PurpleTurtle Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Skoro wszyscy Ci odradzają to COŚ w tym jest,taki krótki kij to raczej na łódkę,z brzegu już powinien mieć przynajmniej 225/240cm,no chyba że ten brzeg jest w miarę równy bez przybrzeżnej roslinnosci i trzcin....lub łowisz z pomostu to wtedy o,k ....ja mam taki https://www.youtube.com/watch?v=IQ4ASIJpaGU&t=43s i wymiata....są też wersje z mniejszym cw............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Z brzegu na Wiśle a z brzegu na bajorku to dwie różne rzeczy Jeśli 2m będzie za krótki żeby dorzucić do miejsca to 220 czy 240 życia nie uratuje. Poza tym jak wyżej - szczególnie grubość linki racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PurpleTurtle Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 No proszę, właśnie bije się z myślami czy nie zamówić przez Ali właśnie kuying teton 198 do 10g, ale bije się z myślami czy kurde ten uchwyt to nie podróbka Fuji, Chińczycy wszystko podrobią, kurde naprawdę podoba ni się, dużo ludzi z forum go ma, jakie jest twoje zdanie odnoście wykonania ?, w ogóle jaka jest transmisja brań ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 No proszę, właśnie bije się z myślami czy nie zamówić przez Ali właśnie kuying teton 198 do 10g, ale bije się z myślami czy kurde ten uchwyt to nie podróbka Fuji, Chińczycy wszystko podrobią, kurde naprawdę podoba ni się, dużo ludzi z forum go ma, jakie jest twoje zdanie odnoście wykonania ?, w ogóle jaka jest transmisja brań ?Logo załata twój ból , a plastyk jest plastyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Koledzy poszukuję casta/blanku pod pod jiga (5-17 g ołowiu + 3-4 calowa guma), który jednoczenie obsłuży 5-9cm twitche i popperki w długości 2-2,1 m w jednym kawałku. Kij docelowo będzie wykorzystywany pod okonia (normalnego okonia). Nie szukam ostrej sandaczowej kosy. Kijek szybki ale pompującego okonia ma utrzymać.Przewertowałem kilkanaście stron ale zazwyczaj jest mowa o kijach do 10 g lub szybkich sandaczówkach. Jeśli przychodzi wam coś do głowy proszę o sugestie. Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Savage gear finezze do 12g mysle ze by dalo rade tylko ze tam 192cm tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Savage gear finezze do 12g mysle ze by dalo rade tylko ze tam 192cm tylkoSG finezze mi nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzypek Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Savage gear finezze do 12g mysle ze by dalo rade tylko ze tam 192cm tylkomyśłę że jak okoniówka to min. 210 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 myśłę że jak okoniówka to min. 210 cm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 myśłę że jak okoniówka to min. 210 cm Masz na myśli małą rzekę chyba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Miałem kije okoniowe od 190 do 221 i uważam , że sicario 207 które teraz mam jest ideałem. Chociaż na 190 też super się łowilo. Wszystko z brzegu i ew belly.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Panowie jaka jest najlepsza wedka na okonia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Panowie jaka jest najlepsza wedka na okonia? Jest kilka modeli, jeśli nie kilkanaście i każdy użytkownik będzie wychwalać model, który posiada.Takie pytanie trochę z sufitu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Panowie jaka jest najlepsza wedka na okonia?Panowie... to tylko glupi zart mojej dziewczyny...juz wiem dlaczego mnie zapytała jakie jest najgłupsze pytanie jakie mozna zadać wędkarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Panowie... to tylko glupi zart mojej dziewczyny...juz wiem dlaczego mnie zapytała jakie jest najgłupsze pytanie jakie mozna zadać wędkarzowi Hehehe, bystrą masz dziewczynę a do tego lubi płatać figle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 .... zeby jeszcze na ryby zaczela jezdzic.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Posiadam Jaxon Grey Stream 1.98 1-7g i jestem w szoku, że w tej cenie jest tak dobra wędka. Jak ją tylko do ręki biorę to mam banana na mordzie. Nie spadła mi z niej żadna ryba. Idealna pod okonia/pstrąga/klenika. Bardzo fajnie pracuję pod rybą. Wędka raczej na mniejsze rzeki. Wiadomo że ciężko by nią sandacze łowić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Od kilku sezonów użytkuje dwa spiny pod okonia :- Mikado Sicario 238 cw.7g - Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-T line: 1-7gi w obu przypadkach jestem w pełni zadowolony z komfortu łowienia. Pierwsza pozycja dysponuje zapasem mocy i nie boi się przyłowów w postraci szczupaków czy sandaczy.Używam go łowiąc zarówno z brzegu na Wiśle jak i z pontonu. Natomiast drugi spin to prawdziwa ,,kosa" okoniowa .... niesamowicie czuła i pięknie ładujaca przynęty podczas rzutu.Wędzisko pomimo swojej wagi bardzo mocne o czy przekonałem się przy przyłowach ... Kiedyś miałem 8 spinów pod okonia teraz mam 2 w/w wędki ,które ogarniaja cały garbusowy temat Edytowane 21 Września 2018 przez DAMIR 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 A tak z ciekawości jak wygląda różnica w czułości pomiędzy tymi 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-T line: 1-7g ile realnie podbija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 A tak z ciekawości jak wygląda różnica w czułości pomiędzy tymi 2 ?Hmm Sicario jest czułym kijem i fajnie przenosi zarówno pstryki jak i zdecydowane ,,strzały" w przynetę. Natomiast Finnezka to przewodnictwo na najwyższym poziomie ... po prostu ,,kopie prąd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-T line: 1-7g ile realnie podbija?Głównie używam główek od 2g do 7g plus guma i jest ok ..... ale myślę ,że 10g +guma na ,,szuranego" spokojnie ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Używa ktos kongera paladin fire wizard 225 ? Jakie wrażenia? Jakie realne dolne i górne cw w opadzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Kongera paladin fire wizard 225 to mój ulubiony kij do polowania na okonie.Używam od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony.To taka bardzo czuła i szybka szpada okoniowa. Pod rybą przechodzi w pełne ugięcie.Większe przyłowy też ogarnie bez problemu.Jeżeli chodzi o zakres obsługiwanych przynęt to moim zdaniem jest prawidłowo opisany.Dobrze radzi sobie z micro jigiem jak i z 4=5 gramową główką z niewielką gumą.Praca małego woblera czy małej wirówki też dobrze wyczuwalna.Używam tego kija w zestawie z nanofilem 0.06 i TP 1000.Całość tworzy bardzo fajny i czuły zestaw o bardzo dużym zasięgu.Tam gdzie łowię zasięg ma duże znaczenie a dobre właściwości rzutowe to niewątpliwie duży atut tej wędki.Jakość użytych materiałów i wykonanie na wysokim poziomie.Brakuje mi jedynie zaczepu na przynęty,Mała rzecz a cieszy.Ogólnie polecam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damis88 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Miał ktoś styczność z kijem Mikado blocks player 198cm 1-9g lub jakimkolwiek z serii blocks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi