Tupas Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Koledzy co byście doradzili w cenie do 300zł, 2pc 210cm max, cw do 8-10g . Myślałem nad Mistral Sicata, Konger Ultris, Major Craft tylko czy wyrobię się w zakładanym budżecie itp itd wątek przeglądałem lecz ciężko cokolwiek wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Masz w tej kwocie tetona max 198cm Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Teton fajny ... dobrze prawi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Za około 250 zł kupisz DAM EFFZETT MICROFLEX 2,10m 2-10g.Fajna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Za około 250 zł kupisz DAM EFFZETT MICROFLEX 2,10m 2-10g.Fajna wędka.lub 2.10 1-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Masz też Favorite u Krzyśka Stepanowa. W tej cenie napewno coś dostaniesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Jeśli chodzi o Favorite mowa jest o Blue Bird? Wgl w jakie przelotki są one zbrojone bo nigdzie tego nie mogę odnaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Popatrz na sicario bądź streeto. Fajne , szybkie patyki . Mega czułe . Akcja typowo szczytowa . Duży komfort przy podbijaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Albo Major Craft First Cast, cena bodajże niewiele ponad 300zł, mam kijek 0,5-7g i jakoś koło 230cm. Opisany bardzo dobrze, w tej gramaturze podbija spokojnie. Pod okoniem 25-30cm przechodzi w fajną parabolę. Czułoś świetna. Szczerze polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Popatrz na sicario bądź streeto. Fajne , szybkie patyki . Mega czułe . Akcja typowo szczytowa . Duży komfort przy podbijaniu. Albo Major Craft First Cast, cena bodajże niewiele ponad 300zł, mam kijek 0,5-7g i jakoś koło 230cm. Opisany bardzo dobrze, w tej gramaturze podbija spokojnie. Pod okoniem 25-30cm przechodzi w fajną parabolę. Czułoś świetna. Szczerze polecamSiema, mam/miałem oba kije, porównując je do siebie: Streeto względem MC, to dość ciężki kij w tej klasie, i mniej wygodny uchwyt. Fajny szybki, ale coś mu brakowało i obecnie łowi nim jakiś użytkownik tego forum:) mam nadzieje, że służy i łowi duże ryby. Major Craft, trochę dłuższy ale sprawia wrażenie lub jest lżejszy, fajny uchwyt dla mnie bardziej wygodny od Kongera, kijek dość dziwnie uzbrojony ale po kilku rzutach ma to sens. Kijek mega czuły i super animuję przynętę. Podsumowując: Dla mnie MC wygrywa ze streeto, ale OBA przegrywają z Equs Rapier:D:D Pozdro Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Mi fajnie łowi sie Jaxonem Grey Stream 1-7g 228cm.Naprawde fajnie czuć skubnięcia ,puknięcia przy żyłce 0.12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Siema, mam/miałem oba kije, porównując je do siebie: Streeto względem MC, to dość ciężki kij w tej klasie, i mniej wygodny uchwyt. Fajny szybki, ale coś mu brakowało i obecnie łowi nim jakiś użytkownik tego forum:) mam nadzieje, że służy i łowi duże ryby. Major Craft, trochę dłuższy ale sprawia wrażenie lub jest lżejszy, fajny uchwyt dla mnie bardziej wygodny od Kongera, kijek dość dziwnie uzbrojony ale po kilku rzutach ma to sens. Pozdro MichałZapomniałem wspomnieć o tym zbrojeniu, też początkowo wydawało mi się to bardzo dziwne. Mała liczba przelotek i dziwne rozmieszczenie bardzo mnie przestraszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Albo Major Craft First Cast, cena bodajże niewiele ponad 300zł, a tak z ciekawości - jakiś link czy stacjonarnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 a tak z ciekawości - jakiś link czy stacjonarnie?ja swój kupiłem od @Marcyś ma tutaj swój dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Używam i majora i sicario ( wcześniej streeto 2-9). Właśnie za szybkość wolę na okonie sicario. Major jest na pewno bardziej uniwersalny i rzuca praktycznie wszystkim. Sicario nie ogarnie micro jiga. Ale np streeto się xul już spokojnie. Porównywalnie z majorem mimo iż jest szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Od ilu gram realnie fajnie się rzuca i czuje opad kijkiem siciario ? oraz ewentualnie jak to pracuje pod mniejszymi rybkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Wg mnie 3g lata już na prawdę nieźle. 2g też rzuci satysfakcjonująco. Opad to i 2g zauważysz przy bezwietrznej pogodzie ale będzie on widoczny bardzo delikatnie więc trzeba się dobrze przyjrzeć . Z każdym gramem będzie co raz lepiej . Ale nawet przy 5g szczytówka nie będzie mocno przygięte bo kij jest szybki i dosyć sztywny. Przy twardym dnie to że 3 g można czasami wyczuć jak uderza o twarde dno. Rzucałem max 6g +. 3" i rzuca i podbija się komfortowo. Pracuje elektrycznie . Spadów bardzo nie wiele. Chociaż miałem bodajże raz dzień , że bylo ich dużo , ale wynikało to chyba z czegoś innego . Generalnie wiosna 3g+2" będe używał . Później 4-5. Wcześniej miałem tez streeto 2-9 i podobne odczucia.z kolei streeto air xul rzuci nawet poniżej 1g całkiem zadowalająco. Był moim głównym kijem do microjigów na wzdręgi Edytowane 21 Lutego 2019 przez intoxication Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Moje refleksje na temat Sicario 207cm/1-7g w porównaniu z Ultrisem Jig Micron 223cm/0,5-6g:https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CacY55 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Witam,Mam dylemat co do wyboru wędki mam nadzieję, że pomożecie Wędka ma służyć do połowu głównie okonia ale chciałbym aby dało rade z nią pochodzić za kleniem również. Klasyczne łowienie na gumki, obrotówki i woblerki.Łowię głównie na Warszawskim odcinku Wisły oraz Kanale Żerańskim stąd długość wędki min. 270cm aby komfortowo rzucać z brzegu. Kandydaci:1. DAM EFFZETT MICROFLEX 2.70M 2-10G 2. MIKADO SPECIALIZED CHUBSTER 2.75M 2-12G 3. SHIMANO CATANA DX UL 2.70M 1-11G 4.MIKADO BLACK STONE UL 2.70M 1-10G 5.DRAGON STREET FISHING JIG 2.75M 2-10G Co byście wybrali? Lub jeśli macie coś innego ciekawego do zaproponowania w budżecie do 300zł to też bym prosił Edytowane 23 Lutego 2019 przez CacY55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Witam,Mam dylemat co do wyboru wędki mam nadzieję, że pomożecie Wędka ma służyć do połowu głównie okonia ale chciałbym aby dało rade z nią pochodzić za kleniem również. Klasyczne łowienie na gumki, obrotówki i woblerki.Łowię głównie na Warszawskim odcinku Wisły oraz Kanale Żerańskim stąd długość wędki min. 270cm aby komfortowo rzucać z brzegu. Kandydaci:1. DAM EFFZETT MICROFLEX 2.70M 2-10G 2. MIKADO SPECIALIZED CHUBSTER 2.75M 2-12G 3. SHIMANO CATANA DX UL 2.70M 1-11G 4.MIKADO BLACK STONE UL 2.70M 1-10G 5.DRAGON STREET FISHING JIG 2.75M 2-10G Co byście wybrali? Lub jeśli macie coś innego ciekawego do zaproponowania w budżecie do 300zł to też bym prosił Ja w wyborze nie pomogę do końca, ale pozwolę sobie na odrzucenie jednej pozycji - shimano catana ma strasznie długi dolnik I przy podbijaniu gumek strasznie to Przeszkadza - miałem I po miesiącu się pozbylem. Reszty nie miałem więc się nie wypowiadam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Microflex zdecydowanie , szukałem ostatnio coś na zapas bagażnikowy jakbym złamał nr.1 pod klenia i DAM przy tej długości jest ok , ale jako zapas kupiłem Jaxon GTX 270 3-14Koszt 120 zł . Łowię Batsonem Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 A co sądzicie o Robinson Diplomat Perch Jig 2,05m 2-10g. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Zobacz sobie Robinson Sashima Perch jig 229 2-9 gr cw mam ją 2 sezon ,i bardzo sobie chwalę bo nie gubi ryb i pięknie pracuje już przy 25 cm okonku ładnie też czuć nawet delikatne brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) (...) shimano catana ma strasznie długi dolnik I przy podbijaniu gumek strasznie to Przeszkadza - miałem I po miesiącu się pozbylem. Reszty nie miałem więc się nie wypowiadamJa z Cataną DX 270cm/3-14g wytrzymałem trochę dłużej, bo cały kwartał... Na niewielkich rzeczkach i skanalizowanych rzekach Gdańska sprawdzała się Catana DX 210cm/1-11g, przy jej ogólnej niewielkiej długości dolnik był na tyle krótki, że nie wadził. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) WitamCo byście wybrali na okonki ?Potrzebuje 2 takie same kije dla Taty i dla mnie,do łowienia z łodzi max 230cm, max cw coś ok 10gmoje typy: Savage Gear SALT 1DFR Ultra Light 218cm 2-7g 2sec Savage Gear MPP2 7'3" 221cm Spin 3-10g - 2sec Savage Gear Black Savage Spin 6'6'' 198cm 2-7g - 2sec Savage Gear Black Savage Spin 6'6'' 198cm 2-7g - 2sec Gear Black Savage Dropshot 7’4” 223cm 2-12g - 2sec DAM Effzett MicroFlex 1-7g 2,30m Co z tego jest warte uwagi ?Pozdrawiam P.S. Całą poprzednią jesień łowiłem okonie na grubo castem black savage 15-50g i efekty były super głównie na gumy12-15cm na główkach od 10 do 35g oraz łamane woblery 10cm zero podskubywań , miałem tylko jeden dzień gdzie musiałem dłubać na 2 calowe paprochy i się okazało że mój stary okoniowy spin jest na prawdę stary ;-( dla tego potrzebuje coś nowszego. Edytowane 25 Lutego 2019 przez Rolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi