Karpiu95 Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Savage gear finezze do 12g. co prawda nie ma głębokiego ugięcia, ale kijek zajebisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Ma ktoś może jakieś doświadczenie z wędkami Berkley z serii Cherywood HD? Konkretnie model 170 cm 1-7g. Jeśli nie to poszukuję czegoś godnego polecenia do 150 zł pod małe gumki, czasem woblerki. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez LuNaTic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Potrzebuje okoniówki do 15g, długości 1.80 m. Szybkość fast, ugięcie jak najgłębsze. Najlepiej nie wklejka. Cenowo do 300-500zł. Coś doradzicie?Myślę, że odpowiednią pod twoje potrzeby będzie CORTO EX graphitelidera GOCXS-6102L-T co prawda jest trochę dłuższa 2,03m i w opisie jest do 8gram ale spokojnie do 15-17gr. ogólnej masy przynęty można używać, jest bardzo szybka i pod obciążeniem pięknie się ugina po całości. Używam jej do opadu na grubo okoń i lekko sandacz -rewelacja. Próbowałem też w trolingu na mniejsze gumy, czucie przynęty jest wzorowe, każde dotknięcie czegokolwiek pod wodą (trącenia żywca, zanieczyszczenia, niepewne brania drapieżnika itp.) czuć w łapce. Muszę Ci powiedzieć, że jest to jedna z moich ulubionych uniwersalnych wędek i jedna z nielicznych tak czułych , przenoszących do ręki najdelikatniejszych brań, mogę ją porównać do MATAGI TR60 Super Trout-2 z delfinem, która też jest super czuła. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań tej wymarzonej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Myślę, że odpowiednią pod twoje potrzeby będzie CORTO EX graphitelidera GOCXS-6102L-T co prawda jest trochę dłuższa 2,03m i w opisie jest do 8gram ale spokojnie do 15-17gr. ogólnej masy przynęty można używać, jest bardzo szybka i pod obciążeniem pięknie się ugina po całości. Używam jej do opadu na grubo okoń i lekko sandacz -rewelacja. Próbowałem też w trolingu na mniejsze gumy, czucie przynęty jest wzorowe, każde dotknięcie czegokolwiek pod wodą (trącenia żywca, zanieczyszczenia, niepewne brania drapieżnika itp.) czuć w łapce. Muszę Ci powiedzieć, że jest to jedna z moich ulubionych uniwersalnych wędek i jedna z nielicznych tak czułych , przenoszących do ręki najdelikatniejszych brań, mogę ją porównać do MATAGI TR60 Super Trout-2 z delfinem, która też jest super czuła. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań tej wymarzonej wędki. Tylko gdzie znaleźć te Corto GOCXS-6102L-T? Z chęcią bym przygarnął, ale nie jest już ten kijek produkowany/osiągalny/dystrybuowany....Mam 732-T i trochę mi kluskowaty, ale to zacny kij jest- szukam jego braciszka krótszego, ostatnio na Łotwie ktoś mi się oferował, że zamówić może, ale długi czas oczekiwania.Jakbyś coś wiedział ws. dostępności- podrzuciłbyś info na priva? Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Ja swoją kupiłem od Rafała Bednarkiewicza, dystrybutora graphiteleader w tamtym roku. Jest tu na forum. Napisz do niego i zapytaj czy są dostępne . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Napisałem, jutro zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quert383 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam, szukam jakiś propozycji co do okoniówki tzn. krótka do 220cm, minimalistyczna, głównie używana do przynęt gumowych 4-10cm(gumy westina shadteez,bloodteez,stanley, jaskółki berkley,lunker city,może jakieś fishupy) bardzo rzadko obrotówki. Główki 1-7g. Budżet 500zł Znalazłem jednego kandydata westin w3 t&c 5-15, tyle tylko że tam nie obsłużę mniejszych fishupów na lekkich główkach. A i najważniejsze chciałbym żeby wędka była czulą tzn.czuje tutaj kamyczek, tutaj miękkie dno itd, a brania były dobrze wyczuwalne. Może coś polecicie za tą kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Masz o tym 34 str ... wymieniono tu praktycznie wszytskie seryjne kij i blanki okoniowe .... Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Masz o tym 34 str ... wymieniono tu praktycznie wszytskie seryjne kij i blanki okoniowe ....Za mało, bo jeszcze nie da się zrobić burdelu w głowie. Jeszcze kilka stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, szukam jakiś propozycji co do okoniówki tzn. krótka do 220cm, minimalistyczna, głównie używana do przynęt gumowych 4-10cm(gumy westina shadteez,bloodteez,stanley, jaskółki berkley,lunker city,może jakieś fishupy) bardzo rzadko obrotówki. Główki 1-7g. Budżet 500zł Znalazłem jednego kandydata westin w3 t&c 5-15, tyle tylko że tam nie obsłużę mniejszych fishupów na lekkich główkach. A i najważniejsze chciałbym żeby wędka była czulą tzn.czuje tutaj kamyczek, tutaj miękkie dno itd, a brania były dobrze wyczuwalne. Może coś polecicie za tą kase?Jak chcesz połaczyc lowienie najmniejszymi fishup z łowieniem gumami 4"+kilka gram ołowiu jednym kijem?Pewnych rzeczy nie da się pogodzić tak aby było dobrze i dawało satysfakcję. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez drag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Chyba że jesteś w stanie na pewne rzeczy przymrużyć oczy. Ja np łowię okonie kijem do 18g, ale przynęty minimum to 5g + 3" easy shiner. I tak... zdaję sobie sprawę że to nie jest profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 To też zależy czy łapiesz okonie czy fryteczki, ja używam blackrocka do 21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Przymierzam się do zakupu GUNKI IRON-T S 183-L/ML, 183 cm, 1.5 - 10 g. Czy ktoś posiada i może coś napisać o tym kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 To też zależy czy łapiesz okonie czy fryteczki, ja używam blackrocka do 21g Nie zależy to tak bardzo od wielkości ryb jak od wielkości/głębokości łowiska i w związku z tym od wagi używanych przynęt. Łowię naprawde duże okonie na króciutkie witeczki ale łowiska małe i nie głębokie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 A ja łowię witeczką leciutko ale głęboko,każdy łowi tak jak lubi i mu pasuje.Zaciąc okonia 40+ na 10-12m kijkiem do 5lb bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Cześć, Ponieważ po półtorej roku łowienia mhx s 871 zaczynam dochodzić do wniosku, że jest delikatnie za słaby (Max jaki ogarnie to 6g plus kajtek 3 cale) zaczynam powoli rozglądać się za następca. Może ktoś polecić blank spełniający wymagania - długość 200-220 cm, wachlarz Przynęt to 3-12 gram (masy łącznej od 2g plus kajtek 2 cale do 8-9 gram plus kajtek 3 cale, najczęściej 4-6g plus 2-3 cale smukłej gumki) praca i akcja kija zbliżona do mhx s 871 (bardzo mi odpowiadała) Z góry dziękujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikcarg Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Z doborem wędki nie pomogę, ale czy ten mhx będzie na sprzedaż? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Z doborem wędki nie pomogę, ale czy ten mhx będzie na sprzedaż? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaPewnie tak, ale nie wcześniej jak zrobię nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Cześć, Ponieważ po półtorej roku łowienia mhx s 871 zaczynam dochodzić do wniosku, że jest delikatnie za słaby (Max jaki ogarnie to 6g plus kajtek 3 cale) zaczynam powoli rozglądać się za następca. Może ktoś polecić blank spełniający wymagania - długość 200-220 cm, wachlarz Przynęt to 3-12 gram (masy łącznej od 2g plus kajtek 2 cale do 8-9 gram plus kajtek 3 cale, najczęściej 4-6g plus 2-3 cale smukłej gumki) praca i akcja kija zbliżona do mhx s 871 (bardzo mi odpowiadała) Z góry dziękujęPozdrawiamZobacz na MHX S842-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PurpleTurtle Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam, pytanie z innej bajki od dwóch miesięcy śledzę różne fora i dalej mam problem z doborem kija pod okonia, potrzebuje czegoś 5-7g i z dobrym opisem, chce łowić z brzegu i w małych rzekach, pytanie czy wy łowicie z brzegu kijami 2m ?, wszyscy mi odradzają ale widzę ze różne osoby idą tą drogą, jakie jest wasze zdanie ?. Jeszcze jakbyście mogli polecić kij do 350 z dobrym opisem wyrzuowym ?, mam nadzieje ze nie zostanę zlinczowany za to co napisałem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Skoro wszyscy Ci odradzają to COŚ w tym jest,taki krótki kij to raczej na łódkę,z brzegu już powinien mieć przynajmniej 225/240cm,no chyba że ten brzeg jest w miarę równy bez przybrzeżnej roslinnosci i trzcin....lub łowisz z pomostu to wtedy o,k ....ja mam taki https://www.youtube.com/watch?v=IQ4ASIJpaGU&t=43s i wymiata....są też wersje z mniejszym cw............ Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witam, pytanie z innej bajki od dwóch miesięcy śledzę różne fora i dalej mam problem z doborem kija pod okonia, potrzebuje czegoś 5-7g i z dobrym opisem, chce łowić z brzegu i w małych rzekach, pytanie czy wy łowicie z brzegu kijami 2m ?, wszyscy mi odradzają ale widzę ze różne osoby idą tą drogą, jakie jest wasze zdanie ?. Jeszcze jakbyście mogli polecić kij do 350 z dobrym opisem wyrzuowym ?, mam nadzieje ze nie zostanę zlinczowany za to co napisałem.Pozdrawiam.Z brzegu używam okoniówki 1,90 do 2,20m max i jakieś szczególnej różnicy w odległości nie odczuwam, ale wszystko zależy od blanku, uzbrojenia i linki. Za to prowadzi się dużo lepiej lepsza animacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Z brzegu na Wiśle a z brzegu na bajorku to dwie różne rzeczy Jeśli 2m będzie za krótki żeby dorzucić do miejsca to 220 czy 240 życia nie uratuje. Poza tym jak wyżej - szczególnie grubość linki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zobacz na MHX S842-2A miałeś i używałeś? Pytam ponieważ interesuje mnie praktyczny punkt widzenia poparty jakimś tam czasem z wędka nad wodą, a nie teoretyczny punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Nie miałem okazji używać. Kiedyś myślałem nas nim. https://hubrods.pl/MHX_S842-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi