelotki, ramki i wkłady Fuji - w niskiej cenie. Bardzo dobre walory dynamiczne. Ugięcie paraboliczne. Opis znacznie niedoszacowany.Mam to wędzisko w wersji castingowej, jest na bardzo dobrym poziomie. W praktyce obsługuje przynęty od 3 do 15g. W wersji spinningowej powinien dać radę 2-15g bez problemów i zagrożenia. PSTest wersji castingowej https://wedkarskiswiat.pl/storm-adventure-wedka-na-kazda-kieszen,k,80 Edytowane 15 Lipca 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi