FidoAngel Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Ja z kolei nie łowię na żadne paprochy, twisterki i resztę planktonu. 3" to minimum ... 10 cm też się często zdarza. Coś więcej bo kogo to obchodzi bez podania szczegółów. Edytowane 27 Listopada 2018 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 WitamSzukam wedki pod male woblery 3-8g 2-7cm na leniwe plytkie rzeki pod okonia, jazia, klenia. Co polecacie do 300zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 (edytowane) poszukaj z seryjnych kijów SG parabellum można już dostać w takiej cenie https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/savage-gear-parabellum-cc/s/7753 okoniem mniejszy może być problem ale kleń jaź a nawet boleń spokojnie.Kolega sobie chwali tego kija. Edytowane 1 Grudnia 2018 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Chcialbym dlugosc 240cm a Parabellum niestety 2.15 albo 279cm. Co myslicie o DAM Microflex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Poczytaj Andrzeju - http://jerkbait.pl/topic/79328-dam-effzett-microflex/page-1# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.C. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Mam do sprzedania stan idealny 300zł Jeśli zainteresowany foto na Pv Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 krakusJuz przeczytalem i nawet napisalem w tym temacie. Chyba najbardziej polecana w tym przedziale cenowym wedka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duszekpl Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Savage Gear LRFMicroflex DAMSavage Gear XLNT3 który poleca wędka 1-7 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Andrzeju przyglądnij się tym modelom jak będziesz miał okazję.WĘDKA DAIWA EXCELER UL JIGGER 1-9G 225CMlub dł. 2.10CM i cw 3-14G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzeju Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Niesetety nie chce wklejki. Ale dziekuje za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Czy kojarzycie jakąś ciekawą okoniówkę o długości 2,30m - 2,40m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 GNFS - 762L - T to moja ulubiona kosa okoniowa także polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Ja z kolei nie łowię na żadne paprochy, twisterki i resztę planktonu. 3" to minimum ... 10 cm też się często zdarza.Alex, okoń 20cm zasysa bez problemu gumę 3" po samą główkę. Wyleczyłem się z paproszenia bo za dużo drobiazgu się czepia. Moje łowiska to okręg Mazowiecki w promieniu do 50km od Warszawy Może i macie rację, muszę spróbować. Fakt, że jak dotąd moim oknkom daaaleeeko do rekordowych wymiarów. Może następny weekend będzie nieco cieplejszy, to wezmę pod uwagę Wasze podpowiedzi.Tyle, że moja okoniówka to zaledwie 1-6g, no powiedzmy 8g da radę, ale jakby coś to wezmę trochę mocniejszą 3,5-7g (praktycznie komfortowo obsługuje 4-10g).Dzięki. Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Spróbuję ponowić pytanie Czy kojarzy ktoś z Was jakieś ciekawe wędziska okoniowe o długości minimum 2,30m (tubular) lub ze szklaną bardzo elastyczną szczytówką (np. podobną do tej montowanej w Kociej Łapie)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Spróbuję ponowić pytanie Czy kojarzy ktoś z Was jakieś ciekawe wędziska okoniowe o długości minimum 2,30m (tubular) lub ze szklaną bardzo elastyczną szczytówką (np. podobną do tej montowanej w Kociej Łapie)?Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS - 762L - T , świetny kijek na garbuski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja2 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam wszystkich! To mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Łowie na małych zarośnietych rzekach do tej pory głównie spławik i tu sie zaczyna ponieważ chciałem troche urozmaicić sobie. Mam mikado tachibana 2,7 do 20g takie coś że za szczupakiem czy okoniem sie poszło ale... Potrzebuje czegos podobnej długości (lub wiecej) w miare uniwersalnego zeby dobrac sie do okoni jazi i kleników. Przynety to twistery, małe wobki i blachy do 7g. Z góry dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 SG Parabellum - masz kilka gramatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich! To mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Łowie na małych zarośnietych rzekach do tej pory głównie spławik i tu sie zaczyna ponieważ chciałem troche urozmaicić sobie. Mam mikado tachibana 2,7 do 20g takie coś że za szczupakiem czy okoniem sie poszło ale... Potrzebuje czegos podobnej długości (lub wiecej) w miare uniwersalnego zeby dobrac sie do okoni jazi i kleników. Przynety to twistery, małe wobki i blachy do 7g. Z góry dziekuje:)Nie poinformowałeś jaki masz budżet, więc z mojego doświadczenia mogę Ci z czystym sumieniem polecić https://wedkuje.pl/n/dragon-moderate/86921. Wędzisko dokładnie wpasowujące się w Twoje potrzeby. Od czasu kiedy pisałem moje wrażenia z użytkowania Moderate, DRAGON urealnił cenę i teraz jest ona adekwatna do parametrów technicznych i użytkowych tego wędziska. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Właśnie jeden egzemplarz trafił na giełdę sprzętu. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Z tańszych wędek, które się pewnie nadadzą jest Mikado Chubster 2.70m 2-12g lub 3.05m 3-15g.Ja osobiście używałem Shimano Catana 3-14g i 1-11g. Są różne długości. Całkiem fajne wędki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) (…)Ja osobiście używałem Shimano Catana 3-14g i 1-11g. Są różne długości. Całkiem fajne wędki.Potwierdzam, też miałem te wędziska w użyciu, ale poszły do ludzi gdy zachorowałem na casting Wrażenia z użytkowania 3-14 napisałem trochę "wypocin" https://wedkuje.pl/n/pierwsze-wrazenia/88105 warto przeczytać również komentarze. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja2 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Dziękuje za podpowiedzi. Rzeczywiście moderate wymiata finansowo tez ale chubster jest do rzeczy:) Edytowane 4 Grudnia 2018 przez Gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Czesć,Czy Konger Paladin Fire Wizard 225 2-7 g to okoniówka?łowił ktoś na ten kijek?Jakie jest jego przeznaczenie? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opis katalogowy:"Jesteście miłośnikami połowu mikroprzynętami? W takim wypadku ten model od pierwszego kontaktu "przyklei" się do Waszych rąk. Jest to urzeczywistnienie marzeń spinningisty. Szybka akcja, a jednak głębokie ugięcie podczas holu umożliwia pełną kontrolę nad holowaną rybą. Sprawdźcie ten model, a nie uwierzycie własnym oczom jakim okazom jest w stanie podołać to wędzisko".Na dobrą sprawę nic nie mówiące ble, ble, ble pasujące do każdego wędziska, które chce się zareklamować.Jeśli masz nadmiar kasy, to bierz, na pewno sprawdzi się w łowieniu okoni, ale są wędziska znacznie tańsze, a w niczym nie ustępujące Wizardowi, choćby World Champion II Elvis, Mikros lub Tango. Jeśli ja miałbym wybierać, to zdecydowanie Championa, choćby dla tego, że seria Paladin już w 2017 r. "wypadła" z oferty Kongera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 WĘDKA SANGER IRON CLAW HIGH-V UL 198/0,5-6gostatnio w jednym sklepie ogladałem taki kijek ... robi wrazenie - jak ktos szuka budzetowej okoniowki to warto na to popatrzec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi