Skocz do zawartości

Okoniówka

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wszyscy Ci odradzają to COŚ w tym jest,taki krótki kij to raczej na łódkę,z brzegu już powinien mieć przynajmniej 225/240cm,no chyba że ten brzeg jest w miarę równy bez przybrzeżnej roslinnosci i trzcin....lub łowisz z pomostu to wtedy o,k ....ja mam taki https://www.youtube.com/watch?v=IQ4ASIJpaGU&t=43s i wymiata....są też wersje z mniejszym cw............

No proszę, właśnie bije się z myślami czy nie zamówić przez Ali właśnie kuying teton 198 do 10g, ale bije się z myślami czy kurde ten uchwyt to nie podróbka Fuji, Chińczycy wszystko podrobią, kurde naprawdę podoba ni się, dużo ludzi z forum go ma, jakie jest twoje zdanie odnoście wykonania ?, w ogóle jaka jest transmisja brań ?

No proszę, właśnie bije się z myślami czy nie zamówić przez Ali właśnie kuying teton 198 do 10g, ale bije się z myślami czy kurde ten uchwyt to nie podróbka Fuji, Chińczycy wszystko podrobią, kurde naprawdę podoba ni się, dużo ludzi z forum go ma, jakie jest twoje zdanie odnoście wykonania ?, w ogóle jaka jest transmisja brań ?

Logo załata twój ból , a plastyk jest plastyk

• Like 1

Koledzy poszukuję casta/blanku pod pod jiga (5-17 g ołowiu + 3-4 calowa guma), który jednoczenie obsłuży 5-9cm twitche i popperki w długości 2-2,1 m w jednym kawałku. Kij docelowo będzie wykorzystywany pod okonia (normalnego okonia). Nie szukam ostrej sandaczowej kosy.  Kijek szybki ale pompującego okonia ma utrzymać.

Przewertowałem kilkanaście stron ale zazwyczaj jest mowa o kijach do 10 g lub szybkich sandaczówkach. 

Jeśli przychodzi wam coś do głowy proszę o sugestie. 

Edytowane przez MarCinFin

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Posiadam Jaxon Grey Stream 1.98 1-7g i jestem w szoku, że w tej cenie jest tak dobra wędka. Jak ją tylko do ręki biorę to mam banana na mordzie. Nie spadła mi z niej żadna ryba. Idealna pod okonia/pstrąga/klenika. Bardzo fajnie pracuję pod rybą. Wędka raczej na mniejsze rzeki. Wiadomo że ciężko by nią sandacze łowić.

• Like 2

Od kilku sezonów użytkuje dwa spiny pod okonia :

- Mikado Sicario 238 cw.7g 

- Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-762L-T line: 1-7g

i w obu przypadkach jestem w pełni zadowolony z komfortu łowienia. Pierwsza pozycja dysponuje zapasem mocy i nie boi się przyłowów w postraci szczupaków czy sandaczy.Używam go łowiąc zarówno z brzegu na Wiśle jak i z pontonu. Natomiast drugi spin to prawdziwa ,,kosa" okoniowa .... niesamowicie czuła i pięknie ładujaca przynęty podczas rzutu.Wędzisko pomimo swojej wagi bardzo mocne o czy przekonałem się przy przyłowach ... 

Kiedyś miałem 8 spinów pod okonia teraz mam 2 w/w wędki ,które ogarniaja cały garbusowy temat ;)

Edytowane przez DAMIR
  • Like 3

Kongera paladin fire wizard 225 to mój ulubiony kij do polowania na okonie.Używam od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony.To taka bardzo czuła i szybka szpada okoniowa. Pod rybą przechodzi w pełne ugięcie.Większe przyłowy też ogarnie bez problemu.Jeżeli chodzi o zakres obsługiwanych przynęt to moim zdaniem jest prawidłowo opisany.Dobrze radzi sobie z  micro jigiem jak i z 4=5 gramową główką z niewielką gumą.Praca małego woblera czy małej wirówki też dobrze wyczuwalna.Używam tego kija w zestawie z nanofilem 0.06 i TP 1000.Całość tworzy bardzo fajny i czuły zestaw o bardzo dużym zasięgu.Tam gdzie łowię zasięg ma duże znaczenie a dobre właściwości rzutowe to niewątpliwie duży atut tej wędki.Jakość użytych materiałów i wykonanie na wysokim poziomie.Brakuje mi jedynie zaczepu na przynęty,Mała rzecz a cieszy.Ogólnie polecam.

• Like 3